Yurdunuseven'in 27 Mayis 1960 Darbesi ile ilgili yapmis oldugu basin açiklamasi

Yurdunuseven'in 27 Mayis 1960 Darbesi ile ilgili yapmis oldugu basin açiklamasi

Gündem 26.05.2022 13:08:00 0
Yurdunuseven

"Türk Milleti, yüzyillardir dünyadaki tüm mazlum milletler için verdigi hak ve adalet savasini hiçbir zaman pes etmeden sürdürmüs ve daima karsisinda düsmanlari olmustur. Osmanli Devleti'nin dünyanin her bir kösesine götürdügü eser ve izlere bakilirsa ne denli büyük bir devletin ne denli büyük hizmetleri insanlarin ayagina götürdügü gözle görülebilir bir gerçektir.

Bu denli büyük bir medeniyete dogrudan savas açmak cesaretini gösterenlerin ugradigi hezimetlerden kendine ders çikaran ve bugünlere ulasan bir güruh Cennet Mekan Abdülhamid Han'in milletimizin basinda oldugu günlerden baslayarak haince ve kallesçe planlarini birer birer islemeye koymustur.

Ne zaman ki millet iradesi tecelli etse, refaha kavussa ortaya çikan bu kirli eller 27 Mayis 1960'da ilk askeri darbesini gerçeklestirmistir. Askerini, ordusunu kutsal kabul eden milletimiz bu ve bundan sonraki kalkismalara silah zoruyla baskilarla maruz birakilmistir.

Eski Türkiye Defteri KAPANDI

         62 yil geride biraktigimiz 1960 darbesinin ve darbelerin, kalkismalarin, muhtiralarin ardindan son olarak hainligin ayyuka çiktigi 15 Temmuz gecesi, zaten kapatmis oldugumuz "Eski Türkiye Defteri"ni tam olarak kapattigimiz milletimizle birlikte tasdikleyerek bir daha açilmamak üzere ortadan kaldirdik.

Yeni Türkiye'de artik yalniz milletin iradesi var. Milletin bu ve bunun gibi safsatalarla geri birakildigi uygarlik seviyesine biran önce ulasmasi gerçegi var.

Daha Çok Yolumuz Var

         20 Yilda Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan önderliginde birçok engeli geride biraktik. Artik eksikleri kapatmakla degil var olana yenisini eklemekle, deger katmakla yükselmenin tam arefesindeyiz.

Gelistirdigimiz her yerli ve milli projede, buldugumuz her yeni kaynakta gelecegimizin aydinlandigi yadsinamaz bir gerçektir.

         Bu duygu ve düsüncelerle tarihimize kara leke olarak düsen 27 Mayis 1960 Darbesi'nin yil dönümünde merhum Basbakan Adnan Menderes, Disisleri Bakani Fatin Rüstü Zorlu, Maliye Bakani Hasan Polatkan ve darbeler sonucu hayatini kaybeden vatandaslarimizi rahmetle aniyorum.

Afyon HABERI


Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °
Pazar 12.2 ° / 3.7 °