Yesilay Dünya Tütünsüz Günü’nde herkesi sigarasiz bir yasama davet ediyor

Yesilay Dünya Tütünsüz Günü’nde herkesi sigarasiz bir yasama davet ediyor

Saglik 31.05.2022 15:06:30 0
Yesilay Dünya Tütünsüz Günü’nde herkesi sigarasiz bir yasama davet ediyor

Yesilay Dünya Tütünsüz Günü’nde herkesi sigarasiz bir yasama davet ediyor

 

Yesilay, 31 Mayis Dünya Tütünsüz Günü’nde herkesi sigarasiz bir yasama davet ediyor.

Dünya Saglik Örgütü verilerine göre tütün kullanimi her yil dünyada 8 milyon insanin ölümüne neden oluyor.

Tütün bagimliligiyla mücadelesini araliksiz sürdüren Yesilay, Birakabilirsin uygulamasi ile sigarayi birakmak isteyenlere ücretsiz destek sagliyor.

 

Yesilay’in tütün bagimliligiyla mücadelesine hiz kesmeden devam ettigini ifade eden Yesilay Afyonkarahisar Sube Baskani- Vali Yardimcisi Nurullah KAYA sunlari söyledi:

 

“Yesilay olarak, tütün bagimliligiyla mücadelemize hiz kesmeden devam ediyor, bu konuda dünyada öncü bir rol üstleniyoruz.

Bagimliliktan uzak ve saglikli yasam aliskanliklari kazandirmak için 7’den 77’ye farkli yas gruplarina yönelik projeler yürütüyoruz.

Yesilay Danismanlik Merkezlerinde (YEDAM) yaptigimiz çalismalarla da bagimliliklarla mücadele ediyoruz. ‘

Tütün Bagimliligi Müdahale Programi’ ile her yastan vatandasimizin sigarayi birakmasina ücretsiz destek oluyoruz.

Ayni zamanda T.C. Saglik Bakanligimiz ile birlikte gelistirdigimiz Birakabilirsin uygulamasiyla ve YEDAM Danisma Hattimizla destek saglamaya devam ediyoruz. 31 Mayis Dünya Tütünsüz Günü’nde de tüm vatandaslarimiza tütünsüz ve saglikli bir yasam çagrisinda bulunuyoruz.”

 

YEDAM’dan sigarayi birakmak isteyenlere destek

 

Yesilay, sigara bagimliligindan kurtulmak isteyenlere Yesilay Danismanlik Merkezi (YEDAM) bünyesinde ücretsiz destek sagliyor.

YEDAM’da görev yapan uzmanlar tarafindan olusturulmus “Tütün Bagimliligi Müdahale Programi” ile adim adim sigara birakma plani uygulaniyor.

Sigarayi birakmak isteyenler yedam.org.tr web sitesinden ayrintili bilgi alabiliyor ve Yesilay Danismanlik Merkezi’ne 115 YEDAM Danisma Hatti üzerinden ulasabiliyor.

 

Birakabilirsin uygulamasi ile tütün bagimliligindan kurtulmak mümkün

 

Bagimliliklarin önlenmesi için pek çok çalisma yürüten Yesilay, tütün bagimliligindan kurtulmak isteyenlere de Birakabilirsin ile ücretsiz destek veriyor. Kullanicilar sigarayi birakmadan önce hedef tarih koyarak uygulamayi kullanmaya baslayabiliyor ve uygulama her gün birakma hazirliklariyla ilgili önerilerini paylasiyor.

Sigarayi birakma anindan itibaren ise sigara kullanimini tetikleyici duygular ve içme istegi takip edilerek kullanicilara grafik olarak sunuluyor. Böylece kisiler en çok hangi durumlarda sigara içme istegi duyuyorsa, o dogrultuda öneriler alabiliyor.

Uygulama kapsaminda sigarasiz geçen gün sayisi ve sigara içmeyerek saglanan ekonomik tasarruf bilgileri de yer aliyor. Kullanicilar sigarayi birakarak kazandiklarini mobil uygulama üzerinden istatiksel olarak takip edip, basari günlügü tutarak kat ettikleri asamalari sosyal medyada paylasabiliyorlar.

Destege ihtiyaç duyanlar ise ücretsiz Yesilay Danismanlik Merkezi Danisma Hatti 115’e kolay bir sekilde ulasabiliyorlar.

 

 

 

Afyon HABERI


Pazar 12.2 ° / 3.7 °
Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °
Salı 20.1 ° / 3.4 °