Halkimizin huzuru ve refahini artirmak, ilimize daha fazla yatirim ve hizmet kazandirmak amaciyla var gücümüz ile çalisiyoruz

Halkimizin huzuru ve refahini artirmak, ilimize daha fazla yatirim ve hizmet kazandirmak amaciyla var gücümüz ile çalisiyoruz

Siyaset 1.06.2022 12:09:15 0
Halkimizin huzuru ve refahini artirmak, ilimize daha fazla yatirim ve hizmet kazandirmak amaciyla var gücümüz ile çalisiyoruz

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Ali Özkaya ve Ibrahim Yurdunuseven, gündemine iliskin açiklamalarda bulundu.

Afyonkarahisar’in, bugünü ve yarini için AK Parti olarak hep birlikte çalistiklarini ifade eden Milletvekili Özkaya, “Afyonkarahisar Belediye Baskanimiz Mehmet Zeybek’in önemli projelerinden birisi olan Afyon Kalesine teleferik projesinin yer teslimi yapildi.

Ihale geçtigimiz süreçte yapilmisti ve yasal süre neticesinde kesinlesti, bir sirket 100 milyon liralik ihaleyi 25 yillik isletme hakkiyla yapacak. Kamuoyunu uzun süre mesgul eden yolcu ve binis garantisi olmadan bu projenin hayata geçmesini çok önemli buluyorum.

Insallah bu proje ile Afyonkarahisar bir üst lige çikacak.  Afyonkarahisar’a gelen turistlerin ilimizde kalma süreleri uzayacak. Afyonkarahisar’in bütün tarihi dokusunu gelen turistlerimiz gezerek görecek. Ve Karahisar Kalesine çikarak, Afyonkarahisar sehrimizi ve ovamizi izleyerek, çayini kahvesini burada içme imkâni bulacak.

Çok güzel ve nezih bir alan olacak tesisin 1 Mayis 2023’te açilmasini sözünü teslim törenin de aldik,

Rabbim hep birlikte o günü görmeyi bizlere nasip etsin. Bu tesis turizm açisindan ülkemize ve ilimize hizmet etsin.

Bu projeyi kararlikla Afyonkarahisar’a kazandiran Belediye Baskanimiz Mehmet Zeybek’e, ekibine ve AK Parti teskilatimiza tesekkür ediyorum” dedi.

 

Milli Emlak Genel Müdürü Tufan Büyükuzun’u, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ibrahim Yurdunuseven, Afyonkarahisar Saglik Bilimleri Üniversitesi  (AFSÜ) Rektörü Nurullah Okumus, Bolvadin Belediye Baskani Fatih Kayacan, Emirdag Belediye Baskani Serkan Koyuncu ve Afyon Ticaret Borsasi Meclis Baskani Fahrettin Zobali ile birlikte ziyaret etti.

Ziyaret ile alakali da bir degerlendirmede bulunan Milletvekili Özkaya, ziyaretin içeriginin de açiklayarak, “Afyonkarahisar’imizin ve ilçelerimizin tüm sorunlarini el birligi ile çözmenin gayretindeyiz.

Halkimizin huzuru ve refahini artirmak, ilimize daha fazla yatirim ve hizmet kazandirmak amaciyla var gücümüz ile çalisiyoruz” dedi.

Milli Emlak Genel Müdürü Büyükuzun ile yapilan ziyaret kapsaminda Ticaret Borsasina ait mevcut yerin Üniversite’ye devredilerek, bir baska alaninda Ticaret Borsasi’na verilecegini ifade eden Milletvekili Özkaya, “Trampa denilen yöntem ile Milli Emlak Genel Müdürlügü tarihinde bir ilki Afyonkarahisar’da gerçeklestiriyoruz. Insallah Ticaret Borsasi’nin mevcut alaninda Üniversitemiz çok güzel isleri hayata geçirecek.

Bu devir isleminin Rektörlügümüze, ATB Meclis Baskani Fahrettin Bey ve Yönetim Kurulu Baskani Mehmet Mühsürler nezdinde Afyon Ticaret Borsasi paydaslari ile sehrimize hayirli ugurlu olmasini temenni ediyorum” dedi.

 

Emirdag ile alakali konularinda gündemlerinde genis yer aldigini kaydeden Milletvekili Özkaya, “Emirdag için her türlü hayirli çalismanin en büyük destekçisiyiz, Gurbetin Baskenti için ne yapsak azdir” dedi.

Emirdag ilçesine çok güzel bir Hükümet Konagi yapilacagini ifade milletvekili Özkaya, “Kaymakamlik binamizin yapimi ile ilgili ihale süreçleri devam ediyor, Insallah kisa sürede sonuçlanacak. Mevcut Kaymakamlik binamizin bulundugu alanin trampa yöntemiyle Emirdag belediyemize verilmesi için süreci baslattik.  Sürecin neticesinde Kaymakamlik binasinin bulundugu alani da içerisine alan muhtesem bir meydani Emirdag halkinin hizmetine Belediyemiz araciligi ile sunmus olacagiz” dedi.

 

Afyonkarahisar’in kadim ilçesi Bolvadin ile alakali birçok konunun da masaya ziyarette masaya yatirildigini ifade Milletvekili Özkaya, “Kadim Kent Bolvadin ilçemiz için dün oldugu gibi bugünde her türlü destegi sunarak, halkimizin hayrina islerin tesvikçisi oluyoruz.

Sorunlarin çözümü için ne gerekiyorsa yapiyoruz.

Milli Emlak Genel Müdürümüzü ziyaretimiz esnasinda Bolvadin Belediyemizin önemli bir sorunu olan, Tarima dayali Ihtisas Sanayi Bölgesinde, Milli Emlak tarafindan Belediyeye çikarilan ecri misirin daha dogru ve düsük hesaplanmasi ve burada yasanan haksizligin giderilmesi gerektigini görüserek, olumlu bir netice aldik. 

Ayrica yine hizli bir sekilde Bolvadin’in tarima dayali ihtisas sanayinin bir an önce bitirilmesi için süreçleri takip edecegiz

. Yine Bolvadin ilçemizde mevcut hastanenin yanindaki alanin AFSÜ’ye tahsis edilmesini görüstük. Insallah buradaki 7-8 bin metrelik alan AFSÜ’ye tahsis edilerek, burada Bolvadin Saglik Meslek Yüksekokulu ve diger bölümler için Kadim Kent Bolvadin’e yakisir bir binayi üniversitemiz vasitasi ile yapacagiz” dedi. Milletvekili Özkaya açiklamasinda son olarak, “Milli Emlak Genel Müdürümüz Tufan Büyükuzun beye, Çevre ve Sehircilik Bakanimiz Murat Kurum Beye tesekkür ediyor, ve bu imkanlari bizlere sunan Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’a sükranlarimi arz ediyorum” dedi.

Afyonkarahisar'in vizyon dolu projelerle ilkleri yasadigina vurgu yapan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ibrahim Yurdunuseven; "Afyonkarahisar'da bir proje bitmeden yeni bir projeye basliyor ve neticelenmesi için her projemizle ayri ayri ilgileniyoruz

. Bazi büyüksehirlerimizde bile olmayan yatirimlar Afyonkarahisar'imizda birer birer hizmete giriyor.

Turizm alaninda yapilan yatirimlar, gençlerimiz için yapilan spor kompleksleri, kadinlarimiz için açilan ve bir fabrika gibi çalisan kadin kültür evleri hepsi essiz projeler olmakla beraber hepsinin amaçlarina ulastigini söyleyebiliriz.

Yine Türkiye'nin ilk yesil OSB'si ünvanina sahip Sinanpasa OSB'nin kamu yarari kararini da almis bulunmaktayiz.

Buranin sehrimizin ekonomisine katkisi bambaska olacak. Bütün bu projeler sevdalisi oldugumuz Afyonkarahisar'imiz ve hemsehrilerimiz için hayat buldu ve bundan sonra da bulmaya devam edecek.

Teleferik Projesi'nin Afyonkarahisar'in silüetine ve ekonomisine katkisinin büyük olacagina vurgu yapan Yurdunuseven; "Sehir insa etmek demek bir nebze gelecegi de insa etmek demek. Biz bütün projelerimizde bu sehrin 50 yil sonrasini da düsünüyoruz.

Afyonkarahisar Belediye Baskanimiz Mehmet Zeybek'in Teleferik Projesi'de sehrimize çok baska bir deger katacak ve bu güzide projenin önemi yillar sonra çok daha iyi anlasilacak. Projenin yolcu garantisinin kaldirilmasi ve 100. yilimizda teslim edilmesi de ayrica bizi çok mutlu etti.

Gerçeklestirdigimiz ve gerçeklestirecegimiz her projeyi elestirmekten baska birsey bilmeyen, Afyonkarahisar'in herhangi bir sokagindan bir tane tasi dahi yol ortasindan kaldirmamis ve kaldiramayacak kadar aciz  muhalefetin bunlardan bi haber yaygara koparmasi nafiledir.

 

Kaldi ki Afyonkarahisar'imizda yolcu garantisini kaldirdigimiz Teleferik Projesi hakkinda atip tutan ana muhalefet ve yandaslari, CHP'li Hatay Belediyesi'nin yolcu garantili Teleferik Projesi'nden dahi haberleri yok.

Bunlarin ne sehrimize ne de ülkemize en ufak bir katkisi olmayacagi asikardir.

Afyonkarahisar'in her sorununa aninda müdahelede bulunduklarini belirten Yurdunuseven; "Sehrimizin her bürokratiyla dogrudan irtibat halindeyiz

Belirledigimiz hedefler dogrultusunda yolumuza çikacak her tastan biran önce kurtulup yolumuza devam etmek gayretiyle önümüze çikan engelleri milletvekillerimizle birlikte ortadan kaldiriyoruz.

Yine bu dogrultuda yer problemi yasayan Afyonkarahisar Ticaret Borsasi'nin yer problemini çözerken bir yandan da üniversitemize faaliyet yürütebilecek alan saglamak ve tabiri caizse bir tasta iki kus vurmak için Milli Emlak Genel Müdürümüz  Tufan Büyükuzun ile görüstük. Iki kurumunda yer sorunu bu sayede çözülmüs oldu.

Bolvadin ve Emirdag'imiz için Genel Müdürümüzden gerekli sözleri aldik.

Buralardaki planladigimiz Emirdag Hükümet Konagi ve Bolvadin Ihtisas Sanayi'nin en kisa zamanda tamamlanmasi için bizlerde çalismalari takip edecegiz." Dedi.

 

Afyon HABERI


Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °
Salı 20.1 ° / 3.4 °
Çarşamba 22.4 ° / 7.6 °