Kizilay Kurban Emanetlerinin Kesimlerini Tamamladi

Kurban gibi hassas bir ibadetin kurallarina uygun olarak yerine getirilmesi ve halkimizin duydugu güvene layik olmak adina üzerimize düsen sorumlulugu her zaman oldugu gibi bu yil da yerine getirdik.

Gündem 13.07.2022 10:19:51 0
Kizilay Kurban Emanetlerinin Kesimlerini Tamamladi

Geleneksel hale gelen ve bu yil da “ Kurban Bereketini Yil Boyu Yasatiyorsan Hilal Olsun Türkiye” slogani ile düzenlenen Kizilay Vekaletle Kurban Kesim Kampanyasi ile vekaleti alinan 149 bin 860 hisselik kurbanin kesim islemleri gerçeklestirildi. Hayirseverlerin yogun ilgi gösterdigi kampanyada, amacina ve kuralina riayet edilerek gerçeklestirilen kesimler sayesinde kurban bereketi ihtiyaç sahiplerinin sofralarina tasindi.

Türkiye’de de bir bölümü anlik ve asevlerinden dagitilan kurban etlerinin büyük çogunlugu kavurma konservesi yapilarak ihtiyaci olan insanlarimiza yil boyunca ulastirilacak.

Üç kitada kesimleri tamamlanan kurbanliklarin etleri ise Balkanlar, Asya, Afrika ve Ortadogu’da açlik ve yoksullukla mücadele edenlerin sofralarina esit pay edilerek tasindi.

 

Ihtiyaci olanlara destek olan vekalet sahiplerine tesekkür

 

Yardim çalismalarina katki saglayarak her dönemde Kizilay’a destek olan hayirseverlerin, kurban vekâleti kampanyasina da büyük teveccühte bulundugunu dile getiren Kizilay Genel Baskani Dr. Kerem Kinik, “Bu yil da ihtiyaç sahibi insanlarin kurban bereketini yasayabilmesi için Türkiye’nin dört bir tarafindan ve yurtdisindan kampanyamiza yogun destek geldi

Emanetlerini aldigimiz hayirsever vekâlet sahiplerimize sükranlarimizi sunuyorum. Kurban gibi hassas bir ibadetin kurallarina uygun olarak yerine getirilmesi ve halkimizin duydugu güvene layik olmak adina üzerimize düsen sorumlulugu her zaman oldugu gibi bu yil da yerine getirdik.

Dayanisma Yili ilan ettigimiz bu dönemde de Anadolu insaninin hamiyetperverligini tüm dünyaya gösteriyoruz.” dedi.

 

Kurban Konserveleri Yil Boyu Dagitilacak

 

Kizilay, yurt içi kesimlerini Et ve Süt Kurumu’nun Aydin, Denizli, Balikesir, Konya, Agri, Van, Sivas, Erzurum olmak üzere 8 kombinasinda yapti. Yurt içindeki 35 bin hisselik kesimlerden elde edilen kurban etlerinin 8 bini anlik ve asevlerinden sicak yemek olarak ihtiyaç sahiplerine ulastirildi.

Önemli bir bölümü ise kavurma konservesi haline getirilerek afetlerden etkilenenler ile ihtiyaç sahiplerine yil boyu dagitilacak. Bu sayede yaklasik 1 milyon 219 bin ihtiyaç sahibinin sofrasina her sene oldugu gibi bu yil da kurban bereketi yil boyu tasinacak.

 Yurt içinin yani sira yurt disindaki ihtiyaç sahiplerine de kurban bereketini yasatan Kizilay, 2022 Vekaletle Kurban Kampanyasi kapsaminda yurt disinda aralarinda Bosna Hersek, Filistin (Kudüs/Gazze), Irak, Suriye, Yemen, Afganistan, Pakistan, Banglades, Bulgaristan, Endonezya, Güney Sudan, Kirgizistan, Sudan, Somali, Senegal’in bulundugu delegasyonlar ile Mogolistan, Kuzey Makedonya, Çad, Nijer, Uganda, Tanzanya olmak üzere 21 ülkede kurban kesimlerini gerçeklestirdi.

Kurban etlerinin dagitimini bayram boyunca geçeklestiren Kizilay, bu yil yurt disinda 114.860 hisselik kurbanlik keserek yaklasik 2 milyon 871 bin ihtiyaç sahibine kurban eti ulastirdi.

Afyon HABERI


Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °