Milletvekili Yurdunuseven'in Basin Açiklamasi

Milletvekili Yurdunuseven'in Basin Açiklamasi

Gündem 26.05.2022 13:00:00 0
Milletvekili  Yurdunuseven

TBMM Insan Haklarini Inceleme Komisyonu Üyesi, Afyonkarahisar Milletvekili Ibrahim Yurdunuseven'in Çocuk Haklari Alt Komisyonu ile birlikte Hirvatistan'da yapmis oldugu ziyaretlerle ilgili basin açiklamasidir.

         "Bütün dünyada yasanan çatismalarin, kargasanin, kaosun ortasinda dünyaya gelen ve hayata en iyi sekilde hazirlanmasi gereken çocuklarimizin haklarini sadece bu cografyada degil tüm dünya cografyalarinda savunmak ve korumak kadim medeniyetimizin bizlere yükledigi bir sorumluluktur.

Bugün hala yasanan kanli savaslar neticesinde dogan göç olaylarinda masum ve mazlum çocuklarin zarar gördügü ne yazik ki asikardir. Bizler Gazi Meclisimizin Çocuk Haklari Komisyonu olarak çocuklarimizin gelecegini en iyi sekilde hazirlamak ve en temel haklarini eksiksiz almalarini saglamak adina yurtiçinde ve disinda çalismalarimizi sürdürüyoruz.

Dünyadaki tüm mazlum milletlerin çocuklari içinde çalisiyor onlarin duyulmayan sesi olmak yolunda gayret ediyoruz.

         Bu minvalde TBMM Çocuk Haklari Komisyonu olarak Hirvatistan'da bir dizi ziyaretlerde bulunduk. Dünyanin her yerinde çalismalar yürüten UNICEF temsilcileri ile bir araya gelerek ülkemizin çocuklar konusundaki hassasiyetini kendilerine aktardik.

Hirvatistan Parlamentosu AB Iliskiler Komisyonu ve Aile, Gençlik ve Spor Komisyonu üyesi milletvekilleri ile ortak yürütülen çalismalar üzerine istisarelerde bulunduk.

Engelli Haklari Kamu Denetçiligi görevini yürüten Anka Slonjsakile ve Çocuklar Için Kamu Denetçiligi görevini yürüten Helenka Pirnat-Dragiceviv'den bilgiler aldik. Avrupa Birligi Komisyonu'nun Destekledigi ve UNICEF tarafindan uygulanan AB Çocuk Güvencesi projesi hakkinda Medimurje Ilçe Yönetim Binasi'ni ziyaret ederek Medimurje Ilçe Birligi Bsk Dragutin Glavina,Medjimurje Ilçe Sivil Toplum,Insan Haklari ve Spor Daire Bsk Maja Odrcic Mikulic,UNICEF Çocuk Guaranteee Saha Koordinatörü Andrea Krznar ile yürütülen çalismalar üzerine verimli bir görüsme gerçeklestirdik.

Yine AB Çocuk Güvencesi Projesi kapsaminda kurulan Kursanec Roman Aile Merkezi Çocuk Yuvasi'ni ziyaret ederek çocuklarimiz ile bir araya geldik. Yasam kosullari ve saglanan imkanlar hakkinda bilgiler aldik.

Cakovec Belediye Baskani Ljerka Cividini ile çalisma toplantisi düzenledik. Çocuk Haklari Konusunda birçok projeye ev sahipligi yapan Medimurje ilçesinin Valisi Matija Posavec ile çalismalar üzerine degerlendirmelerde bulunduk.

Komisyonumuz onuruna verilen davette Zagreb Büyükelçimiz Babür Hizlan ile bir araya gelerek Zagreb'de ve Hirvatistan'da bulunan vatandaslarimiz hakkinda bilgiler aldik.

Yurtdisinda birçok merkez bulunduran Türkçe egitiminin yani sira bulunduklari ülkelerdeki egitim kurumlariyla is birlikleri yaparak kültür ve sanatimizi tanitan Yunus Emre Enstitüsü'nü  ziyaret ederek kurum faaliyetleri hakkinda yetkililerden bilgi aldik.

Ulusal ve uluslarasi etkinliklerde ülkemizi basariyla temsil eden tüm Yunus Emre Enstitüsü'ne hizmet edenlere yürekten tesekkür ediyorum.

         Bizler dünyanin her yerinde hakkin, hukukun ve gurur duydugumuz medeniyetimizin temsilcileri olarak ecdadimizin yüzyillarca yaptigi gibi her konuda etkin faaliyet yürütmeli hakkin ve haklinin yaninda olmaliyiz.

20 Yilda yeniden döndügümüz özümüzün geregi budur.

Bugüne kadar oldugu gibi zalimin karsisinda durmaya mazluma nefes olmaya devam edecegiz.

Afyon HABERI


Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °
Pazar 12.2 ° / 3.7 °