Bakan Ersoy ile Vali Yigitbasi Yeni Müze Insaatini Inceledi

Bakan Ersoy ile Vali Yigitbasi Yeni Müze Insaatini Inceledi

Gündem 18.06.2022 13:19:29 0
Bakan Ersoy ile Vali Yigitbasi Yeni Müze Insaatini Inceledi

Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy ile Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yigitbasi, tamamlandiginda Türkiye’nin en güzel müzelerinden olacak Yeni Müze Kompleksi alaninda incelemelerde bulundu.

Bakan Ersoy ile Vali Yigitbasi’na Belediye Baskani Mehmet Zeybek, Kültür ve Turizm Bakan Yardimcisi Nadir Alpaslan, Il Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanir ve diger ilgililer eslik etti.

Müzede incelemelerde bulunan ve yetkililerden yürütülen çalismalara dair bilgiler alan Bakan Ersoy ile Vali Yigitbasi, insaati yapan yüklenici firma yetkililerinden önümüzdeki sürece dair de görüs aldi. 

Bakan Ersoy ile Vali Yigitbasi, Kültür Varliklari ve Müzeler Genel Müdürlügünün merkez ve tasra yöneticilerinin katilimiyla gerçeklestirdigi koordinasyon toplantisinin kapanisina katildi. Burada Afyonkarahisar’da süren yatirimlar ve müze insaatina dair bilgiler verdi.

Müzeyi Yil Sonunda Bitirmeyi Hedefliyoruz

Müzenin yil sonunda tamamlanacagi müjdesini veren Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy: “Kültürel mirasin koruma çalismalari kapsaminda tasinmaz kültür varliklarini restorasyonlarini da gerçeklestiriyoruz.

Afyonkarahisar merkezinde, Bolvadin ve Ayazini Kentsel Sit alanindaki kültürel mirasin önemli ögelerinden olan sivil mimarlik yapilarinin sokak sagliklastirmasi çalismalarini, yapilarin yeniden hayata kazandirilmasini, farkindalik olusturmasi açisindan Bakanlik olarak uzun süredir desteklemekteyiz. Ayrica sehrimize kazandirmayi planladigimiz müze ile ilgili çalismalar devam etmekte olup yil sonuna kadar müzeyi hizmete almayi hedefliyoruz” dedi.

100. Yilda Kültürel Görkemli Faaliyetlere Imza Atacagiz

Kültürel mirasimizin korunmasi ve tanitilmasi çalismalarimiza ayni anlayisla devam ettireceklerini söyleyen Bakan Ersoy: “Kültür Varliklari ve Müzeler Genel Müdürlügümüz ile tasra teskilatimizin isleyisini, gelisen standartlara uyumlu hale getirmeyi, sunulan hizmetleri ülkemizin tanitimina ve ekonomisine katki saglayacak sekilde gelistirmeyi, uluslararasi koruma – kullanma dengesini göz önünde bulundurarak arkeoloji, müzecilik, restorasyon ve konservasyon gibi bilim dallarinda güçlü bir ekol olusturmayi amaçliyoruz.

Bizler, Cumhuriyetimizin ilaninin 100. yilina bir kala, kültürel mirasimizin korunmasi ve tanitilmasi çalismalarimiza ayni anlayisla devam edecegiz.

Görkemli faaliyetlere imza atarak Cumhuriyetimizin 100. yilini da taçlandiracagimiza yürekten inaniyorum.

 Her zaman söyledigimiz gibi bizim heba edilecek tek bir tasimiz, topragimiz bulunmamaktadir. Kültürümüzün, tarihimizin, medeniyetimizin tüm eserlerini korumak bizim sorumlulugumuzdur” ifadelerini kullandi.

Afyon HABERI


Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °
Pazar 12.2 ° / 3.7 °
Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °