Pusulaniz daima devletimiz ve milletimizden yana olsun.

432 yeni polis mezun oldu.

Gündem 23.06.2022 11:36:31 0
Pusulaniz daima devletimiz ve milletimizden yana olsun.

Afyonkarahisar Polis Meslek Egitim Merkezi 27. Dönem Mezuniyet Töreni, Türkiye genelindeki 22 Polis Meslek Egitim Merkezi Müdürlügünde ayni anda gerçeklestirildi.

Gerçeklestirilen törende 432 yeni polis mezun oldu.

 Burada konusan Vali Yigitbasi: "Görevinizi yaparken hak ve hukuktan sasmadan, iyi insan olmaktan, vicdaninizi rehber edinmekten asla vazgeçmeyin. Pusulaniz daima devletimiz ve milletimizden yana olsun. Rabbim görevinizi hayirli kilsin"

Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan törende ilk konusmayi mezunlar adina dönem birincisi Aykut Kasikçi yapti. Ardindan yas kütügüne plaketini çakti. 
Kunt’un konusmasinin ardindan Polis Akademisi Baskanligi adina Prof. Dr. Aybüke Ayse Turan konustu.

Programda daha sonra söz alan ve ‘Öncelikle bu güzel tören vesilesiyle sizlerle bir arada bulunmaktan duydugum onuru ve mutlulugu paylasmak isterim’ diyerek konusmasina baslayan Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yigitbasi ise sunlari söyledi: 
“177 yillik köklü ve sanli bir maziye sahip emniyet teskilatimiz, güçlü, güvenli ve büyük Türkiye idealiyle her geçen gün büyümekte ve güçlenmektedir.

Bugün bu saygin teskilatimiza ülkemiz genelindeki 22 Polis Meslek Egitim Merkezi Müdürlügümüzden katilan toplam 11 binden fazla polisimiz ile Afyonkarahisar Polis Meslek Egitim Merkezi Müdürlügümüzden katilan 432 polis memurumuz, hiç süphesiz teskilatimizin gücüne güç katacaktir.

Ayni zamanda her bir teskilat mensubumuz gibi, milletimizin gönül huzuruyla kafasini yastiga koyup güvenle uyanmasi için ülkemizin dört bir yaninda görev yapacak, 83 milyonun onur ve namusunu kahramanca koruyacaktir.

Emniyet Teskilatimiz, aramiza katilan siz çiçegi burnunda polislerimizle yeni hedeflere daha hizli ulasacak, güven ve huzurun tesisi noktasinda önemli kazanimlar elde edecek, dünyanin en saygin polis teskilatlari arasindaki yerini güçlendirecektir” dedi. 

“Pusulaniz daima devletimiz ve milletimizden yana olsun” 
‘Pusulaniz daima devletimizden ve milletimizden yana olsun’ diyerek polis memurlarina tavsiyelerde bulunan Vali Yigitbasi: “Sizin arkanizda bin yillik medeniyetimizin sorumlulugu ve yüksek ahlaki var.

Milletimizin huzur ve mutlulugunu her seyin üzerinde gören ve tipki 15 Temmuz’da oldugu gibi, vatan söz konusu oldugunda bedeli ne olursa olsun bu ülke için gözünü kirpmadan, cesaretini, yüregini ortaya koyan vatan evlatlari var.

Yine sizin arkanizda emniyet teskilatimizin 177 yillik birikimi, gücü ve milletimizin duasi var.

Bugün meslek hayatiniza adim atiyor, güzel bir yola giriyorsunuz. Zor bir görevi ifa edeceksiniz.

Omzunuzda devletimizin ve milletimizin sorumlulugu, yüreginizde vatan askiyla uykusuz geceler, uzun mesailer ve çokça da fedakârliklar sizleri bekliyor. Görevinizi yaparken hak ve hukuktan sasmadan, iyi insan olmaktan, vicdaninizi rehber edinmekten asla vazgeçmeyin.

Pusulaniz daima devletimiz ve milletimizden yana olsun. Rabbim görevinizi hayirli kilsin. Hayatin tüm basarilari sizlerle olsun” ifadelerini kullandi. 

Bakan Soylu törene telefon baglantisiyla katildi 
Vali Yigitbasi’nin konusmasinin ardindan bugün törene katilacak olan ancak Mugla Marmaris’te çikan yangin sonrasi bölgeye intikal eden Içisleri Bakani Süleyman Soylu, Polis Egitim Merkezlerinin Mezuniyet Törenine katilan katilimcilara telefon baglantisiyla hitap etti.

Bakan Süleyman Soylu’nun konusmasinin akabinde POMEM’den ilk 10 derece ile mezun olan polislere Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yigitbasi ve hediyeleri takdim edildi. Mezunlarin yemin etmesiyle tören sona erdi.

Afyon HABERI


Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °