CHP IL BASKANLIGI HAFTALIK BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDI

CHP IL BASKANLIGI HAFTALIK BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDI

Gündem 30.05.2022 15:13:07 0
CHP IL BASKANLIGI HAFTALIK BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDI

Okullardan Andimizi kaldirilmasina göz yumanlar, resmi kurumlardan TC yi kaldiranlara ses çikartmayanlar, her türlü milliyetçiligi ayaklar altina aldigini ilan edenlere karsi suskunlugunu koruyanlar, Kandil ile Imrali arasinda mekik dokuyanlar ne yerli ne de millici olamazlar.

Ülkemizin gerçek beka sorunu, AKP iktidarinin ve destekçisi MHP’nin varligidir. 
 

BirGün Gazetesi yazari Erk Acarer, geçtigimiz günlerde sosyal medya hesabindan bir paylasimda bulundu.

Bu paylasim Afyonkarahisar milletvekili eski bakan Veysel Eroglu’nun kizi Merve Eroglu ile ilgili! Merve Eroglu’na, Tekirdag ve Kars’ta Türkiye’de tüketilen toplam elektrik enerjisinin önemli kisminin dagitildigi AYEDAS da çagri merkezlerinin verildigi dogru mudur?

Bu kurumlar üzerinden her ay bir servet ödendigi söylenen iddialari dogru ise, halkin, ülkemizin kaynaklari iste bu yollardan bir yerlere gidiyor

. Fakat kritik bir kaçis noktasi var burada, yine soralim anladigimiz kadariyla bu is olanaklari gayrimenkule dönüsmüs durumda.

Çünkü akitilan bu büyük servet bir gayrimenkul yatirima dönüsmüs durumda.

Merve Eroglu “Acar Kentteki” 12 villanin 10 unu niye satti bunu da sormak gerekir. Bu da kaçis planinin bir parçasi midir? 

 

ÇALISANLAR IÇIN YAPACAKLARIMIZ
• Asgari ücret enflasyona yenilmeyecek: Asgari ücrete yilda bir defa degil, alti ayda bir (Ocak - Temmuz) zam yapacagiz. Asgari ücreti belirlerken enflasyon ve refah payini dikkate alacagiz. Kalifiye eleman alimlarinda asgari ücret uygulanamayacak. Asgari ücretin belirlenmesi sürecinde sendikalara grev hakki taniyacagiz. Asgari ücretle ilgili düzenlemelerin isveren üzerinde olusturacagi yükü hafifletecek özel bir tesvik sistemi uygulayacagiz.
• Kidem tazminatinin önündeki engelleri kaldiracagiz: Kidem tazminati çalisma yili sarti olmaksizin kullanilabilen bir hak olacak ve deneme süresini tamamlayan her isçinin bu hakka erisimini saglayacagiz. Isverenin iflasi halinde kidem tazminati hakkini tüm diger isçi haklariyla birlikte öncelikli alacak durumuna getirecegiz. Isverenin ödeme güçlügüne düsmesi durumunda, kidem tazminati hakkinin güvence altina alinmasi için 173 sayili ILO Sözlesmesi’ni onaylayacagiz. Kidem tazminati hak edis kosullarina “is sözlesmesini kendisinden kaynaklanmayan mücbir sebeplerle sona erdirenleri” de ekleyecegiz.

Kidem tazminati konusunda tüm çalismalarimizi isçi sendikalarinin da görüsünü alarak yapacagiz.

•Esnek çalisma modellerine son verecegiz: Is Kanunu’nda yer alan “geçici is iliskisi”, “çagri üzerine çalistirilma” ve “belirli süreli is sözlesmeleri” gibi esnek çalisma modellerinin yerine güvenceli istihdama öncelik verecegiz.
Kadin ve genç istihdamini tesvik edecegiz.

•Issizlik Sigortasi Fonu’nu amacina uygun kullanacagiz: Fondan yararlanma kosullarini esneterek daha fazla issizin fondan yararlanmasini saglayacagiz. Ucuz, güvencesiz ve esnek istihdamin tipik birer örnegi haline gelen is basi egitim programlarinin fondan tesvik edilmesinin önüne geçecegiz.

•Kapsam disi kalan taseron isçileri kadroya alacagiz: 696 Sayili KHK ile kadroya geçirilen taseron isçiler için özgür toplu sözlesme hakki taniyacagiz. Kamuda taseron isçilerin kadroya geçislerinde kapsam disi birakilan tüm isçileri kadroya alacagiz.
Is cinayetleriyle etkin bir mücadele programini hayata geçirecegiz.

•Isçi cinayetlerini kader olmaktan çikartacagiz:
Yasanan is kazalarini dikkate alarak tehlikeli sinifta yer alan is kollarina yeniden düzenleme getirecegiz.
• Meslek hastaligi tanimini yeniden düzenleyecegiz. Meslek hastaligi hastanelerinin sayisini arttiracagiz. Isçi sagligi ve güvenligi tedbirlerinin belirlenmesinde; sendikalar, meslek odalari ve üniversitelerin katilimiyla özerk, demokratik bir kurumsal yapi olusturacagiz. Isyeri hekimlerini ve is sagligi uzmanlarini bu kurumsal yapiya bagli olmasini saglayacagiz.
• 3600 Ek Gösterge ve EYT meselesini çözecegiz:
3600 ek gösterge bekleyen memurlarimizin (ögretmenler, saglik çalisanlari, polisler, din görevlileri, infaz koruma memurlari) ve emeklilikte yasa takilan yurttaslarimizin magduriyetini belirli bir takvim çerçevesinde çözecegiz.
• Memurlarin grev hakkini anayasal güvence altina alacagiz.
• Sendikalara iliskin düzenlemeler yapacagiz: Sendikal örgütlenmede baraj sistemine son verecegiz. Sendikaya üyelik hakki, toplu sözlesme hakki ve grev hakkini bir bütün olarak kabul edecegiz. Bu haklarin kullanilmasiyla ilgili hususlari ILO sözlesmelerine uygun hale getirecegiz.

• KHK ile ihraç edilip hakkinda beraat ve göreve iade karari verilenleri görevlerine iade edecegiz.

Yalçin Görgöz
CHP Il Baskani

 

 

 

 

 

 

Afyon HABERI


Pazar 24.9 ° / 8.6 °
Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °