IYI PARTI IL BASKANI MUHAMMET MISIRLIOGLU’ HAFTALIK BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDI.

IYI PARTI IL BASKANI MUHAMMET MISIRLIOGLU’ HAFTALIK BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDI.

Siyaset 7.06.2022 13:08:57 0
IYI PARTI IL BASKANI MUHAMMET MISIRLIOGLU’ HAFTALIK BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDI.

 

Sandikli’li Hemsehrimiz Duygu Gedik Türkiye Genelinde yapilan güres müsabakalarinda 33 Kg da 1. Olarak Türkiye Sampiyonu olmus ve  Milli Takimimiza seçilmistir.
Küçük Kardesimizi ve ailesini tebrik ediyor basarilarinin devamini diliyoruz.

Türkiye’yi Dünyanin ilk on ülkesi arasina sokacagini iddia eden AKP izledigi yanlis politikalarla birakin ilk on ülke arasina sokmayi ilk yirmi ülke arasina bile sokamamistir.

Sayin Cumhurbaskani TMO sert ekmeklik bugdaya ton basina  7 bin 50 

lira ödeme yapacak” diye müjde verdi. 8 bin liranin altindaki her fiyat çiftçi için zarardir. Yillik yüzde 73,5 enflasyonu çözmeden verilen her zam buhar oluyor. Ilk sorun .Enflasyon milleti tümden bitiriyor.


Ülke tarim ürünleri konusunda müthis bir tarih yaziyor. Sekerin kilogram fiyati 25 lirayi asmis, ekmege zam geliyor, yetmiyor ekmegin gramaji düsürülüyor. Her seye ragmen hamdolsun demeliyiz öylemi.

 

1 Haziran 2022
Konutlardaki dogal gaza yüzde otuz,
Sanayi ve ticarethanelerde elektrige yüzde yirmi bes.
Konut ve tarimda kullanilan elektrige yüzde on bes,
Benzine 1.22TL.Motorine 1,49 TL. Bugdaya yüzde elli üç. Makarnaya ve ekmege zam kapida. 
Özel sektördeki firsatçilara söyleyecek söz kalmadi,Devlet bu zamlari yaparsa firsatçilar hadi haydi yapar.
Çiftçiye müjde diyerek verilen millete zam olarak dönecek. Unlu mamüller zamlanmayacak mi.

  Zam ile övünenler ülkeyi yönetiyor. 
Kastamonu’da yedi bin yillik ata tohumu ile ürün elde edilmis, gida sorunu bitecekmis.

Gözümüz aydin. Bugday bire sekiz vermez. Keske öyle olsaydi. Karadeniz’de dogal gaz bulduk açiklamasindan sonra dogal gaza 13 defa zam yaptilar.

Simdi dogal gaz, petrol bulduk haberleri bayatladigi için  sira bugdaya geldi. 
En basitinden geçtigimiz yil 2,5 liraya üretilen bir çift çorap simdi 8 liraya mal ediliyor. Çorapta maliyet artisi yüzde ikiyüz yirmi. Isletmelere sahip çikmazsaniz yarin bu isletmeleri kaybedersiniz, yok olurlar.

Tarim Bitti, Ekonomi Bitti
 Huzur bitti neymis efendim Devlet ilerisi Için yatirim yapiyormus külahima anlat sen onu
Domatesi taneyle, karpuzu çeyrek almaya baslayan, kasabin yolunu unutan millete, uzaya gitme hikayesi anlatiyorlar.
1 yil önce, "Dolar 10 lira  olacak" diyenlere HAIN dendi. Mahkemeye sevk edildi. Bugün, "Dolar 10 lira olacak" diyenlere VATANSEVER deniliyor .
Gece yarisinda 15.99 dan kimler dolar aldi, açiklayin bizde bilelim. Gene kimleri zengin ettiniz.
Tarih 28 Mart 2019 Sayin Erdogan “Ekonominin sorumlusu benim, ben” isin özeti.

 Milletin 20 Yilini Geçim Sikintisi Issizlik çaresizlik Ile Harcadiniz
AKP çag atlatacagim, ülkeyi uçuracagim yalanlariyla 20 yilda uçurumun esigine getirmistir. Ekonomi bitmisti, egitimde bitmisti sira saglikta. Hastanelerde neredeyse uzman doktor kalmadi.

Yakinda cidden hastahanelerde doktor bulamayacagiz.

Yanlis politikalar yüzünden devlet hastanelerinin pek çogunda uzman doktor kalmadi. Kalanlarda eger düzelme olmazsa 2-3 ay içerisinde istifa etmeyi veya yurt disina gitmeyi düsünüyor. MHRS üzerinde randevu almak imkansiz.

Ülkemizde Türk doktor birakmadiniz. Bu fotografa iyi bakin ülkede kimler görev yapiyor. Bu aile saglik merkezi Istanbul’da. Bu tür manzaralari korkarim yakinda Anadolunun her yerinde görecegiz. 
Eserinizle ögünün. Giderlerse gitsinler dediniz. Hastalari özel hastanelere mahkum etmekteki amaciniz nedir.

Havalanlarina, köprülere oldugu gibi her halde özel hastanelere hasta garantisi verdiniz. 
Kimsenin hekimlige dair umudu kalmadi. Tip ögrencilerinin çogu yabanci dil çalisiyor, yeni mezunlar kaçiyor, uzmanlar birer birer gidiyor, hocalarda gitmeye basladi. Yarin doktor yetistirecek hoca dahi bulamayacaklar.
 
Polise Tayin Var ama Kamyona verilecek Para Yok.
 Kiralarin çok yüksek oldugu bir ortamda polislerimizin tayini çikti. Polisler ikinci sark ve bölge sistemi ile maasini emlakçilara ve nakliyecilere verecekler .
Tayin edilen Polisler yüksek nakliye ücreti ve yillik kira bedelini ödemek için kredi çekmek zorunda kalacaklar. Tayin olan bir polise 6-7 bin lira yol parasi veriliyor. Oysa Dogu ya tayin olan bir polisin 30-35 bin lira masrafi tutuyor. Harcirah ücretinin artirilmasi zaruridir. 

TÜIK inanilirligini tamamen kaybetmistir. TÜIK rakamlari gerçek enflasyon rakamlarinin yarisi bile degil.

Enflasyon rakamlarini düsük gösterip; memurlara, emeklilere verilecek zammin düsürülmesi ile, memurun, emeklinin cebinden para çalmak arasinda sonuç olarak bir fark yoktur!
2825 lira asgari ücretle:535 kilo toz seker alinabiliyor iken bu gün 4253 lira asgari ücretle195 kilo toz seker alinabilmektedir.
Kursunsuz Benzin TL/lt: 26,23 TL
Gazyagi TL/lt: 25,12 TL
Motorin TL/lt: 25,89 TL
Motorin (Excellium) TL/lt: 25,94 TL
Kalorifer Yakiti TL/Kg: 19,68 TL
Fuel Oil TL/Kg: 15,76 TL
Benzin ve motorine yeni zamlarin yolda oldugu ifade ediliyor.
 
Sayin Cumhurbaskani Erdogan: "Amerika'ya bak enflasyon felaket, Avrupa'ya gelin durum ayni." dedi.

Felaket denen enflasyon oranlari:
Avrupa Ortalamasi: %8,1
Amerika                   : %8,5
Fransa                      : %5,2
Uzaya gidecek Türkiye’ de %73,5, oda TÜIK yalanina ragmen.
Avrupa'nin kapilari 3 günlügüne açilsa, Avrupa’ya geçis serbest olsa, Türkiye’nin nüfusu 3 günde 30 milyon azalir. Ülkeyi 20 yilda getirdiginiz durum bu iste.

Sultandagi, Yesilçiftlik,  Deriçine, Yakasanek, Kirca bölgesinde bu yil Kiraz ve visnede rekolte kaybi %95 civarinda. Üretimiz perisan. Sulama ücretleri ise Elektrik ücretlerine gelen zamlardan dolayi dönüm basina en az 750 TL olup 1200 TL arasindadir.

Çiftçilerimizin bunu ödeme imkani bulunmamaktadir. Çiftçilerimiz bahçelerini kurumaya terk etti, ödememesi halinde yüksek faiz veya icra arasinda kalacaktir. Acilen üreticimize destek olunmali. En azindan sulama ücretlerine %50 civarinda süspansiyon yolu ile destek olunmali

Üreticinin tek derdi sulama degil. Ilaç, budama, yabani otla mücadele, gübre üreticimizin belini büküyor.

Destek olunmazsa meyvecilik yok olup gidecektir.

Afyonkarahisar’imizin bütün yollari köstebek yuvasi. Suhut Bozan Köyünün Icikli’den gidilen yol güzergahindaki pek çok yerde çukurlar vatandasimizi çileden çikardigi gibi bu yolu kullanan araçlara da büyük hasar vermekte. Vatandaslarimiz “defalarca söylememize ragmen buraya el atmadilar. 2-3 yildir bu yola hiç el atilmamis ve yol bozukluklari tamir edilmemistir” diye bize dert yanmakta.

Sayin Eroglu’nun memleketi Suhut’un iki, üç kilometrelik yolunu yillardir bitiremediniz, hiç olmazsa çukurlari kapatinda vatandaslarimiz rahat bir nefes alsin.


 Geçtigimiz hafta sonu Sultandagi ulusal tarim günleri vardi. AKP Milletvekili Sayin Yurdunuseven Biz devlet olarak çiftçimizin yanindayiz. Çiftçimize her zaman destek oluyoruz olacagiz. Çiftçimiz yeter ki üretsin. Bizim tek derdimiz bu” demis.

Pes diyoruz baska bir sey demiyoruz. Gene edecegiz, yapacagiz, yapariz sözlerinden baska söz yok. Kardesim 20 yil ne yaptiniz. Sizin elinizi tutan mi oldu, neden yapmadiginiz hala yapacagiz edecegiz laflariyla milletimizi kandirmaya çalisiyorsunuz.

Yoksa muhalefette siz mi vardiniz. Sayin Yurdunuseven üreticinin suratina dikkatli bakin, size söyleyip isteyip de söyleyemediklerini o suratlarda göreceksiniz. Üreticinin suratina bakacak yüzünüz yok, göstermelik birkaç yerde sov yapiyorsunuz.

Yüreginiz varsa birlikte gezelim bakalim, çiftçimiz neler söyleyecek.

AKP Milletvekili Ali Özkaya, “Biz sezon baslamadan önce israrla çiftçilerimize bos bir karis dahi araziyi bos birakmayin, ürettiginizi degerinde vereceksiniz dedik. Bugün geldigimiz nokta üretenin kazandigi, karli çiktigi bir tablo ortaya çikti” demis.
Sayin Özkaya Allah askina siz milletle dalgami geçiyorsunuz. Yoksa gözlük numaraniz degisti de siz yanlis mi görüyorsunuz

. Aman sagliginizi ihmal etmeyin. Siz hemen bir göz doktoruna veya en iyisi doktor varsa tam tesekküllü bir hastanede check up yaptirin.

Gözlerinizi, akil ve ruh sagliginizi koruyun.

Sizlere Bozan köyünden  bir vatandasimizdan gelen mesaji aynen okumak istiyorum.

Sayin Baskanim :” Okula giden Çocuklarimiza, sabahlari, karda-kista-çamurda servis gelene kadar korunabilecegi bir durak yapilmamistir, Bozan Köyünün,  diger köylerde oldugu gibi Çok amaçli bir Kültür merkezine ihtiyaci vardir. Maalesef o konuda da bir çalisma yoktur, yapilmamistir. Yine bu köyün su sikintisi vardir, acilen bir kaç yerde su sondaji yapilmali, Bozan Köyünün su sorununa çözüm bulunmalidir. Bizim dertlerimizi Sayin Valimize aktarirmisiniz.
Bizde buradan Sayin Valimize vatandaslarimizin talebini iletmeyi bir görev biliyoruz.

IYI Parti yönetimi olarak ilimizdeki STK’larimizi ziyaret ederek dertlerini dinliyoruz.
Dün Afyonkarahisar Soförler ve otomobilciler esnaf odasi Baskani Sayin Ibrahim karatas’i ziyaret ettik.

Sayin Baskan Karatas “ Soför esnafimiz çok zor durumda. Ekonomik zorluklari en derinden hisseden esnaf kesimi.

Yedek parça, akaryakit, lastik fiyatlari esnafimizin belini büküyor. Bir tek kamyon lastigi sekiz bin lira. Kamyoncu esnafimiza sadece lastik kaça mal oluyor siz hesap edin. Esnafimiza koruma tedbiri alinmali. Yoksa biz artan gider maliyetlerinin altinda yok olup gidecegiz” diyerek sorunlarinin bir kismini bizimle paylasti.
“Akaryakita gelen sik sik ve yüksek orandaki zamlara artik soför esnafimizin dayanacak gücü kalmadi.

Küresel krizler nedeniyle brent petrole zam gelmesinin tabii ki zamlarda etkisi var fakat deposundaki mazot bitmeden ikinci depoyu zamla alan soför esnafimiz maalesef kontak kapatacak duruma geldi.
Kasaplar odasi Baskani Sayin Ibrahim Yörük “Üretim yüzde 30 durmus durumda.  Destekler ve tesvikler yetersiz.

Üretici sikintili. Girdi ve bakim maliyetleri asiri artti. Kesim 98 Lira. Önümüzü göremiyoruz. Sanal bir ortamdayiz, istikrar yok

. Döviz fiyatlari bir yerde durdurulmali, dolar 50 lira olsun sabit dursun.  Insanimiz önünü göremiyor. Yem fiyatlari aldi basini gidiyor. Hayvancilik yok olmak üzere” diyerek temsilcisi oldugu esnafin dertlerini bizimle paylasti.

Çalisana 600 puan ek gösterge verildi! 122 lira para yapar, emekli ikramiyesinde ortalama 20 bin lira yapar.

Ocak 2023 te uygulanacak. Ocak 2023 öncesi emekliligi dolan ne yapacak? Neden hemen uygulamiyorsunuz.

Alti ay sonra vereceginiz paranin o gün için hükmü kalmayacak. Paramizi pul ettiniz.

AK Partili bürokratlardan olusan PTT'nin Yönetim Kurulundaki genel müdür ve yardimcilarinin birbirlerinin is sözlesmelerini sirayla fesih ettirerek maaslarinin 36 kati tazminat (847 bin TL) aldiklari iddia ediliyor

Sasirdik mi ? Sasirmiyoruz en üzücüsü de bu.
Gençlerimizin gelecegini yok eden AKP bedelini ilk seçimde ödeyecektir.
Hatalarinin üzerini örtmek için gençlerimizi nankör ilan ederek kolaya kaçanlar bilmez; ama bugün gençlerimiz;

Yasadiklari tüm imkânsizliklara ve hayal kiriklarina ragmen,Ülkemiz için çabalamaktan ve çalismaktan asla vazgeçmiyorlar.

Biz de onlardan vazgeçmeyecegiz


Afyon Basin Birligini ilimizde bulunan siyasi parti il baskanlarini bir araya getirdigi için kutluyorum.

Genel Baskanimiz Sayin Meral Aksener’in Burdur ilindeki esnaf ziyaretine eslik ettigim için katilamadim.

Biz her zaman ilimizde siyasi parti il baskanlarinin bir araya gelerek Afyonkarahisar’in sorunlari ve çözüm önerilerini dile getirmelerinin faydali olacagini dile getiriyoruz.

IYI Parti olarak bu tür toplantilara her zaman gerekli destegi vermeye haziriz.
Not: IYI Parti ailesine katilan yeni üyelere IYI Parti rozeti Baskan Muhammet Misirlioglu tarafindan takildi

Afyon HABERI


Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °