Mugla Büyüksehir ekiplerinden yangina topyekün müdahale

Mugla Büyüksehir ekiplerinden yangina topyekûn müdahale

Gündem 22.06.2022 11:24:00 0
Mugla Büyüksehir ekiplerinden yangina topyekün müdahale

Mugla Büyüksehir Belediyesi ekipleri Marmaris Bördübet mevkiinde baslayan ve hizla büyüyen orman yanginin kontrol altina alinmasi ve yerlesim yerlerine siçramamasi için mücadelesini sürdürüyor.

MUGLA (IGFA) - Mugla'nin Marmaris ilçesi Bördübet mevkiinde baslayan yangin öncelikle Degirmenyani, Çubucak, Okluk Koyu ve Hisarönü bölgesine dogru ilerlemesine devam etti. Yangina ilk andan itibaren müdahale eden Büyüksehir ekipleri 199 personel, 50 is makinesi, 17 itfaiye araci ve 34 hizmet araci ile aktif görev aliyor.

Yanginin çikmasiyla birlikte Marmaris’e giden Mugla Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Osman Gürün, çalismalari bizzat yerinde inceleyerek açiklamalarda bulundu.

 

Baskan Gürün, Büyüksehir Belediyesi olarak yanginin yerlesim alanlarina siçramamasi konusunda yetkili olduklarini vurgulayarak, gereken tüm önlemeleri aldiklarini söyledi.

Gece müdahalesinin uygun hava araci olmamasi sebebiyle yapilamadigini ve sabahin erken saatlerinde hava müdahalesinin hizlandigina vurgu yapan Gürün, “Karadan yapilan müdahalede yolun dar olmasi nedeniyle genisletme çalismalari yapilarak yogun bir mücadele gösterildi. Havanin kararmasiyla birlikte gece müdahalesi yapabilecek donanimda uçak ve helikopter bulunmadigi için sabahin erken saatlerinden itibaren uçak ve helikopterle söndürme çalismalari hiz kazandi.

Bizim büyüksehir belediyesi olarak öncelikli görevimiz yanginin yerlesim yerlerine siçramasini engellemek oldugu için bu kapsamda gereken tüm önlemleri aldik. Ancak orman ekiplerimizle birlikte koordineli olarak hem araç hem personel hem de diger tüm konularda birlikte çalisiyor gerekli destegi veriyoruz. Özellikle itfaiye araç gereci olarak hiçbir zafiyetimiz yok

. Diger bölgelerde de çikabilecek yanginlara karsi teyakkuz halindeyiz.

Tüm ekip ve ekipmanlarimizla buradayiz. Ayrica Izmir, Aydin, Denizli, Burdur ve Antalya’dan araç sevkiyati oldu.

Araç gereç ve personel olarak yeterli durumdayiz ancak tek sikinti gece müdahale yapilamamasi. Burada mücadele eden basta itfaiye erleri ve görev alan herkese tesekkür ederim” diye konustu.

 

Mugla HABERI


Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °