HAZIRAN AYI MECLIS TOPLANTISI YAPILDI

HAZIRAN AYI MECLIS TOPLANTISI YAPILDI

Gündem 2.06.2022 12:57:00 0
HAZIRAN AYI MECLIS TOPLANTISI YAPILDI
 
 
 

HAZIRAN AYI MECLIS TOPLANTISI YAPILDI

   Afyonkarahisar Belediye Meclisi Haziran ayi toplantisi Belediye Baskanimiz Mehmet Zeybek’in Baskanliginda yapildi. Haziran ayi toplanti gündeminde toplam 43 madde ele alindi.

Toplanti öncesinde Belediye Baskanimiz Mehmet Zeybek meclis üyelerini Gastronomi Konagi'nda misafir etti. Yapilan istisareler ardindan tarihi konak önünde Afyonkarahisar Belediye Meclisi aile fotografi pozu verdi.

Gündem maddelerinin görüsülmesine geçmeden Baskanimiz Mehmet Zeybek, toplantinin açis konusmasini yapti.

2022 yilinin Büyük Taarruzun 100. yildönümü oldugunu dile getiren Baskanimiz 130 ayri etkinlikle 100. Yil coskusunu gururla kutlayacaklarini belirtti.

“BÜYÜK TAARRUZUN 100. YILINA 130 AYRI ETKINLIK PLANLANDI”

Zeybek Baskan konusmasinda, “Bu yil Büyük Taarruzun 100. yildönümü olmasi nedeniyle önceki Valimiz Gökmen Çiçek’le birlikte 100. yila özel yüz etkinlik yapalim diye bir çalisma yapmistik. Yaptigimiz çalismalar sonucu bu etkinlikler yilsonuna kadar neredeyse 130’u buluyor. Programlara geçtigimiz Ocak ayinda KaravanFestle basladik.

Daha sonra Türkiye Gençler Minikler Motokros Sampiyonasi vardi.

Çesitli etkinliklerle bugüne kadar geldik. Mayis ayinda ülkemizdeki 132 üniversiteden 5 bin ögrencinin katildigi, 10 bransta yarismalarin yapildigi Ünilig Sampiyonasi da Afyon’da gerçeklestirildi.

Belediye olarak bu organizasyonlarin büyük kismini hemen hemen biz üstleniyoruz.

AKÜ’nün hazirladigi AKÜFEST organizasyonuna da Belediye olarak katki sunduk. Ögrencilerin moral ve motivasyonu için MaviGri adli müzik grubunun konser vermesi için destek verdik. Kampüs alaninda 15 bin kisinin katildigi bir konser gerçeklestirildi. Ögrencilerimiz de tesekkür edip memnuniyetlerini ilettiler” dedi.


“AFYON’DA BAKANLIK DESTEKLI FOTO SAFARI”
Motokros alaninda Afyonkarahisar 4. Kitap Fuarinin açildigini belirten Zeybek, “Büyük Taarruzun 100. yildönümü nedeniyle 4. Kitap Fuarina arkadaslarimiz, yüz yazari ilimize getirdi. Gastronomi sehri Hatay’da geçtigimiz hafta bir festival düzenlendi. Bu festivale katilan gastronomi bölümümüz Afyon’un yöresel ürünlerini tanittilar.

Bugün itibariyle Izmir’de Yöresel Ürünler Fuarina katilmak üzere ekibimiz Izmir’e gitti.

Belediye Baskan Yardimcimiz Murat Öner Belediyemizi orada temsil edecek. Izmir’de bulunan hemsehri dernek baskanlarindan böyle bir talep geldi. Kültür ve Turizm Bakan Yardimcisi Sayin Ahmet Misbah Demircan ilimize geçen hafta geldi.

Çalismalarimizda bize her türlü destegi verecegini ifade etti. Dünyaca ünlü fotograf sanatçisi Coskun Aral ile görüstü. Aral’a Afyon’da çok muazzam sokaklarin ve eserlerin oldugunu, tarihi ve tabii güzelliklerin bulundugunu söyledi.

Sayin Demircan, bakanlik olarak destek verecekleri bir foto safari düzenlensin dedi. Alaninda uzman yüze yakin fotografçiyi getirerek Afyon’un en ince detayina kadar fotograflarini çektirerek Afyon tanitiminda bir tavan yaptiralim diye söz verdi” diye konustu.


“PROFESYONEL YÖNETMENLER SEHRIMIZE GELECEK”
Kültür ve Turizm Bakan Yardimcisi Ahmet Misbah Demircan’in ekibinden bir kisinin Afyonkarahisar’in çok zengin bir tarihi olduguna dikkat çektigini söyleyen Zeybek, “Afyon’da çekilecek bir dizi ya da filmin sehir tanitimina çok ciddi katki saglayabilecegi de ifade edildi. Insallah önümüzdeki günlerde Bakan Yardimcimiz Sayin Ahmet Misbah Demircan bizzat gelerek yaninda profesyonel yönetmenleri getirecek. Bizde kendilerini agirlayip onlara Afyonumuzu gezdirecegiz. Böyle bir programla Afyon tanitimina katki sunmak istiyoruz” seklinde konustu.


“PTT BASMÜDÜRLÜK BINASINI YIKIP MEYDANA KATACAGIM”
Belediye Baskanimiz Mehmet Zeybek, Ulastirma ve Alt Yapi Bakani Adil Karaismailoglu’nun Haziran ayi içerisinde Afyonkarahisar’a gelerek hem hizli tren üst yapinin temel atmasini hem de üniversite ile Ali Çetinkaya Gari arasindaki AFRAY’in temelini atacagini söyledi. “Altyapi ve Ulastirma Bakanimizdan talep ettik Karayollarina ait bazi yerleri Belediyemize kazandiriyoruz.

PTT Bas Müdürlügünün oldugu binayi da kendisinden talep ettim. Orayi yikip meydana katmayi düsünüyorum. Sayin Bakanimiz söz vermisti görüsmemizde bu konuyu da hatirlatacagim. Insallah tüm bunlarin karsiliginda kendisine hemsehrimiz diyecegiz” seklinde konustu.

MECLIS TOPLANTISI 1 TEMMUZ’DA YAPILACAK

Zeybek Baskan’in yaptigi bilgilendirme ve degerlendirme konusmasi ardindan 41 madde görüsülerek karara baglandi.

Gelecek ayin meclis toplantisinin 1 Temmuz Cuma Günü saat 19.00’da yapilmasi kararlastirilarak toplanti sona erdi.

Afyon HABERI


Pazar 12.2 ° / 3.7 °
Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °
Salı 20.1 ° / 3.4 °