AK Parti Afyonkarahisar Il Baskanligi darbenin 62. Yil dönümü dolayisiyla bir basin açiklamasi yapti.

AK Parti Afyonkarahisar Il Baskanligi darbenin 62. Yil dönümü dolayisiyla bir basin açiklamasi yapti.

Gündem 27.05.2022 12:46:31 0
AK Parti Afyonkarahisar Il Baskanligi darbenin 62. Yil dönümü dolayisiyla bir basin açiklamasi yapti.

“ERDOGAN 15 TEMMUZ’DA DEMOKRASI DÜSMANLARINA EN BÜYÜK DERSI VERDI”

 

Türk demokrasi tarihinin en büyük lekelerinden biri olan ve milletin vicdaninda derin yaralar birakan 27 Mayis 1960 darbesinin üzerinden 62 yil geçse de hem darbe süreci hem de Yassiada'da yapilanlarin hafizalardan silinmedi.

AK Parti Afyonkarahisar Il Baskanligi darbenin 62. Yil dönümü dolayisiyla bir basin açiklamasi yapti.

 

27 Mayis Darbesi’nin 62. yil dönümü dolayisiyla AK Parti teskilatlari 81 ilde basin açiklamasi yapti.

AK Parti Afyonkarahisar Il Baskanligindan da açiklamayi il yönetim kurulu üyesi Mehmet Emin Yildirim yapti.

Zafer Meydaninda partililer ve sivil toplum örgütlerinin de destek verdigi açiklamaya, Il Baskani Hüseyin Ceylan Uluçay, Belediye Baskani Mehmet Zeybek de katildi.

 

“Milletin vatansever evlatlarini postallarla ezdiler”

 

Yildirim açiklamasinda, “Aziz Milletimiz, medeniyet tarihi boyunca türlü fedakarliklarla devlet olarak kalmak ugruna birçok bedel ödemistir. Bagimsizligi ugruna her sartta mücadele eden Milletimiz, hukukun ve demokrasinin vesayet altina alindigi birçok dönemden geçmis ve bu günlere gelmistir.

Vesayet, hüküm sürdügü her dönemde haksiz ve hukuksuz olarak masum insanlarin kanina girmis, vatansever milletin evlatlarini postallariyla ezmistir.

Türkiye birçok kez darbelere maruz kalmistir.

Bu darbeler milletimizin bünyesindeki demokrasi, ekonomi, insan haklari, sivil ve sosyal hayat unsurlarina zarar vermistir.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nde, hukukun askiya alindigi, toplumsal ve siyasal düzene ilk darbe; 27 Mayis 1960’ta, Basbakan Adnan Menderes ile yol arkadaslarinin tutuklanmasi ve idam edilmesiyle gerçeklestirilmistir” dedi.

 

“Menderes Anadolu’nun Ezan-i Muhammedi’ye olan özlemini gidermistir”

 

27 Mayis Darbesinin, milli irade ile arasina perde çekenlerin demokrasiye, vicdanlara, hukuka ve insanliga yönelik ihaneti olarak hafizalara kazindigini kaydeden Yildirim sözlerine söyle devam etti;

1950 yilinda dönemin tek parti hegemonyasini geride birakarak milli iradenin teveccühü ile iktidara gelen Adnan Menderes ve yol arkadaslari, kisa zamanda ortaya koyduklari yatirimlar ve hayata geçirdikleri projeler ile Türkiye’yi bir adim ileri tasimislardir.

Milletimizin milli ve manevi degerlerini Anadolu cografyasindan silmeye çalisan CHP iktidarinin antidemokratik uygulamalarini rafa kaldiran merhum Menderes, milletimizin bagrinda büyük bir yara olan, tek parti rejiminin en büyük ayiplarindan Türkçe Ezani uygulamasini kaldirarak Anadolu’nun Ezan-i Muhammedi’ye olan özlemini gidermistir.

Ülkenin ve milletin yararina olan gidisatin önünü tikamak isteyen vesayetçi odaklar çesitli yalan ve iftiralar ile 1960 yilinda, vesayetin namlusunu Çankaya Köskü’ne çevirmislerdir.

 

“Erdogan 15 Temmuz’da demokrasi düsmanlarina en büyük dersi verdi”

 

Yildirim açiklamasinda, “Millet iradesine savas açan, milli ve manevi degerleri yok etmeye çalisan zihniyet, demokratik yollarla seçilen yönetime antidemokratik yöntemlerle el koyarak seçilmis yöneticileri tutuklamis, tiyatrovari yargilamalar ile masum insanlari hukuk disi sekilde daragacina göndermistir. Idam edilenler yalnizca Basbakan, Bakan, Milletin Vekilleri degil bilakis demokrasi ve milli iradeye olan inançlariyla Türk Milleti olmustur.

Üzerinden yillar geçse de vesayetçi odaklar varligini devam ettirerek en son 15 Temmuz’da da benzer bir senaryoyu devreye sokmaya çalismislardir.

Ancak Milletimiz darbeler ve darbeciler karsisinda liderimiz Recep Tayyip Erdogan’in kararli durusuyla bu kez millet iradesi üzerinde tahakküm kurmak isteyenlerin oyunlarini bozmustur. Millete ve hizmete sevdali kadrolar ile Cumhurbaskanimiz, Genel Baskanimiz Recep Tayyip Erdogan liderliginde Türkiye, 15 Temmuz’da demokrasi düsmanlarina en büyük dersi vermistir” ifadelerine yer verdi.

 

“Darbeci odaklar tozlu raflara gömüldü”

 

Adnan Menderes ve yol arkadaslarinin aziz hatiralarinin yasatilmasi amaci ile milletin evlatlarinin yargilanarak idam edildigi Yassi Ada’nin, isminin degistirilerek ‘Demokrasi ve Özgürlükler Adasi’ oldugunu vurgulayan Yildirim, “Darbeci, vesayetçi odaklar ise tozlu raflara gömülerek tarih olmuslardir. Adnan Menderes ve yol arkadaslarinin aziz hatiralari burada yasatilmaya devam edecektir.

Bu vesile ile; 27 Mayislarin, 12 Eylüllerin, 28 Subatlarin, 15 Temmuzlarin Anadolu feraseti karsisinda zavalli kalacagini, bu ülkede darbeler döneminin artik kapandigini, her türlü vesayete karsi var olan mücadelemizi kararlilikla sürdürecegimizi belirtiyor; demokratik ve müreffeh bir Türkiye’de yasayabilmemiz için serden geçen Adnan Menderes, Fatin Rüstü Zorlu ve Hasan Polatkan basta olmak üzere tüm demokrasi sehitlerimizi rahmetle aniyoruz.

Demokrasimize ve irademize düsman olan ser odaklarini hiçbir zaman unutmayacagiz” ifadelerine yer verdi.

Afyon HABERI


Cumartesi 16.9 ° / 7.8 °
Pazar 10.5 ° / 6.5 °
Pazartesi 16 ° / 6.4 °