Iyi parti Afyonkarahisar il Baskanligi Haftalik Basin Toplantisi düzenledi.

O politikaniz Türkiye'yi buraya getirdi.

Siyaset 28.06.2022 12:43:25 0
Iyi parti Afyonkarahisar il Baskanligi Haftalik Basin Toplantisi düzenledi.

Basin toplantisi öncesi IYI Parti ailesine katilan Emirdag, Davulga eski Belediye Baskani Necati Yapar’a IYI Parti rozetini il baskani Muhammet Misirlioglu takarak “hayirli olsun” dedi.

 

Cumhuriyetinde düzenlenen down sendromlular Dünya atletizm sampiyonasinda gururumuz olan kizimiz milli sporcumuz Münevvere Yilmaz 800 metre bayanlarda dünya 2.si olarak gümüs madalya kazanmistir. IYI Parti ailesi olarak sporcumuzu yürekten tebrik ederiz. Gururumuz oldu.

Basarilarinin devamini dilerim.

 

Türk sinemasinin unutulmaz oyuncularindan CüneytArkin’in vefat ettigini derin bir üzüntüyle ögrendik.

 

Usta oyuncuya Allah'tan rahmet; basta kederli ailesi ve sevenleri olmak üzere tüm sanat dünyasina bassagligi dileriz

 

 

Biz uzun zamandir bu dolar neden yükseliyor, neden düsmüyor diye kafa yoruyorduk. Meger Dolari 8 liraya düsürmek çok kolaymis ama düsürülmemesinin sebebi varmis.

Biz bilmiyormusuz.

Iktidarin küçük ortaginin il baskani açiklayinca aman bir rahatladik, aman bir huzur bulduk degmeyin gitsin. Biz de aman dolar düsmesin diye dua etmeye basladik.

Iktidarin küçük ortaginin il baskani “Dolari 8 liraya düsürmek çok kolay nasil mi?

Biz eger Akdeniz’den çekilirsek, Kavala’yi ve Demirtas’i serbest birakirsak, Istanbul sözlesmesini tekrar hayata geçirirsek, SIHA, IHA, tank, tüfek, helikopter bunlari üretmekten vazgeçersek, o zaman bu dolar 8 lira olur. Ama sonunda kaybeden kim olur

Türk milleti olur. O zaman ülke olmazsin, O zaman devlet olmazsin. Dalgalanacak Türk bayragin olmaz. Orta dogu batakligina bizde dahil oluruz” demis.

 

Allah Allah, bir yasimiza da daha girdik. Beceriksiz kötü ekonomi yönetimine ortak olanlar, yandas mütahitlere ülke kaynaklari aktarilirken sessiz kalanlar bu gün olusturmak istedikleri algi politikasiyla ülkenin gerçek gündemini unutturmak istemektedir.

Dün Suudi Arabistan Veliahtti  Prensi Muhammed bin Selman’a katil diyenler bu gün Sarayda Devlet töreniyle karsilayip sarmas dolas olmuslardir

Türkiye’nin kurtulusunu katil dedikleri Prens Muhammed bin Selman’a baglamislardir.

Böyle bir rezalet görülmemistir. Istanbul'un ortasinda bir gazeteci igneyle bayiltildi, dograndi, eritildi, bavullara doldurulup götürüldü. Failleri belliydi. AKP önce "katil" dedi, sonra parayi görünce "dostum" demeye basladiniz ve Prens Selman resmi törenle Cumhurbaskani Erdogan tarafindan karsilandi.

Türkiye'yi rezil ettiler.

1974 te Kibris baris harekatini tüm dünyayi karsimiza alarak yaptigimizda hiç dolari düsünmedik paramiz deger kaybeder mi diye düsünmedik. Sanli bayragimizi dogu Akdeniz’e diktik ve indirmedik indirmeyecegiz. Buna hiç kimsenin gücü yetmez.

 

1974 te Kibris baris harekatini tüm dünyayi karsimiza alarak yaptigimizda hiç dolari düsünmedik paramiz deger kaybeder mi diye düsünmedik. Sanli bayragimizi dogu Akdeniz’e diktik ve indirmedik indirmeyecegiz.

Buna hiç kimsenin gücü yetmez.

 

TRT Kurdî kanalinda PKK lideri Abdullah Öcalan’in kardesi Osman Öcalan ile yapilan röportajla ilgili IYI Parti tarafindan verilen arastirma önergesi, AKP ve MHP’nin oylariyla reddedilmistir.

Siz degilmiydiniz teröristleri Habur’da davul zurna ile karsilayan.

Terörü idare etmeye çalisan, terörle uzlasmaya çalisan, terörün gönlünü alarak onu teskin etmeye çalisan siz degil misiniz?

