IYI PARTI IL BASKANLIGI HAFTALIK BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDI

IYI PARTI IL BASKANLIGI HAFTALIK BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDI

Siyaset 17.05.2022 15:11:44 0
IYI PARTI IL BASKANLIGI HAFTALIK BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDI

Afyonkarahisar’in en çok sevilen Valisi Sayin Gökmen Çiçek’i Kayseri’ye ugurlamanin hüznü içeresindeyiz. 
Böyle bir Vali Afyonkarahisar’a 40 yilda bir gelir. Sayin Valimizin uzun bir süre kalmamasi ilimiz için büyük kayiptir. 
Gerçekten Afyon’u bütünlestiren, kardeslik iliskisini ön safta tutan, halka bütünlesen bir Valiye ne yazik ki sahip çikilmadi.  Afyonkarahisar’in her ilçesinde, beldesinde, kasabasinda, köyünde Sayin Valimizin ayak izleri vardir. Valimiz Afyonkarahisar  için bir sansti. Henüz iki yilini doldurmadan ilimizden ayrilmasi Afyonkarahisar için büyük üzüntü kaynagidir. 
Böylesine basarili, dinamik, gece gündüz demeden Afyonkarahisar için çalisan Sayin 
Gökmen Çiçek’in projelerini tamamlamasina izin verilmemistir. Elbette Sayin Gökmen Çiçek Afyon’dan bir gün gidecekti ama o gün bu gün degildi. Sayin Valinin projeleri ile parlamasi AKP teskilatini ve AKP Milletvekillerini sanirim çileden çikarmistir. Sayin Valimiz Gökmen Çiçek’e maalesef sahip çikmadilar. Bu gün onu övenler içten içe sevinçten gülmektedirler.
Sayin Gökmen Çiçek Valimizin Allah yolunu bahtini açik etsin. Yeni Valimiz Sayin Kübra Güran Yiyitbasi’na da basarilar dileriz. 
Insallah Sayin Gökmen Çiçek’in yarim kalan projelerini tamamlayarak  Afyonkarahisar’ da iz birakir.

AK Parti Il Baskani Sayin Hüseyin Ceylan Uluçay, Cumhurbaskani Erdogan’a Çiftçilerimiz tarimsal sulamada kullandiklari elektrik faturalarini, ödeme zorlugu yasamaktadir. Bundan dolayi ilgili kurum tarafindan elektrik saatleri mühürlenmektedir. Mayis ve Agustos aylari arasindaki faturalarinin mümkünse hem Ziraat Bankasi araciligiyla, hem de Tarim Kredi araciligiyla kredilendirilip hasat dönemi sonunda tahsil edilmesini istemektedirler.” demis
Günaydin, hos geldin Sayin Baskan: Çiftçimizi hatirlamak yenimi akliniza geldi. Çiftçimiz mazot, gübre, tohum alamazken siz neredeydiniz. Ülkede Icralik olmayan çiftçimi biraktiniz, verdiginiz desteklerle çiftçimiz traktörüne bir depo mazot alamiyor. Çiftçimizi borç batagina düsürdükten sonra onlari kurtarmaya çalismak samimiyetten uzak bir yaklasimdir. 
Yediemin depolari haczedilmis traktörlerden geçilmiyor. Milletimizden öyle koptunuz ki ne hikmetse çiftçimizin içler acisi halini seçim arifesine gelince hatirladiniz. Ekemeyen üretemeyen bir çiftçi, pazardan taneyle bile domates alamayan vatandas. ÇAYKUR dün Kuruçay fiyatina % 43,7 zam yapti. Sayenizde Çay bile artik lüks oldu. Vatandasa bir bardak çayi bile çok gördünüz. 
Sayin Uluçay, çitçimiz elektrik faturalarini ödeyemiyor, elektrik borçlarini ödemesi için çiftçiye kredi verilsin diyor. Çiftçimizin kredi alabilecek halimi kaldi. Çiftçimize maden bir iyilik yapacaksiniz çitçimiz elektrik borçlarini hasat sonunda faizsiz ödesin. 
Üretmeyen toplumlar batmaya mahkumdur. Piyasalarin olumsuz göstergesi önce marketlere yansiyor. Iktidar müjde diye pazarladigi paketin bedelini garibandan çikarmaktadir. Asgari ücretlinin ekmeginden aldigi vergiyle yandasini kurtarmaktan zerre utanmiyor.

Suriye’den gelenlerle birlikte baslayan kontrolsüz göç, Afganistan’dan gelen siginmacilarla artarak devam ediyor.13 Mayis Cuma Emirdag ilçemizde Suriyeliler demir sopa, biçak ve odunlarla bir birlerine girdiler. Emirdag çarsi meydanini adeta savas alanina çevirdiler. Bu olay meydana gelen ilk olay degildir ve maalesef sonda olmayacaktir. 
Buradan tüm Afyonkarahisar halkini sükunete davet ediyorum. Tahriklere kapilmayalim. TBMM grup toplantilarinda Sayin Genel Baskanimiz Meral Aksener “Türkiye’ye yönelik çok büyük ve kontrolsüz bir göçmen dalgasi var. Dünyanin en büyük sorunu bundan 15 yil önce ortaya çikan göçmen sorunu oldu. Burada Türkiye’yi yönetenlerin temel bir hatasi var. Türkiye’yi bir hendek haline getirdiler. Afrika’dan, Orta Dogu’dan göçmenler Türkiye’ye gelerek buradan transit olarak Avrupa’ya geçmeye çalisiyorlar. Avrupa ülkeleri almayinca burada kaliyorlar. Hal böyle olunca da Türkiye kocaman bir göçmen ülkesi haline geldi. Ülkemizde nüfusu en fazla olan göçmenler Suriyeliler. Biz Suriye’nin iç islerine neden karistik? 2-3 yil önce Erdogan’a beni Esad’la anlasmak için gönder, bu insanlari saglikla, baris içinde ülkelerine gönderelim bizde garantör olalim dedim. Biz iktidar olursak bunu yapacagim. Anlasilacak ve Suriyeliler ülkelerine gönderilecek” demistir. 
Sayin Cumhurbaskani bir gün Suriyelileri gönderecegiz diyor, öbür gün kesinlikle göndermeyecegiz diyor. Hep birlikte iktidarin tutarsiz politikalarinin sonucunu birlikte izliyoruz. Siginmacilar konusunda IYI Parti çözüm önerilerini ve iktidara geldiginde yapacaklarini halkimiza her firsatta anlatmaktadir.


Geçtigimiz hafta Emirdag yaylalarinda idik. Bu yaylalarimizda Dogayi Koruma 
noktasinda mücadele veriliyor. Oralarda Emirdag köylüleri hayvanlarini otlatiyor ve Yörüklerimiz yayla olarak kullaniyor. Afyonkarahisar'in her karis topragi altindan daha degerlidir.

Siyanürün havaya, suya, topraga karismasi oradaki yasami, canli varliklarini tehdit edecektir. Yaylalarimiza her zaman sahip çikacagiz. Altin aramak isteyenlerin her zaman karsisinda olacagiz.

Burada altin aramak isteyenlerin ruhsatlari derhal iptal edilmelidir. Bu sirketin kimlerle baglantili oldugunu halkimiz bilmektedir. Maden aramak isteyen sirket Meralari ve hayvan otlama alanlarini tahrip edecektir. Biz buna izin vermeyecegiz. Halkimizin yanindayiz.

Afyonkarahisar Mesleki Egitim Merkezi eski adiyla Çiraklik Okulu, sanayimize çirak, kalfa ve usta yetistiren bir okuldur.

Bu okulu bitirenler Lise denkliginde diploma almaktadirlar. Maalesef bu egitim merkezinde son zamanlara istenmeyen olaylar meydana gelmektedir. Sik sik ögrenciler arasinda biçaklamaya varan kavgalar olmaktadir. Önceki yillarda okulda bulundurulan güvenlik personeli bu yil bulundurulmamaktadir. Olaylara aninda müdahale den bir güvenlik personelinin olmayisi istenmeyen olaylari tetiklemektedir.

Okul yönetimi okul bahçesinden çikinda nerde kavga ederseniz edin zihniyeti ile olaylari okul disina tasimaktadir ve bizim sorumluluk sahamiz disinda diyerek olaydan siyrilmaktadir

. Burada önlem alinmasi için bir yavrumuzun mu canini mi kaybetmesi lazim. Yetkililerden derhal ve ivedilikle bu okulda gerekli güvenlik önlemlerinin alinmasini derhal ve ivedilikle talep etmekteyiz.

Milli Egitim Müdürlügü bu okula bir güvenlik görevlisi tahsis etmelidir.

Nereye el atsaniz elinizde kaliyor, daha dün yapilan Veysel Eroglu kapali spor salonu tel tel dökülüyor, her gün bir parçasi kopuyor. Ilimizde bulunan Ögretmenevi bakimsizliktan tel tel dökülmektedir.

Ögretmenlerimizin ve Milli egitim personelinin konaklamasi için yapilmis olan bu tesisin içler acisi hali bizleri üzmektedir. Aylardir yapilmayan tadilat çalismalari yeni yapilmaya basladi.

Bu hafta ilimizden birkaç kare fotograf karesi göstermek istiyorum.

Basibos gruplar halinde gezen sokak köpekleri ve “Afyon kaymagi” gibi diyerek övündükleri cadde ve sokaklarimizin içler acisi hali. Alt geçitler, üst geçitler pislik içerisinde. 
Biz defalarca dile getirmekten biktik ama Afyon Belediyesi çözüm bulmamakta inat ediyor.

Projelerimizin yüzde seksenini yaptik diyen Baskan geçtigimiz Pazar günü çekilen bu fotograflara bak ondan sonra konus. 
Cek ve çak ile geçen 3 yil. Trafik sorunu çözülemeyen bir kent, sokaklari köpek sürülerinden geçilemeyen bir kent, yagmur sularinin caddelerini göle çevirdigi bir kent, alt  ve üst geçitleri pislik içerisinde bir kent, Mayis ayi çikarken hala bozulan yollari yapilmayan bir kent, sokaklari dilenci isgalinde bir kent, otopark sorunu çözülemeyen bir kent, Mekanik katli otopark yapacagiz diye yikilan, yapamayinca kaderine terk edilen bir kent, otopark yapacagiz denilen sonrada yandaslara pes kes çekilen arazilere sahip bir kent, tehlike saçan çocuk oyun alanlarina sahip bir kent, milyarlari bisiklet yolu yapiyoruz diyerek çöpe atilan bir kent. Iste sizin hizmet yaptik dediginiz kentin hali.

Afyonkarahisar’imizin önemli gelir kaynaklarindan olan Kiraz üreticimiz dertti. 
Olumsuz hava sartlari nedeniyle Sultandagi bölgemizde Kirazda % 70 hasar kaybi olustu.

Don olayinin vurdugu bahçelerde verim kaybinin bazi bölgelerde yüzde 70’leri asacagini belirten üreticiler hasar tespitinin yapilarak üreticilerin bir an önce desteklenmesi gerektigini söylediler.

4 Ton kiraz toplanan yerden bir kasa Kiraz toplamak mucize gibi bir sey.
Çiftçimiz kara kara düsünüyor. Çitçimizin bu kisi çikarmasi zor. Ilçe Tarim Müdürlügü acilen hasar tespiti yapmali.

Tespit edilen rakam laf olsun diye tespit edilmemeli. Elektrik fiyatlari, kooperatife ödenen sulama bedelleri ortada. Çiftçimizin yarasina merhem olacak bir rakam tespit edilmeli. Çiftçimize destek olunmali.

Üreticimiz artan maliyetler karsisinda geçtigimiz yil 14 lira olan Kirazin bu yil 40 liradan asagi olamayacagini ifade ediyor.

Sultandagi ilçe baskanimiz bölgenin tamamini gezdi ve ürünlerin büyük ölçüde don neticesinde zarara ugradigini  gördü.

Kilolarca kiraz veren dallarda, birer ikiser kiraz kalmis ve çogunlugu ne yazik ki dökülmüs ya da kurumus.

Dünyaca ünlü kirazlarin yetistirildigi bölgede ekonomik buhran çiftçilerin de bogazini sikiyor.

Bir ara 8-10 liraya kadar ürün satilabilen bölgede geçtigimiz yil kiraz maliyetinin de altina satildi.

Bu yil verim de düsük olacak ve üreticiler ciddi magduriyet yasayacak. Bunun neticesinde tüketici de çok pahaliya ürün almak zorunda kalacak.

Emeklilikte yasa takilanlar seslerini duyurmak için Emeklilikte Yasa Takilanlar (EYT) Federasyonu’nun çagrisi ile Maltepe'de bir araya geldi.  

EYT’liler, “Variz, biriz, buradayiz” dedi. Insanlarimizin tek istedigi insan onuruna yakisir maasla, hayalini kurdugu emeklilik planlarina kavusmaktir. Iktidar çalismalar yapiyoruz diyerek vatandasimizi oyalamaktadir. Muhalefetin çözüm önerileri AKP ve onun küçük ortagi tarafindan red edilmistir. Vatandaslarimiz her seçim zamaninda söz aliyorlar.

Ama her seferinde; Arkasinda durulmayan sözlerin, hüsranina ugruyorlar. Itilip kakiliyor, yok sayiliyor, magduriyetleriyle bir baslarina birakiliyorlar. Torun sevecekleri yasta, hayatlarini sürdürebilmek için, agir sartlarda çalisiyorlar. Yas sebebiyle is bulamiyorlar, yas sebebiyle emekli olamiyorlar.

Primlerini ödemelerine ragmen, saglik hizmetlerinden yararlanamiyorlar.

Emeklilik sartlarini doldurmalarina ragmen, yasi beklemeye mahkûm ediliyorlar. 
EYT’liler lütuf degil haklarini istiyor.
IYI Parti EYT kardeslerimizin sorunu için çözüm önerilerini açiklamistir. EYT çözüm planimizin yillik maliyeti;  Geçmedigimiz köprüler, kullanmadigimiz yollar, gitmedigimiz hastaneler, binmedigimiz uçaklar için, yandaslara ödenen, hazine garantilerinin, yillik yükünden, daha az olacaktir. 

AK Parti iktidarinin 20 yilda çözemedigini, is basina gelir gelmez, biz çözecegiz

EYT’li kardeslerimizi, yillardir hasretle bekledikleri haklarina biz kavusturacagiz.


 

19 Mayis 1919, Milli Mücadele için ilk adimin atildigi, kurtulus mesalesinin yakildigi, karanlik dönemin aydinlik günüdür. 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün azim ve kararlilikla baslattigi, sanli tarihimizin dönüm noktalarindan biri ve milletimizin yeniden varolus mücadelesinin ilk kivilcimi olan 19 Mayis, tarih boyunca hep yükseklerde tuttugumuz özgürlük sevdamizin bir yansimasidir. 

19 Mayis 1919 tarihinde Samsun’da baslayan kurtulus hareketi Cumhuriyetimizin baslangici olmustur.

Samsun’da baslatilan Milli Mücadele, büyük zorluk ve fedakârliklarin yaninda milletimizin topyekûn seferberligi sayesinde zaferle sonuçlandirilmistir. 

Bagimsizlik mücadelemizin lideri ve Cumhuriyetimizin kurucusu olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk 19 Mayis gününü en çok güvendigi ve gelecegimizin teminati olarak gördügü gençlerimize bayram olarak armagan etmis ve kurulan Cumhuriyeti gençlere emanet etmistir. 

Sundan eminiz ki bagimsiz Türkiye Cumhuriyeti'nin gelecegi, bilgi çaginin gereksinimlerini üzerinde tasiyacak gençlerimizin elinde olacaktir.

Bu duygu ve düsüncelerle basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslari olmak üzere vatanimizin bölünmez bütünlügü, aziz milletimizin bagimsizligi, huzur ve refahi için canlarini seve seve feda eden tüm sehitlerimizi, gazilerimizi rahmet ve minnetle aniyor, sevgili gençlerimiz ve hemsehrilerimizin 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami’ni simdiden kutluyorum.

Not : Basin toplantisinin basinda IYI Parti Il yönetimi Il Baskani Muhammet Misirlioglu için sürpriz dogum günü düzenledi.
IYI Parti ailesine katilan yeni üyelere il Baskani Muhammet Misirlioglu IYI Parti rozetlerini takarak hayirli olsun dedi.

Afyon HABERI

Habere Ek Fotograf(lar)

Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °