AFYONKARAHISAR PARKLARI YAZA HAZIR.

AFYONKARAHISAR PARKLARI YAZA HAZIR.

Gündem 30.05.2022 10:55:00 0
AFYONKARAHISAR PARKLARI  YAZA HAZIR.

AFYONKARAHISAR PARKLARI  YAZA HAZIR.

Belediye, Park ve Bahçeler Müdürlügü ekipleri yaptiklari çalismalar kapsaminda sehrimizin daha estetik görünmesi için yesil alan, refüj, kavsak, park ve çocuk parklarinda yaz aylari için mevsimlik bitkilerin dikimlerine basladi.

Muhtelif noktalarda gerçeklestirilen düzenleme çalismalarinda mevsimlik ve çok yillik bitkiler kullaniliyor.

Belediye ekipleri, bahar mevsimi ile birlikte peyzaj çalismalarini da araliksiz sürdürmeye devam ediyor.

Peyzaj çalismalari kapsaminda cadde ve sokaklar ile kavsak noktalarina, degisik türlerden rengârenk çiçek ve bitki ekimi gerçeklestirildi.

Deforme olmus orta refüjler, peyzaj alanlari, modern bir görünüme kavusurken; sehrimiz ise mevsimine uygun rengârenk çiçek ve bitkilerle süsleniyor.

Bahar aylarinin gelmesiyle, rengârenk çiçekler ve dekoratif tasarim ürünlerinin yesil alanlarda olusturdugu renk cümbüsü ile Afyonkarahisar’da bahar coskusu en dinamik haliyle hissediliyor.

Park ve Bahçeler Müdürlügü ekiplerinin parklarda ve refüjlerde mevsimlik çiçekler ile yaptigi tasarimlar tüm vatandaslarin ve turistlerin begenisini topluyor.

 Sehrimizin her noktasinda ot ve çim biçme islemlerinin yani sira düzenleme çalismalari da devam ediyor.

Park ve bahçeler, çocuk oyun alanlari, sosyal donati alanlari, kaldirim ve yol kenarlari ile yürüyüs güzergâhlari yabani otlardan arindirilirken bu alanlardaki agaç ve süs bitkilerinin de detayli bakimi yapiliyor.

Göze hitap eden ruhu dinlendiren bu çalismalarla birlikte sehrimizde ilk etapta 200 binden fazla çiçek ve bitki toprakla bulusturuldu

. Iklim degisikligi ile uyumlu, çevreyi gözeten nitelikli yasam alanlariyla donatilan Afyonkarahisar, yaza hazir.

Afyon HABERI

Habere Ek Fotograf(lar)

Pazartesi 16 ° / 6.4 °
Salı 17.9 ° / 4.9 °
Çarşamba 19.5 ° / 6.4 °