“Bizi buraya Apo gönderdi. Mektubunu getirdik” diye meydan okuyan insanlari otobüsün üstüne çikarip davulla zurnayla kahraman gibi ülkeye alan siz degil miydiniz? 

O politikaniz Türkiye'yi buraya getirdi.

 

Oy hesabi disinda, büyüklerini sayidan saymanlar, yaslisina, emeklisine sahip çikmayanlar, Yandasini milletinden çok sevenler, yükselme ve ileri gitme idealini içine sindiremeyenler, ‘Büyük Atatürk’ dendiginde, kasinti tutanlar, çalismak yerine, çalip, çirpanlar, hiç kusura bakmasin, bizler hala buradayiz.

Türk Devleti hala burada. Cumhuriyet hala burada. Çünkü bu topraklarda, milletini ve memleketini özünden çok sevenler, kendilerini ve koltuklarini, özünden çok sevenlere karsi, her defasinda galip gelmistir. Her zaman da galip gelecektir.

 

Tarih 19 Subat 2018 Cumhurbaskani Erdogan Afyon’da müjdeyi veriyor. Afyon'u, bir taraftan Izmir'e diger taraftan Ankara'ya ve oradan Türkiye'nin her yerine baglayacak hizli tren hattiyla sehrin ulasiminda yepyeni bir dönem açilacagina inaniyorum. Hizli bir yürüyüs var ve çok ciddi bir kalkinma sürecini Afyonkarahisarimizda yasiyoruz. Afyon- Ankara hattini Eylül 2019'da, Afyon- Izmir hattini ise bir sonraki yil hizmete açacagiz diyor.

Bu gün tarih 27 Haziran 2022 Afyonkarahisar halki yine ayni masalla avutuluyor.”

YAPACAGIZ, AÇACAGIZ, EDECEGIZ, BIZ YAPARIZ”

AKP Milletvekili Eroglu “insallah Temmuz ayinda raylar dösenmeye baslayacaktir. Hizli tren hizlandi diyebiliriz.” Diyerek yeni bir müjde vermis.

Bayram geliyor ya Hocanin aklina eski bayramlarda verdigi gölet masallari geldi herhalde.

Hadi Insallah bu hizli treni bitirirsiniz de bizde sizleri o trenle gelmemek üzere ugurlariz.

Allah askina milletimizi aptal mi saniyorsunuz.

Hazinede parami biraktiniz, yandaslara verdiniz bitirdiniz kasalari bosalttiniz, neyle yapacaksiniz.

Törenle göstermelik iki üç ray koyup yine masal okumaya devam edeceksiniz. Siz önce 3 kilometrelik Suhut yolunu bitirin de biz alkislayalim.

 

Türk seker, 27 Haziran itibariyle bazi marketler ve Tarim Kredi için verdigi 50 kilogramlik kristal sekerin fabrika satis fiyatina yüzde 67 zam yapti.Türkseker, diger müsterileri için ise yüzde 36,4 zam yapti. Böylece son on ayda seker yüzde 540 zamlanmis oldu.

Sekere tek seferde %67 zam zam zam!

Türk Seker,Tarim Kredi ve bazi marketlere ucuza sattigi sekere % 67, digerlerine % 37 zam yapti

 

Kristal sekerin fabrika satis fiyati 27 Haziran itibariyle 50 kg.seker

Tarim Kredi vb.marketlere 390 TL’den 650 TL’ye, digerleri için 550 TL’den 750 TL’ye çikti

Seker fabrikalarini satanlari ayakta alkislayanlardan bir alkis da seker zammina alalim.

 

 

Sekere %67 zam geliyormus. "1 kilosu 1.95 ? olan sekeri 15 tane seker fabrikasini satarak, 28 ?'ye dis güçler mi çikardi?"

 

‘Seker fabrikalari ülkemizin milli serveti, isçimizin, çiftçimizin asidir, ekmek kapisidir, alin teridir.’ Dedik.

 

Seker fiyatlari, bu maddeyi ham madde olarak kullanan gidalarin fiyatlari için önemli bir belirleyici.

Bu nedenle Türk Seker’in yaptigi zammin, perakende seker fiyatlarini da etkilemesi ve vatandasin 24-26 TL araliginda aldigi bir kilo sekerin fiyatlarinin bayram öncesi yeniden zamlanmasi kaçinilmaz. Milletimize simdiden Bayrami zehir ettiniz. Yaziklar olsun.

 

 

Icra dairelerinde icra ve iflas dosyasi sayisi 24 milyona dayanirken bu yilin ilk bes ayinda 47 bin, son 17.5 yilda ise 2 milyon 145 bin esnaf kepenk indirdi.

 

Esnaf satamiyor, vatandas alamiyor. Bu durum daha fazla sürdürülemez!

 

Afyonkarahisar esnaf ve Sanatkarlar odasina bugüne kadar kayit olmus firma sayisi yaklasik 76.000 firmadir ancak su anda ayakta kalabilen 23.000 firmadir

Afyonkarahisar ticaret ve sanayi odasina su ana kadar kayit olmus firma sayisi 16.000 civarinda iken, ayakta kalabilen 4600 civari firma kalmistir

 

 

Toplamda Afyonkarahisar’da bugüne kadar 91.000 firma kurulmayi basarmis ancak 27.600 tanesi ayakta kalmayi basarabilmis ve yaklasik 63.400 firma kapanmak zorunda kalmistir

 

Eger bu firmalar daha açilmadan evvel

-Finans, Satis, Insan kaynaklari, Üretim yöntemleri ,Genel yönetim ,Devlet destekleri konularinda egitime tabi tutulup egitim sonrasi sinavda basarili olanlarina isletme kurmasina izin verilseydi,

Yine örnegin gazetecilik yapacak bir kisiye gazetecilik sektöründe en az 10 yil çalismis bir kisiyi danisman olarak tayin edip sonra isletmesini kurmasina izin verseydik,

Baska bir örnek olarak giyim isletmesi açacak kisiye yine sektörde en az 10 yilini doldurmus bir teknik kisiyi danisman tayin edebilseydik muhtemelen birçok firmamiz hala yasamaya devam edebilecekti.

 

 

Özetle firmalarin ayakta kalabilmesi için yukarida saydigim 6 farkli konuda egitilmeli ve yanina mutlaka teknik bilgi sahibi rehber danisman tayin ettirilerek isletmelerin açilmasina izin verilmelidir.

 

Eger bir an önce gereken esneklikler saglanmazsa, esnafa el atilmasa ülkede özellikle küçük esnaf adina bir sey kalmayacak.

 

Ekonomik krizin faturasi her geçen gün agirlasiyor. Ekonomik krizin agirligi esnafin omuzlarina yüklendi

 

UYAP verilerine göre icra ve iflas dosyalari 2022 yilinda geçen yila göre %18 artti. Kepenk kapatan esnaf sayisi 47.128’e çikarken, batik kredi miktari 161 milyar TL oldu.

 

Soförler kontak kapatiyor, esnaf kepenk kapatiyor, adliyeler icra dosyalari ile dolu, keyfi idare zulüm yapiyor, siyaset devletin tüm imkânlarini vatandasina tuzak araci gibi kullaniyor, yaziklar olsun diyorum.

Isletmelerimizde ekonomiden kaynakli büyük sikintilara sahit oluyoruz.

Simdi asgari ücrete ara zam yapilmasi gündeme geliyor. Isletmelerimiz ayakta kalmakta zorlanirken asgari ücretin yükünün isletmelere yüklenmemesi gerekiyor. Devlet olmanin geregi bunu gerektirir.

Sivil toplum kuruluslarini ziyaret etmeye devam ediyoruz.

Ziyaretler kapsaminda Sebze ve Meyveciler Odasi Baskani Veysel Gök, Sehit ve Gaziler Dernegi sube Baskani  Ismail Kumartasli, Afyon Gazeteciler Cemiyeti 2. Baskani Ismail Akar, Afyon Muhtarlar Dernegi Baskani Suat Uygur, Girisimci Is adamlari Dernegi Baskani Resul Sündük, Mimarlar Odasi Baskani Ferhun Sümer, Muharip Gaziler Dernek Baskani Yusuf Yüksel ve Jeoloji Mühendisleri odasi Sube Baskani Yusuf Ulutürk ziyaret edildi.

Ülke ekonomisi büyük bir çikmaz içerisinde.

Biz STK’larimizi ziyaret ederek onlarin sorunlarini ve sorunlarin çözümü noktasindaki görüslerini dinleyerek not aliyoruz. Genel Baskanimiz bu sorunlari TBMM grup toplantilarinda dile getiriyor.

Biz milletimize en iyi hizmetin verilmesi noktasinda partimizi en üst seviyede temsil edip, vatandasimizla birlikte memleket meselelerini konusmaya çalisiyoruz. Teveccüh buyurur önümüzde iktidar görünür, iktidar firsati yakalarsak da  su an zaten gezdigimiz alanlarda konulara vakif oluyoruz. Allah nasip ederse öyle bir durumla karsilasirsak her seye, her duruma haziriz. IYI Parti kadrolariyla her türlü zorlugun üstesinden gelebilecek liyakate sahiptir.

 

 

 

Afyon HABERI


Pazar 24.9 ° / 8.6 °
Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °