BOLULU GENÇLER AFYONKARAHISARA HAYRANKALDI.

BOLULU GENÇLER AFYONKARAHISARA HAYRANKALDI.

Dünya 5.07.2022 09:18:46 0
BOLULU GENÇLER AFYONKARAHISARA HAYRANKALDI.

AnadoluyuzBIZ Gençleri Bolu’dan Afyonkarahisar’a geldi

 

Gençlik ve Spor Bakanligi tarafindan hayata geçirilen “AnadoluyuzBIZ” projesi kapsaminda Bolu’dan Afyonkarahisar’a gelen 31 ögrenci; Ulu Cami, Mevlevi Cami, Karahisar Kalesi, Kano tesisi ve birçok tarihi ve kültürel yeri ziyaret etti.

Gençlik ve Spor Bakanligi tarafindan gençlerin tarihi ve kültürel miraslari tanimalari ve gönüllülük bilincini özendirici faaliyetlerde bulunmalari amaciyla hayata geçirilen “AnadoluyuzBIZ” projesi kapsaminda Bolu’dan Afyonkarahisar’a 31 ögrenci geldi.

Gençlik ve Spor Bakanligi koordinesinde 4 gün boyunca süren projede ögrenciler çesitli faaliyetlerde bulunup, Afyonkarahisar’daki tarihi ve kültürel yerleri gezme imkani buldu. Gezi ve farkli etkinliklere Gençlik ve Spor Il Müdürlügü personelleri, gençlik liderleri de eslik etti.

Afyonkarahisar’i karis karis gezdiler

 

Dört gün boyunca Safiye Sultan Kiz Ögrenci Yurdu’nda konaklayan 31 genç; Sinanpasa Kadin Kültür Evi, Sinanpasa Kaymakamligi, Çigiltepe Sehitligi, Büyük Taarruz Sehitligi, Istiklal Müzesi, Karahisar Gençlik Merkezi, Ayazini, hayvan barinagi, Emre Gölü, Yumurta Müzesi, Avdalaz Kalesi, Türkiye Harp Malulü Gaziler Sehit Dul ve Yetimler Dernegi, Suhut Gençlik Merkezi, Büyük Taarruz Karargahi Atatürk Evi, Suhut Sehit ve Gaziler Hatira Merkezi, Kocatepe, Yüzbasi Agah Efendi Sehitligi, Ulu Cami, Mevlevi Cami ve Kano Merkezini gezdi.

Ögrenciler ziyaretler esnasinda bazi yerlerde çevre temizligi yapti.

Ardndan Suhut Gençlik Merkezi’nde kus yemligi yapan gençler, Suhut Hisar Tepesi’nde bulunan agaçlara kus yemliklerini asti.

Afyonkarahisar’i karis karis gezen gençler gün sonunda ise Afyonkarahisar Gençlik ve Spor Il Müdürlügü’nün müzik sorumlusu Ömer Okumus ve ekibinin müzik dinletisine katildi. Birbirinden farkli ezgi ve türkülerin icra edildigi dinletiye ögrenciler de eslik ederek doyasiya eglendi.


Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °
Pazar 12.2 ° / 3.7 °