Anadolu Vakfi’, Degerli Ögretmenim Programi ile Mayis ayi egitimleri ile devam ediyor.

Anadolu Vakfi’, Degerli Ögretmenim Programi ile Mayis ayi egitimleri ile devam ediyor.

Egitim 20.05.2022 16:05:27 0
Anadolu Vakfi’, Degerli Ögretmenim Programi ile Mayis ayi egitimleri ile devam ediyor.

Anadolu Vakfi’, Degerli Ögretmenim Programi ile Mayis ayi egitimleri ile devam ediyor.

Ögretmenlerin bilgi, beceri ve yetkinliklerini artirmaya yönelik olan hazirlanan egitimler 23 Mayis’ta “Egitimlerde Yaratici Uygulamalar” egitimi ile Afyonlu egitimcilerle bulusuyor.

Anadolu Vakfi’nin, sürekli gelistirilen konulari ve güçlü egitmen kadrosu ile hem gençlerin hem de ögretmenlerin gelecegine katki sagladigi egitim ve seminer programi ‘Degerli Ögretmenim’, Afyonlu ögretmen ve idarecilere yönelik Mayis egitimleri ile devam ediyor.

Mayis ayi programi, 23 Mayis’taki “Egitimlerde Yaratici Uygulamalar” ve 25 Mayis’taki “Sinav Kaygisi Yönetme” egitimleri ile devam edecek. 30-31 Mayis’ta “Proje Yönetimi (Erasmus Ka1 Ka2 Proje Yazma)” 1. ve 2. Oturumlarinda bir kez daha ögretmen ve idarecilerle bir araya gelinecek.

 

Egitimler yönetici ve okul idare ekiplerine de açik

Milli Egitim Bakanligi’nin 2023 Egitim Vizyonu dogrultusunda hazirlanan Anadolu Vakfi Degerli Ögretmenim Programi, gelecek nesillere egitim ile dokunmayi ve ülkemizdeki yeteneklerin gelisimine destek olmayi amaçliyor.

Tüm Türkiye’deki ögretmen ve idarecilerin yani sira ögrencilerin de yetkinliklerinin gelistirilmesini amaçlayan program kapsamindaki egitimlerle 55 ilde egitimci ve gençlerin hayatina deger katildi.

Egitim programlari Türkiye’nin dört bir yanindaki ögretmenlerin yani sira egitim alaninda görev yapan yönetici ve okul idare ekiplerine de açik. 2013 yilindan bu yana 188 binin üzerinde ögretmene ulasan program, toplumu gelecege tasiyacak degerli ögretmenlerin; sürekli degisen dünya ve kosullar karsisinda fark yaratabilen, arastiran, sorgulayan profesyoneller olarak bilgi, beceri ve yetkinliklerini arttirmayi hedefliyor.

 

Iletisim dilinin ve seklinin yeniden tasarlanmasina destek oluyor

Anadolu Vakfi’nin Degerli Ögretmenim Programi, “Kendini Gelistir”, “Isini Gelistir” ve “Ögrencini Gelistir” adli üç ayri modülden olusuyor. Kendini Gelistir modülünde; iletisim dilinin ve seklinin yeniden tasarlanmasina destek olunuyor, olaylara disaridan bakma, motivasyon, dayaniklilik, esneklik, ikna etme, stres yönetimi, etkin iletisim becerilerini artirmaya yönelik yaklasimlara yer veriliyor. Isini Gelistir modülünde; is dünyasinin öncelikleri gözetilerek degisen dünya kosullarina uyum saglayacak uygulamalarin hayata geçirilmesine destek olmak hedefleniyor.

Problemleri çözme, farkindalik ile güçlü iliskiler insa ederek büyük resmi görme, yaratici düsünme ve sonuç odakli olma konularina deginiliyor

Ögrencilerini Gelistir modülünde; dijitallesen dünyada farkli bakis açilari ile düsünmenin yöntemleri anlatiliyor.

Vizyoner bakis açisi ile yönetim yetkinlikleri gelistiriliyor, girisimcilik ekosistemi egitimleri ile gelecege dokunuluyor.

Ögrencilere koçluk yapma, kaygilarini yönetme, geri bildirim verme, kusaklarini anlama, takim olma, sürdürebilirlik, çesitlilik ve dahil etme gibi konuda egitimler veriliyor.

Degerli Ögretmenim projesi kapsaminda verilen egitimler, Il Milli Egitim Müdürlükleri is birligi ile uzaktan erisim araci olan Zoom uygulamasi üzerinden devam ediyor.

 

 

 

 

Afyon HABERI


Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °