Sehrimizin Gelisimine Online Katki Sunuyor

Sehrimizin Gelisimine Online Katki Sunuyor

Ekonomi 26.05.2022 10:54:18 0
Sehrimizin Gelisimine Online Katki Sunuyor

Afyonkarahisar'in Türkiye'ye açilan penceresi albikere.com ilk yilini doldurdu. 
Bu kapsamda Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yigitbasi, Kaymakamlar, Belediye Baskanlari, il protokolü, kadin kooperatifi üyesi kadinlar ve basin mensuplarinin katilimiyla kutlama programi düzenlendi.

 albikere.com’un kisa hikayesinin anlatildigi tanitim video gösteriminin ardindan Çobanlar Kadin Kooperatifi Baskani Nermin Denk, kadin kooperatifleri adina bir konusma yapti. Kosan Adam Akin Yeniceli’nin albikere.com’u anlatan tanitim videosunun izlenmesi sonrasi Afyon Egitim Vakfi Genel Sekreteri Murat Diker konustu. albikere.com’un mevcut durumunu ve bir yillik sürede yapilan çalismalari anlatti.

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odasi (ATSO) Yönetim Kurulu Baskani Hüsnü Serteser söz aldi. Afyonkarahisar’dan dogan ve Türkiye’nin markasi olma yolunda ilerleyen albikere.com’un 2021 yilindaki kurulus günlerinden bugünlere kat ettigi yola ve üstlendigi role dikkat çeken Serteser, Vali Kübra Güran Yigitbasi öncülügünde çok daha güzel çalismalar yapilacagina inandigini söyledi.

Bir Yil Önce Hayal Edilen Bir Site Bugün Gerçek Oldu

Afyonkarahisar Belediye Baskani Mehmet Zeybek ise konusmasinda: “Afyon’umuzun e-ticaret pazarindaki markasi olan albikere.com bir yil gibi kisa bir sürede 100 Bin çesitli ürünün site üzerinden pazarlandigi alisveris internet sitemizin 1. yili kutlu olsun. Sitenin çalisanlarina, ürünün pazarlanmasinda katkisi olan bayan kardeslerimize hayirli olmasini diliyorum.
 Bir yil önce hayal edilen bir site bugün gerçek oldu.
 Niyetimiz temennimiz sitemizde fazla ürünün olmasi, pazarlanmasi ve gelirleri ile ögrencilerimize egitim burs imkânini saglamasi olmasidir.
 Afyonkarahisar’imizin tüm ilçelerinde kadin kültür kooperatifleri bulunuyordu. 
Bizde Afyonkarahisar Belediyesi olarak Maresal Fevzi Çakmak Mahallemizde kadin kültür evinin açilisini yaptik.
 200 metrekare alan içinde 150 metrekare atölyesi bulunan toplanti salonu derslikler buluyor.
 Merkezimizde üretilen ürünlerimizi üreterek pazarlamasini yapiyoruz. Önümüzdeki günlerde ürünlerimizi çesitlendirecegiz. 
Afyonkarahisar ilimizin genelinde el emegi göz nuru ürünleri üretip pazarlamasinda emegi olan herkese tesekkür ediyorum” diye konustu.

Afyonkarahisar’dan Dogan Marka

Bundan tam bir yil önce takvim yapraklari 25 Mayis 2021 tarihini gösterdiginde Türkiye’nin yeni bir markasinin Afyonkarahisar’dan dogduguna dikkat çeken Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yigitbasi: “Kisa sürede hizla büyüyen albikere.com internet sitesi, bugün Türkiye’nin markasi haline geldi.
 Afyonkarahisar Valiligimiz, Afyonkarahisar Ticaret Sanayi Odamiz ile Afyon Egitim Vakfi Iktisadi Isletmesi tarafindan kurulan albikere.com e-ticaret Sitesini,  diger alisveris sitelerinden ayiran en önemli özelligi üreten kadinlarimizi ve üniversite ögrencilerimizi desteklemesi. Yapilan her alisveris ile hem kadin kooperatiflerimiz güçleniyor hem de elde edilen gelir ile burs destegi saglaniyor” dedi.

En Büyük Alkisi Hak Ediyor

albikere.com için “Online imece de diyebiliriz aslinda” ifadelerini kullanan Vali Yigitbasi: “Kadin Kooperatiflerimizin ürettigi ürünler basta olmak üzere Yöresel Ürünler, Cografi Isaretli Ürünler ve diger birçok ürünü bu sitede bulmak mümkün.
 900’den fazla magaza ile kullanicilara hizmet veren albikere.com kadin üretimini, gelecegimizin teminati olacak gençlerimizi desteklemesi açisindan aslinda bu anlamda en büyük alkisi hak ediyor.
 Ticaret Bakanligi ve TOBB tarafindan denetime tutulan e-ticaret sitelerine verilen Güven Damgasi’na sahip olan albikere.com internet sitemizde evinde kendi imkânlari ile alisveris yapan herkesin ücretsiz magaza açma olanaginin olmasi da albikere’yi rakiplerinden bir adim öteye tasiyor” diye konustu.

Sehrimizin Gelisimine Online Katki Sunuyor 

Türkiye’de kadin girisimci oraninin 2002’de yüzde 4’lerde iken günümüzde yüzde 15’lere çiktigini kaydeden Vali Yigitbasi: “Sehrimizin gelisme hikayesine online katkida bulunan kentin amazonu olarak adlandirilan albikere.com araciligiyla Afyonkarahisar’imizin girisimci kadinlari hem daha çok üretecek hem de emegini maddiyata dönüstürebilecek. 
Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odamizin bir odasindan dünyaya açilan bir kapi olan ve sehrimizin gelisimine online katki sunan albikere.com sehrimizi dünyayla bulustururken kadin kooperatiflerimiz için de önemli bir pazar imkani sunuyor. 
Internetin yayginlasmasiyla birlikte tüm dünyada artma egilimi gösteren e-ticareti hacmi pandemi sürecinin ardindan çok daha hizli yükselise geçti.
 Geleneksel perakendecilige göre daha düsük maliyeti olan, marka bilincini daha kolay artiran, 7/24 açik bir magazaya sahip olma imkani taniyan, magazaya her noktadan her an ulasim imkani taniyan, kampanya ve indirimlerle satis miktarini artirma firsati sunan e-ticaret gelecek te de hiç kuskusuz hayatimizda sikça yer alacak bir alan” seklinde konustu.  

Güzel Bir Basari Hikâyesi Yazdik

Vali Yigitbasi konusmasinin son bölümünde sunlari söyledi: “Bir seyler satmaya ugrasmak için degil gönül vererek bu isin yapiliyor olmasi beni ayrica mutlu ediyor.
 Bu anlamda bu fikrin öncüsü olan, bu sinerjinin ortaya çikarilmasinda önemli katkilari olan önceki dönem Valimiz Gökmen Çiçek’i ve ATSO Yönetim Kurulu Baskani Hüsnü Serteser’i tebrik ediyorum. 
E-ticarette birlik içerisinde çesitlilik ortaya koyarak, sehrimiz için güzel bir basari hikâyesi yazdik. 
Kadinlarimizin ve ögrencilerimizin hayatina dokunan, kentimizde bir gönüllülük ve iyilik hareketi olarak albikere.com’un uzun yillar e-ticaret alaninda sehrimize fayda saglamasini temenni ediyor, hepinize saygilar sunuyorum” dedi.

Program, albikere.com’un 1’inci yili dolayisiyla gerçeklestirilen çekilis talihlilerinin isimlerinin açiklanmasi ve hatira fotografi çektirilmesi ile sona erdi.

Afyon HABERI

Habere Ek Fotograf(lar)

Perşembe 21.8 ° / 10.8 °
Cuma 22 ° / 8 °
Cumartesi 16.9 ° / 7.8 °