Anne Sütünün Tesviki ve Bebek Dostu Saglik Kuruluslari Programi Yapildi

Anne Sütünün Tesviki ve Bebek Dostu Saglik Kuruluslari Programi Yapildi

Saglik 18.05.2022 13:01:04 0
Anne Sütünün Tesviki ve Bebek Dostu Saglik Kuruluslari Programi Yapildi

Saglik Bakanliginin, “Anne Sütünün Tesviki ve Bebek Dostu Saglik Kuruluslari Programi” kapsaminda basarili çalismalar yapan illere verilen “Altin Bebek Dostu Il” ödülünü, 2011 yilinda yaptigimiz çalismalarin degerlendirilmesi sonucu almistik.

Amaci, emzirmeye ve anne sütüne dikkat çekmek olan bu program ve verilen "Altin Bebek Dostu Il" unvanlarinin devamliligi için Saglik Bakanligi tarafindan görevlendirilen degerlendirme ekipleri belli araliklarla inceleme ve degerlendirmelerde bulunuyorlar.

Bu kapsamda Ilimizde anne sütü ve emzirmeye tesvik çalismalarinin durumunu incelemek amaciyla Saglik Bakanligi degerlendirme ekibi Ilimize gelerek Il Saglik Müdürü Uzm. Dr. Serhat Korkmaz'i ziyaret etti.

Ziyaret esnasinda, Halk Sagligi Baskani Dr. Sükrü Boz, Baskan Yardimcisi Dr. Mücahid Pehlivan ve Anne Sütünün Tesviki ve Bebek Dostu Hastaneler Programi"ndan sorumlu Müdürlügümüz personeli tarafindan, degerlendirme ekibine Ilimizin durumu hakkinda bilgilendirme yapildi.

Bes gün sürecek degerlendirme çalismalarinda ekip tarafindan seçilen hastane ve aile sagligi merkezleri ziyaret edilip çalismalar yerinde gözlemlenecek."

 

Afyonkarahisar Saglik Müdürlügü

Basin ve Halkla Iliskiler Birimi

Afyon HABERI


Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °
Pazar 12.2 ° / 3.7 °