Hizli tren yapacagiz derken, elimizdeki tren seferleri de iptal oldu

Hizli tren yapacagiz derken, elimizdeki tren seferleri de iptal oldu

Siyaset 2.06.2022 17:47:27 0
Hizli tren yapacagiz derken, elimizdeki tren seferleri de iptal oldu

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Meclis Genel Kurulu'nda Afyonkarahisarlilarin magduriyetlerini gündeme getirdi.  

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda Afyonkarahisarlilarin magduriyetlerini dile getirerek yine vatandaslarin sesi oldu.

HIZLI TRENDEN GEÇTIK, MEVCUT TREN SEFERLERI IPTAL EDILDI! YILLARDIR GERI GETIRILMIYOR…

Yilan hikâyesine dönen hizli tren yapiminin yillardir bitirilemedigini kaydeden Milletvekili Köksal, "Afyonkarahisar’dan günde 3 tane tren Istanbul’a sefer yapiyordu; Pamukkale, Meram, Iç Anadolu Mavi. Afyon Gari ana baba günü gibi olurdu.

Hemsehrilerim, gurbettekiler, ögrenciler bayramda, seyranda ekonomik bir sekilde Afyonkarahisar’a, köyüne, kasabasina, ilçesine gelirdi.

Bu seferler iptal edildi ve hâlâ, yillardir geri getirilmedi.

Özellikle akaryakit zamlarindan sonra millet zaten seyahat edemiyor, bir de tren seferleri olmayinca hemsehrilerimin magduriyeti artiyor. Hizli treni hâlâ bitiremediniz, elinize, yüzünüze, gözünüze bulastirdiniz.

O yetmedigi gibi, elimizdeki tren seferlerini iptal edip yillardir geri getirmediginiz için hemsehrilerimin magduriyeti devam ediyor." dedi.

2019 YILINDA KURASI ÇEKILEN TOKI’LER HALA YAPILMADI?

Gökçe Mahallesi'nde yer alan TOKI'lerin yillardir yapilmadigini dile getiren Köksal, "Afyonkarahisar’da 2019’da kurasi çekilen Gökçe Mahallesi’ndeki TOKI’ler hâlâ, üç yildir yapilmadi. Bu insanlar Küçükçobanli TOKI’lerde hak sahibiyken orasi zaten Gökçe Mahallesi’ne kaydirildi. Dar gelirli insanlar ev sahibi olma umuduyla yillardir bekliyor ama TOKI’den ses seda çikmiyor." ifadelerini kullandi.

Afyon HABERI


Cumartesi 16.9 ° / 7.8 °
Pazar 10.5 ° / 6.5 °
Pazartesi 16 ° / 6.4 °