CHP. Il Baskanligi Haftalik Basin Toplantisi Düzenledi

CHP. Il Baskanligi Haftalik Basin Toplantisi Düzenledi

Siyaset 13.06.2022 15:59:35 0
CHP. Il Baskanligi Haftalik Basin Toplantisi Düzenledi

Ülkemizde yasanan ekonomik buhran her geçen gün daha da agirlasiyor. .

Zam yagmuru bir türlü dinmek bilmiyor.

Çok üzüntü vericidir, ucuz seker, ucuz yag alabilmek için girdigi kuyruklarda kalp krizi geçirip hayatini kaybedenlerin oldugu haberlerini aliyoruz. 2 gün önce Ambar yolunda bulunan tarim kredi kooperatifinde kuyruga giren bir vatandasin kalp krizi geçirdigi ve maalesef kurtarilamayarak hayatini kaybettiginin bilgisini aldik. 

Memleket yangin yerine dönmüs, yönetilemiyor, savruluyoruz. Iktidarin Afyon vekilleri, temsilcileri böylesi bir darbogazdayken bile yaptiklari açiklamalarla vatandasla alay etmeye devam ediyorlar.

Eski Bakan Eroglu çikiyor; daha önce uzaydan Istanbul’daki akaryakit kuyruklarinin görüntülerinin çekildigini biliyorum. Akaryakit pahali ama sebebi biz degiliz.

Dua edin, bol akaryakit çiksin.

Ben kayinpederimle Afyona gelirken arabamin yakiti bitti, oradan geçen bir is makinasi operatöründen rica ettik, öyle aldik. Çünkü akaryakit istasyonlarinda kuyruklar vardi, yakit yoktu” diyor. 

Sayin Eroglu sanirim bir yerlerde takili kalmis olmali! 6 ay önce 8-9 lira olan mazot-benzin litresi, 30 liraya dayandi. Ya haberi yok, ya da iktidarda olduklarinin farkinda degil! 

Sayin Eroglu; sen hikaye yazmayi birak da, mühendislerin burasi su tutmaz diye uyarmalarina ragmen trilyonlar harcayipta yaptigin ve bir türlü su tutmayan Akdegirmen barajini anlat. 
Afyonun içme suyunu karsilamak için yaptiginiz Akdegirmen barajindan yeterli suyu karsilayamayinca Sinanpasa’nin Balmahmut köyünde açtiginiz 12 adet derin su kuyusunu anlat. 

Böyle devam ederse Sinanpasa ovasinda yeralti suyu kalmayacak. Çevredeki çiftçilerimiz su sikintisi çekiyor.

Sen gel de çiftçiye verdigin zararlari anlat. 

1000 günde 1000 gölet yapacagim diyerek reklamini yapip, yaptiginiz göletler sayesinde dereleri nasil kuruttugunuzu anlat. Adim basi yaptigin göletlerin kaçinin yarim kaldigini, kaçinin su tutmadigini anlat. Akarçay havzasina, Eber- Aksehir göllerine verdiginiz zararlari anlat. 
3 yil önce bitmesi gereken ama bir türlü bitiremedigimiz Afyon-Suhut yolunu anlat. 

MHP liler de isi gücü birakmis, CHP yi nasil karalarimin pesine düsmüs. Sabah-aksam CHP ile ugrasiyorlar. Vatandas aç, evini geçindirmiyor, çocuklarinin ihtiyaçlarini gideremiyor, her gün gelen zamlardan bikmis, usanmis, hayatindan bezmis.

Bunlarin agzindan, gelen zamlara dair bir kelime dahi çikmiyor. Varsa yoksa CHP.. Millet Ittifaki partilerini “illet, zillet” diyerek ha bire karalamak, ancak ve ancak millet ittifakini güçlendirir. 
(Simdi sizlere MHP genel baskaninin daha önce yaptigi bir açiklamasini dinletmek istiyorum) Böylece illet kim?

Zillet kim? anlasilsin

CHP Kurtulus Savasinin atesinde dogmustur. Ülkemizi kusatan emperyalist güçlere ve onlarin yerli isbirlikçilerine karsi meydan okumus, baskaldirmis Mustafa Kemal Atatürk ve Kuvayi Milliyeciler ve halkimizdan olusmustur. Bugün de dün oldugu gibi o sanli tarihimizi yazan kuvayi milliyecilerin torunlari dimdik ayaktadir ve görevlerinin basindadir. 
Günes balçikla sivanmaz! 

CHP olarak, her basin açiklamamizda, CHP iktidarinda neleri yapacagimizi anlatiyorum

Bugün de Esnaflarimiz için yapacaklarimizi anlatacagim. 

Esnaflar için yapacaklarimiz: 
• Esnaf Bakanligi’ni kuracagiz: Esnafin tüm sorunlarini tek yerde çözecegiz.
• Ticaret erbabina sicil affi getirecegiz: Esnafin finansmana erisimini kolaylastiracagiz.
• Esnafin sirtindaki borç yükünü hafifletecegiz: Esnafimizin pandemi döneminde kullandigi kredileri, faizsiz sekilde ve ödeme gücüne göre taksitlendirecegiz.
• Esnaf Destekleri Sigortasi Fonu’nu kuracagiz: Kagit üstünde kurulmasina ragmen bir türlü hayata geçmeyen “Esnaf Ahilik Sandigi” yerine “Esnaf Destekleri Sigortasi Fonu’nu” kuracagiz.

Fon, ekonomik ya da sektörel kriz durumlarinda, mücbir sebep hallerinde esnafa destek olacak. Iflas durumunda belli bir dönem esnafa düzenli gelir saglayacak.
• Kira stopajini kaldiracagiz
• Küçük esnafimizi koruyacagiz, haksiz rekabeti önleyecegiz: Bunun için zincir marketler ve AVM’lerin çalisma gün ve saatlerini yeniden düzenleyecegiz.
•Esnafin saglik hizmetlerinden yararlanma hakki kesintiye ugramayacak:

BAG-KUR prim borcu olsa dahi esnafin ve bakmakla yükümlü olduklari ailelerinin saglik hakkindan yararlanmasini saglayacak net yasal düzenlemeleri yapacagiz.
• Esnafimiza emeklilik için geriye dogru borçlanma hakki taniyacagiz: 2000 yilindan önce oda ve vergi kaydi olup BAG-KUR kaydi olmayan esnafimiza bir defaya mahsus geriye dönük borçlanma hakki taniyacagiz.

Sayin Basin; 
Geçtigimiz hafta Cuma günü Kadin ve gençlik kollari il baskanlarimla birlikte Genel Baskanimiz Sayin Kiliçdaroglu’nu ziyaret ettik.

Ziyaretimizde yaptigimiz çalismalar ve ilimizdeki gelismeler hakkinda raporumuzu takdim ettik. 2022 yilinin Büyük Taarruzun 100. Yili olmasi nedeniyle Afyonumuza davet ettim. Sayin Kiliçdaroglu ilimize gelecek. Programimizi olusturuyoruz. 

Sayin Kiliçdaroglu bana; “baskan iktidara geldigimizde Afyon’a yapilmasi gereken en önemli hizmetler nelerdir” diye sordu. 
Ben de “Efendim ilimizde yapilmasi gereken çok is var ama en önemlileri; 1. SEKA Fabrikamiz yeniden açilmali, 2. Seker fabrikamiz da kamulastirilmalidir” dedim. Sayin Genel Baskanimiz da bana; “bunu her yerde yüksek sesle söyleyin, SEKA fabrikasini yeniden açacagiz, seker fabrikasini da kamulastiracagiz” dedi. 
Ben de buradan özellikle Çay, Sultandagi, Bolvadin, Çobanlar ve tüm Afyonumuzu ilgilendiren bu önemli konuyu ilan ediyorum; 
SEKA fabrikamizi yeniden kurup açacagiz.

Seker fabrikamizi da kamulastiracagiz.

Hem istihdam saglayacagiz, hem de çiftçimizin, köylümüzün, nakliyecimizin, üreticinin, Eber’in, Aksehir’in tüm Afyonumuzun yüzü gülecek. diyerek sözlerine son verdi.

 

Sevgi ve saygilarimla
Yalçin Görgöz 
CHP Il Baskan

Afyon HABERI


Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °