TIGAD Baskani Geçgel "Üç yillik mücadelemiz neticeye ulasti

TIGAD Baskani Geçgel "Üç yillik mücadelemiz neticeye ulasti

Gündem 27.05.2022 16:26:59 0
TIGAD Baskani Geçgel

TIGAD Baskani Geçgel "Üç yillik mücadelemiz neticeye ulasti
Yeni Basin Yasasi ve TIGAD'in Basarisi
Türkiye'de internet, ilk kez 12 Nisan 1993 tarihinde kullanilmaya baslamisti, 1999 yilina gelindiginde klasik habercilik anlayisini ortadan kaldiracak hizli dönüsümün temelleri atilarak ilk haber sitesi kuruldu.
Aradan geçen yaklasik 30 sene boyunca denetimsizlik ve basiboslukla günümüz

Türkiye'sinin karmasik basin algoritmasina binlerce haber ve kendisine haberci kisvesi yakistiran medya sayfalari eklemlendi.
Geçmis ve günümüz karmasanin yani sira yakin gelecekte haberi sosyal medyadan takip etmek isteyenlerin orani günden güne artis saglarken yeni sorunlarla bas etmek için yeni bir basin yasasina ihtiyaç duyulmaktaydi.
Bundan 3 yil önce sorun yumagina el atan bir grup internet gazetecisi dernekleserek TIGAD ( Internet Gazeteciligi Dernegi)'ni kurdu ve kisa zamanda Genel Baskan Okan Geçgel önderliginde 65 ilde temsilcilikleri atayarak teskilatlanmasini hizla sürdürdü, bu hizli ilerleyisi ile beraber kanun yapicilar basta olmak üzere, hükümet ve TBMM'de grubu bulunan parti temsilcileri, milletvekilleri, belediye baskanlari, kisacasi tüm siyasiler ve bürokrasi ile bu yasanin gerekliligini akillara kazidi, her masaya yasa taslagini sundu.
Bu çalismalarin ardindan TIGAD'in varligini ve baskisini hisseden siyaset, dijital mecralar komisyonuna davet ederek yasanin maddelerinde olmasi gerekenlerle ilgili TIGAD'i paydas ilan etti.
BBP genel baskani Mustafa Destici basta olmak üzere bir çok siyasi parti lideri ve siyasetçi, TIGAD'in hazirlamis oldugu kanun maddelerini görüsü olarak benimsedi.
Sonuç itibari ile hem iletisim baskanligi yetkilileri ve Baskan Fahrettin Altun ile  hemde dijital mecralar komisyonu yetkilileri ve baskan Hüseyin Yayman ile yapilan görüsmeler dogrultusunda bugün çikmasina sevindigimiz , özlük haklarimiza kavusacagimizi umdugumuz, tehdit ve santajdan beslenen meslek disi medya alanlarini gazetecilik isminden uzaklastiracak, basinin etik yasalarina sahip çikan ekipler tarafindan tasarlanan, uygulamaya konmasi için fedakarca çalistaylar ve girisimler yapan TIGAD'in basarisi herkes tarafindan kabul edilecektir diye düsünüyoruz.
TIGAD Genel Baskani Okan Geçgel


Salı 17.9 ° / 4.9 °
Çarşamba 19.5 ° / 6.4 °
Perşembe 18.9 ° / 7 °