Milletvekili Ibrahim Yurdunuseven'in Çiftçiler Günü Mesaji

Milletvekili Ibrahim Yurdunuseven'in Çiftçiler Günü Mesaji

Gündem 13.05.2022 13:41:11 0
Milletvekili Ibrahim Yurdunuseven

AK Parti Insan Haklari Baskan Yardimcisi, Afyonkarahisar Milletvekili Ibrahim Yurdunuseven'in Çiftçiler Günü münasebetiyle yapmis oldugu basin açiklamasidir.

"Sahip oldugumuz 4 mevsimi ayri ayri güzel essiz güzellikteki cografyamizin her kösesinde ülkemiz için üreten, ürettigiyle deger katan çiftçilerimizin emegi ülkemiz ve milletimiz için omuzladiklari yük yadsinamaz bir gerçektir.

Cumhuriyetin ilk yillarindan bu yana temel kalkinma programlarinin ana temasi olmus çiftçilerimizin ülkemizin bugünlerine gelmesinde büyük bir emegi vardir. Bizlerde bu emegin önemini bilen milletin partisi olarak  millet sevdasiyla yola çiktigimiz 2002'den bu yana çiftçilerimiz için sayisiz reformu hayata geçirmeyi basardik.

Tarimsal Destek 18 Kat Artti

 Ülkemizi hakettigi refah seviyesine ulastirmak, güçlü ve büyük Türkiye'yi insa etmek için en basindan beri büyük önem verdigimiz tarim desteklerimiz 2002'ye oranla tam 18 kat artarak sadece hibe destegi miktari 311 Milyar Lirayi asti.

Pandemi döneminde dünyadaki birçok ülkede tarimsal ürünlerde sikinti yasanirken ülkemizde hamdolsun böyle bir sikinti yasanmadi.

Her türlü siyaset ve politikanin disinda tutarak her yil biraz daha gelistirdigimiz tarim ve hayvanciliktaki potansiyelimiz geçtigimiz yil yasadigimiz kuraklik ve pandemiye ragmen güzel bir noktaya ulasti.

Bunu AK Parti olarak saglam zemine oturttugumuz tarimsal kalkinma planimiz ile gerçeklestirdik.

Devletimiz Artik Sahada

 Eski Türkiye'de tohum için el açilan günleri geride birakarak Üniversitelerimizin laborotuvarlarinda "Ata Tohumu" sloganiyla yerli tohum üretmeye basladik. Üretirken dogal afetlerden zarar gören çiftçilerimizin sahada bizzat yanina giderek ugradigi zarari tespit edip aninda gereken ne ise yaparak çiftçilerimizin yaninda oldugumuzu üretmeye ara vermeyecegimizi gösterdik.

Bütün bunlar için basta Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan'a, Tarim ve Orman Bakanligi görevini yürütmüs tüm bakanlarimiza yürekten tesekkür ediyorum.

 Bu duygu ve düsüncelerle en temel ve degerli varligimiz olan topragi isleyerek, emek vererek üreten, ürettikçe ülkemizin ekonomisine katki saglayan çiftçilerimizin 14 Mayis Çiftçiler Günü'nü tebrik ediyorum.

        

Afyon HABERI


Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °
Pazar 12.2 ° / 3.7 °
Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °