Bahçeli: Ormana düsmanlik iblise hizmetkarliktir

"MINDERDEN KAÇMAYA FIRSAT BULAMAYACAKSINIZ"

Siyaset 28.06.2022 13:34:00 0
Bahçeli: Ormana düsmanlik iblise hizmetkarliktir

Ormana düsmanligin iblise hizmetkarlik oldugunu ifade eden MHP Genel Baskani Devlet Bahçeli, orman yakanlarla mücadele için 'idam cezasi' tartismalarini yararli gördügünü söyledi.

ANKARA (IGFA) - MHP Genel Baskani Devlet Bahçeli, partisinin meclis grup toplantisinda yaptigi konusmada, orman yakanlarla mücadele etmek amaciyla idam cezasi tartismalarini yararli gördügünü söyledi.

"Orman yakanlarla mücadele etmek amaciyla idam cezasi tartismalarini çok yararli gördügümü, sayet bu cezanin tekraren hukuk mevzuatimiza girmesiyle ilgili bir kanun teklifi gelirse de seve seve destek olacagimizi açik seçik beyan ve ifade ediyorum" diyen Bahçeli, "Bununla da kalmayip, tasavvurdaki idam cezasinin kadin cinayetlerini, tecavüz ve terör suçlarini da kapsayacak bir genislik ve esneklik içinde olmasini hassaten bekliyor ve ümit ediyorum" dedi.

Cumhur Ittifaki'nin önü açik oldugunu zillet ittifakinin siyasi ömrüyle birlikte önünün kapali oldugunu ifade eden Bahçeli, "Cumhur Ittifaki'nin iktidar yürüyüsünü durdurmaya hiç kimsenin gücü yetmeyecektir. Zillet ittifakinin sabikali ve sivri ortaklari fazla heyecan yapmasinlar, bos hayallere kapilmasinlar, zira havlu atip nal toplayacaklari, maglup ve mahcup hale düsecekleri günler yakindir" dedi. 

 

"Eger seçim 18 Haziran 2023'te yapilirsa bugünden itibaren de 356 gün kalmistir" diyen Bahçeli, "24 Haziran 2018 tarihinde yapilan Cumhurbaskani ve Milletvekili Genel Seçimlerinin üzerinden geçen yaklasik 4 yillik zaman dilimi, kimin millet ve vatan sevdalisi, kimin is birlikçi ve Türkiye karsiti oldugunu iyice tescillemistir. Sayin Cumhurbaskani'mizin hiçbir sisli ve süphe çeken yani olmayan mutlak adayligi üzerinde 'ya tutarsa' diyerek polemik yapan, tezvirat üreten, nifak yayan zillet faillerine diyorum ki, yenilen pehlivan gürese doymazmis, ama sizi doyuracagiz; inaniyorum ki minderden kaçmaya firsat bile bulamayacaksiniz" diye konustu.

"KILIÇDAROGLU YINE SU KAYNATTI"

Öte yandan MHP Genel Baskani Devlet Bahçeli, felaketlerden siyasi rant devsirme gayesinin faziletsiz, mensubiyetsiz ve terbiyesiz bir siyaset kirliligi oldugunu ifade etti. "Sayin Kiliçdaroglu, yine çamura yattin, yine sinifta kaldin, yine su kaynattin" diyerek Kiliçdaroglu'na yüklenen Bahçeli, Türkiye orman yanginina mahkum kalmisken, hükümeti kast ederek "milletin basina bela oldular, bir an önce gitsinler" diyen Kiliçdaroglu'nun, öfkesinin kurbani, çikarciliginin ve muhterisliginin esiri oldugunu söyledi.

 

BAHÇELI'DEN TÜRK OCAKLARINA TEPKI

Bahçeli, CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu'nun dün Türk Ocaklari'nin bir etkinligine davet edilmesine de tepki gösterdi.

Kiliçdaroglu'nun etkinlikte ne isi oldugunu sorgulayan Bahçeli, "Davet ede ede, hem de böylesi bir dönemde Kiliçdaroglu mu davet edilmistir? Benim sözüm Türk Ocaklari’nin üç-bes yöneticisinedir" dedi.

Konusmasinda Karl Marx'tan alinti yapmasina deginen Bahçeli, "Kiliçdaroglu’nun 'din halkin afyonudur' diyen, üstelik Islam dünyasiyla ilgili bir sempozyumda, Karl Marx’tan alinti yaparak salonda hazir bulunanlara hitap etmesine nasil katlandiniz?" diye sordu.

Bahçeli sözlerini, "O salondan mesela Ziya Gökalp, mesela Erol Güngör, mesela Mehmet Eröz’ün yerine Marx’in görüslerinin kamuoyuna yansimasini içinize nasil sindirdiniz? Bunu nasil hazmedebildiniz?" diye sürdürdü.

Ankara HABERI


Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °
Pazar 12.2 ° / 3.7 °