Vali Yigitbasi Ilk Projesini Açikladi

Vali Yigitbasi Ilk Projesini Açikladi

Gündem 8.06.2022 11:07:27 0
Vali Yigitbasi Ilk Projesini Açikladi

Türkiye Çevre Haftasi kapsaminda Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yigitbasi ve protokol üyelerinin katilimiyla kutlama programi düzenlendi.

Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan programda Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Il Müdürü Mustafa Oruç konusma yapti. Il Müdürlügü olarak çevre, sehircilik ve iklim degisikligi alanlarinda yürütülen projeler ve çalismalara dair bilgiler verdi.

Daha sonra söz alan Afyonkarahisar Belediye Baskani Mehmet Zeybek ise Afyonkarahisar’in çevre ve sifir atik projesi alaninda mevcut durumunu ve yürütülen faaliyetleri anlatti.

Çevre Konusunda Bilinci ve Hassasiyeti Artirmaliyiz

Cumhurbaskanligimizca 5 Haziran’i içine alan haftanin her yil “Türkiye Çevre Haftasi” olarak kutlanacagini hatirlatan Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yigitbasi: “ Bu yil Türkiye Çevre Haftasi’ni sürdürülebilir, doga ile uyumlu, daha temiz, daha yesil yasam vurgusuyla kutluyoruz.

Biyolojik çesitliligin korundugu, dogal kaynaklarin sürdürülebilir kalkinma yaklasimiyla yönetildigi, çevre kirliliginin önlendigi bir gelecek için öncelikle çevre konusundaki hassasiyetin ve bilincin artirilmasi gerekmektedir.

Bir portakal kabugu 6 ayda, sakiz 5 yilda, plastik torba 20 yilda, plastik sise 1000 yilda piller ise 100 yilda dogadan temizlenebiliyor.

Iste bu verilerden hareketle her kesim tarafindan Sifir Atik Projesine verilecek destekle hep birlikte daha temiz bir çevre insa edebiliriz” dedi.

Yemekler Çöp Yerine Sokak Hayvanlari ile Yesil Alanlara

Yeni bir projesinin de müjdesini veren Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yigitbasi: “Her canlinin daha güzel sartlarda yasamaya hakki vardir.

Bu bilinçle; bugün itibari ile “Yemekler Çöp Yerine Sokak Hayvanlari ile Yesil Alanlara” projesine start veriyoruz.

Tüm belediyelerimiz ile isbirligi içinde, Valiligimiz Hayvanlari Koruma Kurulu himayesinde; ilimizdeki oteller, yurtlar, kamu kurumlari, hastaneler ve restoranlarda ortaya çikan yemek artiklari ile et ürünleri isleyen tesislerdeki proses artiklari düzenli olarak toplamayi hedefliyoruz.

Toplanan yemek ve proses artiklarini hijyen sartlarina uyumlu geri dönüsüm tesislerinde degerlendirerek kuru mama ve kompost üretimi planliyoruz.

Bu sayede barinak ve sokaklardaki hayvan dostlarimizin yemek ihtiyaçlari ile park, bahçe vb. yesil alanlarimizin gübre ihtiyaçlarini karsilamayi düsünüyoruz. Ayni zamanda Sayin Cumhurbaskanimizin esi saygideger hanimefendi Emine Erdogan’in himayelerinde sürdürülen Sifir Atik Projesi’nde de ilimizin en iyi noktaya gelmesi için çalismalarimizi sürdürecegiz.

Bu anlamda ‘Dünya Çevre Günü'nü kutluyor, saglikli bir gelecek, temiz bir çevre ve mutlu günler diliyorum” ifadelerini kullandi.

Vali Yigitbasi’nin konusmasinin ardindan Gelecegimiz Temiz Hava ve Temiz Su temali resim yarismasi, Gelecegimiz Sifir Atik resim, siir ve kompozisyon yarismalari ile Atik Pil Toplama kampanyasinda derece alan ögrencilere Vali Yigitbasi ve protokol üyeleri tarafindan ödülleri takdim edildi.

Halk oyunlari gösterileri ve müzik dinletisiyle kutlamalar sona erdi.

 

Afyon HABERI

Habere Ek Fotograf(lar)

Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °