Milliyetçi Hareket Partisi Il Baskani Mehmet Kocacan, Haftalik Basin Toplantisi Düzenledi.

Milliyetçi Hareket Partisi Il Baskani Mehmet Kocacan, Haftalik Basin Toplantisi Düzenledi.

Siyaset 23.06.2022 11:16:00 0
Milliyetçi Hareket Partisi Il Baskani Mehmet Kocacan, Haftalik Basin Toplantisi Düzenledi.

Milliyetçi Hareket Partisi Il Baskani Mehmet Kocacan, haftalik yazili basin açiklamasinda CHP’nin basini çektigi 6’li masanin gerçek yüzünü anlatmaya devam etti. Kocacan, “Biz eger Akdeniz’den çekilirsek, Kavala’yi ve Demirtas’i serbest birakirsak, dolarin 8 TL indigini görürüz ama sonunda kaybeden kim olur Türk milleti olur. O zaman ülke olmazsin, O zaman devlet olmazsin” dedi.

 

MHP Il Baskani Mehmet Kocacan, “Ülkemiz bulundugu cografi konum nedeniyle geçmiste oldugu gibi bugünde ve yarinda Türkiye’nin önünü kesmek için dis güçler ellerinden geleni yapmaya devam ediyor.

Tabiki bunu içimizdeki ortaklari ile beraber gerçeklestiriyorlar. Ülkemizin zayiflamasini, ekonomik anlamda zaafa düsmesini, dis politikada sözü geçen ülke olmasini istemiyorlar.

Geçmiste Türkiye güçlenmeye basladikça darbelerle hep zayiflatilmak istendi. Geçtigimiz 15 Temmuz’da ayni senaryoyu yine yapmak istediler. Ama yüce Türk milletimiz buna engel oldu. 

Darbelerle bizi yikamayacaklarini anlayanlar bu sefer ekonomik yönden bizi zayiflatmak için ugrasiyorlar. Basini CHP’nin çektigi 6’li masada buna çanak tutuyor. Ben buradan vatandaslarimizin bir seyi dikkatlice görmesini istiyorum. Dolari 8 liraya düsürmek çok kolay nasil mi? Biz eger Akdeniz’den çekilirsek, Kavala’yi ve Demirtas’i serbest birakirsak, Istanbul sözlesmesini tekrar hayata geçirirsek, SIHA, IHA, tank, tüfek, helikopter bunlari üretmekten vazgeçersek, o zaman bu dolar 8 lira olur. Ama sonunda kaybeden kim olur Türk milleti olur. O zaman ülke olmazsin, O zaman devlet olmazsin. Dalgalanacak Türk bayragin olmaz. Orta dogu batakligina bizde dahil oluruz”

 

“Vatandasimiza gerçekleri iyi anlatmaliyiz”

Kocacan, “Bu dövizin artis nedeni kötü ekonomi yönetimi degildir. Bu artisin nedeni bize yapilmak istenenlere itiraz etmek, üretim yapmak, boyun egmemektir, toprak vermemektir. Ortadogu’da söz sahibi olmaktir. Bölgedeki gücümüzü daim kilmaktir.

Biz o yüzden beka diyoruz, vatan diyoruz. Biz bu konularin gerçek yüzünü ve ülkemize yapilmak istenenleri anlatmak için Sayin Genel Baskanimiz Devlet Bahçeli Beyfedinin talimatlari ile ‘Adim adim 2023, ilçe ilçe Aydinlatma ve Anlatma’ programlarimizi düzenliyoruz.

Bunlarin topluma anlatilmasi lazimdir. Eger bu nedenler bu topluma belgeleriyle ve gerçek yüzüyle anlatilirsa, o zaman bu millet bu badirenin lafini bile etmez.  Anadolu insani kadirsinastir, merttir. Söz konusu vatan ise, bagimsizlik ise tek bir söz söylemez, sitem etmez.

Dolarin yükselmesinin, bu seviyede olmasinin ve ekonomik oyunlarin tek bir nedeni vardir, o da siyasi itaatsizliktir. Bu topluma siyasi itaatsizlik iyi anlatilmalidir. Iste o zaman sorunlar çözülür”

 

“CHP’nin HDP sempatizanligi devam ediyor”

Kocacan, “Bu konuyla ilgili bir örnek vermek istiyorum. Cumhuriyet Halk Partisi eger iktidara gelirse ne yapacaginin güzel örnegidir.

CHP Istanbul Milletvekili Sezgin Tanrikulu, yakin bir zamanda yaptigi açiklamalara dikkat çekmek istiyorum

. CHP’li Tanrikulu, Türkiye'nin terör örgütü PKK ile mücadelesinde zafer kazandiran araçlarindan olan Bayraktar, SIHA ve IHA'lardan rahatsiz oldugunu ifade ediyor. SIHALAR ve IHA'lar PKK'li alçaklara göz açtirmiyor.

Sen bundan neden rahatsiz oluyorsun.

Diger bir konu ise CHP’li Tanrikulu’nun, 6+1 masanin sözde gizli ortagi olan HDP ile ilgili söylemidir. CHP’li Tanrikulu, yine yaptigi açiklamasinda HDP sempatizanligini ortaya koyuyor. Diyorki, ‘HDP’liler Türkiye bazinda yönetime ortak olmak istiyorlar. Bunun güvencesinin saglanmasi lazim.

Bu ortaklasmayi yapmak zorundayiz. Ben kendi siyasi partime de bunu söylüyorum” diyerek saklanan ittifaki alenilestirme çagrisi bulunmustur. Vatandaslarimizdan 6’li masanin gerçek yüzünü görmelerini istiyorum”

 

“Toptas’tan milletvekilimize bir tesekkür daha”

Kocacan, “Geçtigimiz ay Sandikli Ziraat Odasi Baskani Fatma Toptas ve Sandikli Ilçesine bagli Muhtarlar, Milletvekilimiz Mehmet Taytak Beyin girisimleri ile Tarim ve Orman Bakani Vahit Kirisci’ye ziyarette bulunmuslardi.

Yüz yüze yapilan ziyarette Sandikli Ziraat Odasi Baskani Fatma Toptas, çiftçilerin Hashas kapsülü alim fiyatlarinin yükseltilmesini istemisti. Yapilan görüsmelerden sonra çiftçilerimizin talebi yerine gelmistir.

Sayin Fatma Toptas Hanim da çiftçiler adina Milletvekilimiz Mehmet Taytak Beye bir tesekkür daha etmistir”

Afyon HABERI


Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °