Yapilan Düzenleme yetersiz, adaletsiz ve hakkaniyetsiz

Türk Büro-Sen olarak, Devletimize güveniyor, ek gösterge konusunda gerekli düzeltmelerin yapilacagina inaniyoruz"dedi.

Ekonomi 29.06.2022 16:46:41 0
Yapilan Düzenleme yetersiz, adaletsiz ve hakkaniyetsiz

Düzenleme yetersiz, adaletsiz ve hakkaniyetsiz

3600 ek gösterge ile ilgili  tüm illerde es zamanli  yapilan basin açiklamasini Ilimizde de Türk Büro-Sen Afyonkarahisar Sube Baskani Ismail Akman, zafer meydaninda sendika üyeleriyle birlikte gerçeklestirdi.

 

 

3600 ek gösterge düzenlemesinin bu haliyle yetersiz oldugunun belirtildigi açiklamada, Türk Büro-Sen olarak 3600 ek gösterge denilen, devlet memurlarina ek gösterge artisi düzenlemesinin yalnizca belli meslek gruplari için öngörülmesinin ve dar bir kapsamda ele alinmasinin var olan sorunlari çözemeyecegini kamuoyu ile paylastiklari belirtildi.

 

Ismail Akman yaptigi açiklamasinda; "Ek gösterge konusunun bütün memurlarin uzun yillardan gelen beklentisi oldugunu ve yalnizca belli meslek gruplari için degil, bütün memurlar için ele alinarak kapsamli bir çalisma yapilmasi gerektigini ifade ettik. 

 

Kamu görevlilerinin emeklilik sorunlarinin basinda ek gösterge uygulamasinin eksikliginden kaynakli sorunlarin geldigini özellikle vurguladik. Hazirladigimiz kanun teklifi ile soruna bütüncül bir çözüm sunduk. 

 

“Yapilacak düzenlemenin anilan 4 meslek grubu yaninda; içinde meslege yarisma sinavi ile baslayan ve yeterlilige tabi olan 4 yillik lisans mezunu kariyer uzmanlarinin, görevde yükselme sinavina göre müdür, müdür yardimcisi sef, VHKI, Bilgisayar isletmeni, zabit katibi, mübasir, tahsildar, icra memuru unvanlardaki 4 yillik lisans mezunlari unutulmasin” dedik.

 

Gelinen noktada yapilmasi öngörülen düzenlemelerde anilan 4 meslek grubunda bulunan kamu görevlilerinin lisans ve önlisans mezunlarinin ek göstergelerinin 3600’e yükseltilecegi, diger kamu görevlilerinin bu haktan mahrum birakilacagina dair bilgiler Sendikamiza ulasmaktadir.  

 

Bu durumda 4 yillik üniversite mezunu olsalar bile çalisanlarimiz 2800; müdürler 3000 ek göstergede kalirken, adi geçen 4 meslek grubunda yer alan önlisans mezunlari dahil çalisanlarin ek gösterge rakamlarinin 3600’e yükseltilecegi görülmektedir.

 

Böyle bir uygulamanin adalet ve hakkaniyetle bagdasmadigi açiktir.

 

Türk Büro-Sen olarak, ek gösterge düzenlemesinin bu itirazlarimiz göz önüne alinarak tekrar degerlendirilmesi gerektigini ifade ediyoruz.

 

Genel Idari Hizmetler sinifinin ek gösterge rakaminin 600 puan artirilmasi beklentileri karsilamaktan uzaktir.

 

Bu çalismanin bütün unvanlar ve ögrenim durumlari dikkate alinarak gözden geçirilmesi gerekmektedir.

 

Ek gösterge artisi ile birlikte; Kamu görevlilerinin emekli maasi ve emekli ikramiyesi hesaplamasinda en önemli unsurlarin basinda ek gösterge rakamlarina endeksli olarak belirlenen özel hizmet tazminati yansitma orani gelmektedir. 

 

 

 

 

Ek göstergeye bagli özel hizmet tazminati yansitma oranlari arasindaki fark üst gruplarda 20 ile 40 puan arasinda degismekteyken ek göstergesi 3600’ün altinda kalan kamu görevlilerinin diger gruplarla arasinda 60 ile 90 puan fark bulunmaktadir. 

 

Bundan dolayi tüm memurlar, emekli maasi düsmesin diye 3600 ek gösterge talep etmektedir.

 

Bu bakimdan ek gösterge sorununun çözümü tek basina ek gösterge düzenlemesiyle mümkün degildir.

 

Ek gösterge uygulamasina ek olarak tazminat yansitma oranlarinin da Konfederasyonumuz Türkiye Kamu-Sen’in talep ettigi oranlarda düzenlenmesi ve kamu çalisanlarinin emekli maaslarinin yükseltilmesi gerekmektedir.

 

Karar vericilerin bu uyari ve taleplerimizi dikkate alacagina inaniyoruz.

 

Aksi halde bahsedilen belli meslek gruplari ve yalnizca 3600 ek göstergeye endeksli bir düzenleme, ek gösterge konusunu memurlarimizin gündeminden çikarmayacak, yeni tartismalari da beraberinde getirecektir.  

 

Türk Büro-Sen olarak, Devletimize güveniyor, ek gösterge konusunda gerekli düzeltmelerin yapilacagina inaniyoruz"dedi.               

Afyon HABERI


Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °