AGD SIYER-I NEBI YARISMASI GERÇEKLESTIRILDI

AGD SIYER-I NEBI YARISMASI GERÇEKLESTIRILDI

Egitim 13.06.2022 10:45:48 0
AGD SIYER-I NEBI YARISMASI GERÇEKLESTIRILDI

 

AGD-MGV’ nin her sene geleneksel olarak düzenledigi Siyer-i Nebi Yarismasi, bu sene de lise ve ortaokul ögrencilerine yönelik 11 Haziran tarihinde gerçeklestirildi. 

Peygamber Efendimiz (s.a.v)’in hayatini gençlere anlatabilmek amaciyla Anadolu Gençlik Dernegi (AGD) – Milli Gençlik Vakfi (MGV) tarafindan her sene düzenlenen Siyer-i Nebi Yarismasi bu sene de Türkiye’nin 81 ilinde ve bütün bölgelerinde oldugu gibi Afyonkarahisar merkez ve ilçelerinde de yogun bir katilimla gerçeklestirildi. Sinavin sonuçlari 30 Haziran 2022 tarihinde www.efendimizinizinde.com adresi üzerinden açiklanacak. 

Yarisma sonucunda Türkiye geneli ödülü lise düzeyinde; birinciye 3 bin TL ve kitap seti, ikinciye 2 bin TL ve kitap seti, üçüncüye bin 500 TL ve kitap seti, dördüncü ve besinciye ise bin TL ve kitap seti olarak belirlendi

. Ortaokul düzeyinde ise; birinciye 2 bin TL ve kitap seti, ikinciye bin 500 TL ve kitap seti, üçüncüye bin TL ve kitap seti, dördüncü ve besinciye ise 750 TL ve kitap seti ödül verilecek.  

Afyonkarahisar geneli ödüllerde ise, lise düzeyinde; birinciye 1000 TL, ikinciye 750 TL, üçüncüye 500 TL, dördüncü ve besinciye ise kitap seti olarak belirlendi. Ortaokul düzeyinde ise; birinciye 1000 TL, ikinciye 750 TL, üçüncüye 500 TL, dördüncü ve besinciye ise kitap seti ödül verilecek.  Yarismaya katilan ögrencilerin en büyük ve paha biçilemez kazanci ise Peygamber Efendimiz (s.a.v)’in hayatini daha iyi ögrenmek olacak. 

AGD Afyonkarahisar Subesi tarafindan sinava iliskin yapilan açiklamada su sözlere yer verildi: 

“Siyer-i Nebi Yarismasi ile Peygamber Efendimiz (sas)’in hayatini, mücadelesini ve mücahedesini Ortaokullu ve Liseli gençlere anlatmak ve onlarin ögrendiklerini hayatlarinda islemeleri amaçlanmistir. 

Siyer-i Nebi Yarismasi; Ortaokullu ve Liseli gençlerde O’nun hayatini en güzel sekilde okuyarak, anlayarak ve yasayarak nasil “Yeni Bir Dünya” kurmalari gerektigini ögrenmeleri ve bu mücadeleyi yürütenlerin bir parçasi haline gelmeleri için yapilan yarismadir.” 

Afyon HABERI


Perşembe 18.4 ° / 8 °
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °