YATIRIMLARIN MERKEZI AFYONKARAHISAR,

Ankara-Afyonkarahisar-Izmir Hizli Tren Projesi’nde Ilk Raylari Temmuz Ayinda Döseyecegiz

Gündem 30.06.2022 17:19:45 0
YATIRIMLARIN MERKEZI AFYONKARAHISAR,


ZAFER’IN 100. YILINA BÜYÜK PROJELERLE GIRIYOR…

PROF. DR. VEYSEL EROGLU – 01.07.2022

Zafer’in sehri, sehitler diyari Afyonkarahisar’imiz; son 20 yilda her alanda yaptigimiz destansi yatirimlarla Büyük Taarruzun 100. yilina coskuyla hazirlaniyor. Egitimden saglik ve ulasima, su yatirimlarindan tarim ve ormanciliga, turizmden sanayiye Afyonkarahisar’i yildiz bir sehir haline getirdik.

Sayin Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in “Afyonkarahisar her seyin en güzeline layik, ne gerekiyorsa yapin” talimatiyla Hükümetimiz döneminde; Afyonkarahisar’imiza 40 milyar TL’den fazla muazzam bir yatirim gerçeklestirerek destan yazdik.

442 adet DSI yatirimini ilimize kazandirdik. Il merkezi ve ilçeler dâhil olmak üzere toplam 1500 köprü insa ettik. 68 adet baraj ve göleti ilimize kazandirdik.
“Su medeniyettir” dedik ve 53 adet içmesuyu tesisi ile sehir merkezi ve ilçelerimizin içmesuyu mesel’esini kökünden çözdük.

742.000 dekar araziyi sulamaya açarak çiftçilerimize yilda ilave
1,1 milyar TL gelir artisi sagladik. 1938 yilindan beri bir hayal olan Akarçay’i islah ederek sehrimizin incisi haline getirdik.

Ormancilik alaninda ilimizi adeta yesil Afyonkarahisar yaptik. Ilimizde son 20 yilda 110 milyon adet fidan diktik.

Orman alanimizi %16,6’dan %20’ye çikardik. Afyonkarahisar’da 4 adet sehir ormani, 18 adet bal ormani ve 22 adet mesire yerini tesis ettik.

Ulastirma Alaninda Muazzam Projeleri Ilimize Kazandiriyoruz…

Iç Anadolu ile Ege ve Marmara ile Akdeniz Bölgelerini birbirine baglayan Afyonkarahisar’imiza ulasim alaninda çok büyük yatirim ve hizmetler yaptik

. AK Parti Hükümetlerimiz döneminde bütün yollar Roma’ya degil Afyonkarahisar’a çikmaya basladi. 

Bu alanda ilimize son 20 yilda toplam
10 milyar TL’den fazla yatirim yaptik.

Son 20 yilda bölünmüs yol uzunlugunun 10 kattan fazla artirarak 54 km’den 583 km’ye yükselttik. Ülkemizde en fazla bölünmüs yol ilimize yapilmistir.

  • Afyonkarahisar-Istanbul 10-12 saatten 5 saate,
  • Afyonkarahisar-Ankara 5 saatten 2,5 saate,
  • Afyonkarahisar-Izmir 6 saatten 3 saate inmistir.

Çevre Yolu Yapildi, Afyonkarahisar’in Havasi Degisti…

Afyonkarahisar, ulasim bakimindan Ankara’yi Izmir’e ve Istanbul’u Antalya’ya baglayan aks üzerinde olmasi sebebiyle ülkemizin en önemli kavsak noktasidir. Bu sebeple sehir merkezinden geçen araçlar hava kirliligine sebep olmaktaydi

. Özellikle kamyonlar sehrimizin havasini oldukça fazla kirletmekteydi

. Bu durumun önüne geçmek için muazzam bir çevre yolunu ilimize kazandirdik

. Özellikle agir vasitalar sehir merkezine girmeden çevre yolunu kullanmaktadirlar. 19 km uzunlugundaki çevre yolunun yapilmasiyla birlikte ilimizde hava kirliligi yasanmamistir.

Karahisari Tüneli Ile Ulasim Daha Kolay, Daha Güvenli…

Ilimiz, termal turizmin merkezi olmasi ve ayrica Ankara–Izmir ve Istanbul–Antalya güzergâhlarinin üzerinde olmasi sebebiyle, 2017 yilinda hizmete alinan Karahisari Tüneli ulasim güvenligini oldukça artirmistir. Çift tüp çift serit olmak üzere açilan tünelin uzunlugu 2 x 402 m olup, baglanti yollari ile beraber toplam proje uzunlugu 2.400 m’ye ulasmaktadir.

1.104 m rakima ulasan kesimdeki Karahisari Tüneli, 1.029 m rakimdaki Karahisar ve Erkmen Köprülü Kavsaklarinin yer aldigi Afyonkarahisar Geçisi iklim sartlari bakimindan zorlu, kar ve buzla mücadelenin yogun olarak yapildigi bir bölgededir.

Dolayisiyla ilimize kazandirdigimiz Karahisari Tüneli ve baglanti yollari trafik kazalarini azaltirken ayni zamanda yüksek yol standardi sebebiyle, meydana gelen kazalarda can ve mal kaybini en aza indirmektedir.

Ankara-Afyonkarahisar-Izmir Hizli Tren Projesi’nde Ilk Raylari Temmuz Ayinda Döseyecegiz…

Afyonkarahisar’imizda tek bir çakili çivisi dahi olmayanlar yaptigimiz muazzam yatirimlari da görmezden geliyorlar. Onlar görmedikçe biz daha çok yatirimi hemsehrilerimizin hizmetine sunacagiz.

Vatandaslarimizin hizmetine sunacagimiz en önemli projelerimizden biri de Ankara – Afyonkarahisar - Izmir Hizli Tren Projesidir. Altyapi çalismalari tamamlanmis olan Hizli Tren Projesi’nde ilk raylar Allah’in izniyle bu yil içerisinde dösenmeye baslanacaktir.

Cumhuriyet tarihimizin en büyük yatirimlarindan biri olan ve toplam 503 km uzunlugundaki bu proje; 3 kesimden meydana gelmektedir.

  • 1. Kesim Yenice – Banaz arasi 249 km
  • 2. Kesim Banaz – Salih arasi 152 km
  • 3. Kesim Salihli – Menemen arasi 102 km’lik hatlardan olusmaktadir.

Afyonkarahisar’imizin da içinde oldugu 1. Kesim hattindaki 3 santiyede çalismalar hizla devam etmektedir. Bu muazzam proje toplam 24 tünel, 39 viyadük, 58 köprü, 96 üst geçit, 172 altgeçit ve 431 menfezden meydana gelmektedir.

Bu sanat yapilarindan da anlasildigi üzere projenin ne kadar muazzam bir proje oldugu görülmektedir.

Hizli Tren Projesi tamamlandiginda Ankara Izmir arasi toplam seyahat süresi 14 saatten 3,5 saate düsecektir. Afyonkarahisar–Ankara arasi ise 1 saat 15 dakikaya, Afyonkarahisar Izmir arasi da 2 saat 15 dakikaya inecektir. Bu projeyle yilda takriben 13 milyonun üzerinde yolcu tasinmasi planlanmaktadir.

Afyonkarahisar her alanda oldugu gibi ulastirma alaninda da her seyin en güzeline layiktir.

Devam eden bütün projeleri de tamamlayip en kisa sürede hizmete alacagiz. Ulastirma ve Altyapi Bakanimiz Sayin Adil Karaismailoglu ile sürekli görüsüyoruz ve ilimizin taleplerini milletvekilleri olarak yakinen takip ediyoruz.

Sehrimize hizmet etmek boynumuzun borcudur. Benim çaliskan, fedakâr hemsehrilerim; Izmir’e, Ankara’ya, Istanbul’a, Antalya’ya ve dahi diger illere güvenli bir sekilde en modern ulasim imkânlariyla gidip gelecektir.

Bundan önceki 20 yilda oldugu gibi bundan sonra da Afyonkarahisar’a muhtesem yatirimlar yapmaya devam edecegiz. Milletvekilleri olarak bizler, Valimiz, Belediye Baskanimiz, Il Baskanimiz, Il Genel Meclisi Baskanimiz ve Ilçe Belediye Baskanlarimiz; birlik ve beraberlik içerisinde gece gündüz çalismaya, ilimize yatirimlar kazandirmaya devam ediyoruz.

Daha önce vatandaslarimiza, kiymetli hemsehrilerimize hangi yatirim müjdesini verdiysek Allah’a sükür her birini tek tek gerçeklestirdik.

Bütün bunlar hizmet askiyla, memleket sevdasiyla oluyor.

Ancak hizmet aski nedir bilmeyenler, memleket sevdasini yüreginde hissetmeyenler bizim yaptigimiz bu yatirimlari anlayamazlar.
Ziya Pasa’nin meshur ifadesinde oldugu gibi “Ayinesi istir kisinin lafa bakilmaz.”

Benim kiymetli hemsehrilerim memleketine hizmet edenlerle ilimize tek bir çivi dahi çakmayanlarin ayrimini çok iyi yapar.

Bütün hemsehrilerime en kalbi hürmetlerimi ve sevgilerimi arz ediyorum.

Su gibi aziz olunuz…

Afyon HABERI

Habere Ek Fotograf(lar)

Cumartesi 16.9 ° / 7.8 °
Pazar 10.5 ° / 6.5 °
Pazartesi 16 ° / 6.4 °