UMKE Gönüllülerine IHA-1 Egitim Projesi Egitimi Verildi

UMKE Gönüllülerine IHA-1 Egitim Projesi Egitimi Verildi

Saglik 25.05.2022 16:10:20 0
UMKE Gönüllülerine IHA-1 Egitim Projesi Egitimi Verildi

Il Saglik Müdürlügü Saglik Hizmetleri Baskanligi Afetlerde Saglik Hizmetleri Birimi tarafindan hazirlanip Zafer Kalkinma Ajansi tarafindan Teknik Destek saglanan "UMKE Gönüllülerine IHA-1 Egitim Projesi" kapsaminda 21-24 Mayis tarihlerinde egitim yapildi.

Egitim programinin açilis konusmasini yapan Saglik Hizmetleri Baskani Uzm Dr Mehmet Pala; arama ve kurtarmalarda kullanilan dronlarin, riskleri azaltmanin yaninda insan hayati kurtarmada da oldukça büyük bir etkisi oldugunu söyleyerek egitimin verimli geçmesini diledi.

Pala ayrica; bu projeyle Ilimiz ve bölgemiz adina önemli bir adim atildigini ifade ederek bu kapsamda Ilimizin, Ankara ve Antalya'dan sonra, bölge iller arasinda ilk olarak medikal anlamda Drone Destekli Arama Kurtarma Ekibine sahip olacagini, olusabilecek komplikasyonlara karsi, acil müdahale anlaminda, tam bir sekilde daima hazir oldugumuzu belirtti.

Egitim sonunda yapilan törenle katilimcilara sertifika verildi. Sertifikalar, törene katilan, Zafer Kalkinma Ajansi yetkilileri, Saglik Hizmetleri Baskani Uzm. Dr. Mehmet Pala, Baskan Yardimcilari Opr. Dr. Sedat Yunusoglu ve Dr. Hakan Güdücü tarafindan takdim edildi."

Afyon HABERI


Perşembe 18.4 ° / 8 °
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °