CHP'DEN HAFTALIKBASIN TOPLANTISI

CHP'DEN HAFTALIKBASIN TOPLANTISI

Siyaset 9.05.2022 15:01:36 0
CHP


Pandemiden dolayi 2 yildir ekonomik kriz yasayan esnafimiz, Ramazan ayini bekliyordu.

Ancak sürekli gelen zamlar ve pahaliliktan dolayi ne esnafimiz ne de vatandaslar umdugunu bulamadi.

Ramazan ayi boyunca ilimiz Zafer Meydaninda konuslandirilan gida agirlikli isletmeler de esnafimizi ekstra sikintiya soktu.

Afyon belediye baskani, Afyon Kalesine teleferik ihalesinin yapildigini, sadece 1 firmanin ihaleye girdigini açikladi “hayirli olsun” dedi. Ancak ihaleyi kimin, ne sartlarda aldigi bilinmiyor. Hatta “yolcu garantili” olmadigi konusuluyor.

Bu konuda ayrintili bilgi istiyoruz. Bir kez daha talebimizi yeniliyoruz; yanlis hesap Bagdat’tan dönermis. Gelin bu “yolcu garantili teleferik” yapimindan vazgeçin.

Geçtigimiz aylarda, Afyon Saglik Üniversitesindeki Hematoloji bölümünün doktor yoklugundan dolayi kapatilmasi gündemdeydi. Sonra doktor bulana kadar devlet hastanesinin doktoru haftanin birkaç günü Afsü deki hastalarla ilgilenecek denildi. Ancak simdi Hematoloji bölümünün kapali oldugu söyleniyor. Hastalar ve hasta yakinlari çok zorluk çekiyorlar. Bu duruma acilen çözüm bulunmasi gerekiyor!

  • Geçen hafta AKP Milletverkili Özkaya talihsiz bir açiklama yapti.
  • Bize tarihi ve hakikatleri ögrenmeyi sevdiren adam; Allah rahmet eylesin, mekânin cennet olsun.
  • Ferasetinle gerçekleri 20-30 yil önce görmene, zekânla Milleti uyarmana tahammül edemeyen zavallilar, “fesli deli” diye asagilamaya çalistilar. Yukari çikamayan çukurlara bir sey demiyoruz.

“Kurtulus savasinin kazanilmasindan büyük üzüntü duyan, ‘keske Yunan galip gelseydi’ diyecek kadar cüretkar bir Atatürk ve laik cumhuriyet düsmaninin ferasetine inananlarin güzel ülkemizi ne hale getirdigi ortadadir. O nedenle bugün bu zati anma geregi duyan kisinin, hocasinin kim oldugunu söylemesine gerek bile yoktur. Biz onun talebelerinin bitmek bilmeyen OKYANUS ÖTESI sevdalarini çok iyi biliriz. Bu açiklamayi yapanlari ve hiç utanmadan savunanlari siddetle kiniyoruz.

Bizim bu haftaki konumuz da “saglik”. CHP iktidarinda saglik alaninda neler yapacagimizi tek tek anlatacagim.
• Saglik politikalarini istisareyle belirleyecegiz:
Saglik politikalarini saglik alaninda yer alan tüm bilesenlerin (meslek örgütleri, sendikalar ve sivil toplum örgütleri) katilimina açik olarak masaya yatiracagiz; saglik politikalarini rant degil hak temelli bir yaklasimla yeniden belirleyecegiz.
• Saglik Bakanligi her basamakta etkin bir saglik hizmeti sunacak:
Her yurttasim, ülkemizin her yerinde ve her zaman ihtiyaç duydugu saglik hizmetlerine erisebilecek.
• Saglik hizmetlerine erisimin önündeki engelleri kaldiracagiz:

Her yurttasimizin prim borcuna bagli olmaksizin Genel Saglik Sigortasi kapsami içinde yer alabilmesini saglayacagiz. Yurttaslarimiz gücü yetmemek, ulasim zorlugu ve randevu alamamak gibi hiçbir engelle karsilasmadan saglik hizmetlerine erisebilecek.
• Katki payi, ilave ücret ve fark ücretlerini kaldiracagiz: Saglik hizmetlerine, tibbi tedaviye, ilaca ve tibbi malzemeye erisimin önündeki bütün engelleri kaldiracagiz. Genel Saglik Sigortasi tarafindan saglanan temel teminat paketini, bilimsel normlara uygun olarak genisletecegiz.

Koruyucu saglik hizmetlerini güçlendirecegiz.
Yurttaslarimizin periyodik saglik kontrollerini ücretsiz gerçeklestirecegiz.

• Okul sagligi hizmetlerini sunmak üzere düzenleme yapacagiz: Çocuklarimizin büyüme ve gelismelerini uzmanlarin esliginde sürekli olarak izleyecegiz.
• Çalisan sagligi ve güvenligi konusunda eksiklikleri giderecegiz:
Is kazalarini azaltmak için etkin önlemler alacak, meslek hastaliklari tani koyma süreçlerini kolaylastiracagiz.
• Saglik hizmetlerinde kademeli sevk sistemini hayata geçirecegiz:
Birinci basamak saglik hizmetlerini saglik sistemimizin odak noktasi yapacagiz. Ikinci basamak üzerindeki baskiyi azaltacagiz. Hekimlerin hasta basina ayirdigi zamani uluslararasi standartlara uygun hale getirecegiz.
• Sehir hastanelerini gözden geçirecegiz:
Birer rant yatirimi, verimsizlik ve israf projesine dönüsen Sehir Hastanelerini kamunun üzerinde yük olmaktan çikaracagiz. Sehir hastaneleri açilirken kent merkezlerinde kapatilan devlet hastanelerini yeniden açacagiz.
• Askeri hastaneleri yeniden açacagiz.

Böylece ordumuzun gereksinim duydugu saglik hizmetlerini her düzeyde saglayacagiz.
• Türkiye’de ilaç, asi, serum, tibbi malzeme ve tibbi cihaz üretimini stratejik sektörler olarak tanimliyoruz. Bu sektörlerdeki AR-GE çalismalarini tesvik edecegiz, destek verecegiz.

Bunlarin ülkemizde karsilanabilir fiyatlarla üretilmesini saglayacagiz.
• Refik Saydam Hifzissihha Enstitüsü’nü yeniden açacagiz. Alaninda yetkin bilim insanlari ve tip, eczacilik, moleküler biyoloji, genetik ve ilgili diger bölümlerden yeni mezunlarin da katilimiyla Refik Saydam Hifzissihha Enstitüsü kadrosunu en kisa sürede kuracagiz.
• Üniversite, sanayi ve devlet arasinda is birligiyle etkin bir “tip teknoparklari sistemi” kuracagiz. Tibbi yüksek teknoloji ürünlerinin, farmasotik endüstrisinin ve biyoteknolojilerin gelistirilmesi için destekler saglayacagiz.

Saglikçilar için yapacaklarimiz
• Saglik hizmetleri ve saglik çalisanlari ile ilgili hazirlanacak yasal düzenlemeler, TBMM Saglik Komisyonunda görüsülmeden önce; ilgili meslek kuruluslariyla, sendikalarla ve sivil toplum kuruluslariyla görüsülecek.

Saglik alanindaki sorunlari, bu sorunlari yasayan saglik çalisanlariyla birlikte çözecegiz.
• Saglikta siddetin önlenmesi için caydirici bir yasa çikaracagiz.
• Saglik personeli atamalarini derhal yapacagiz.
• Kamuda saglik çalisanlarinin istihdam karmasasini çözecegiz: Kamuda istihdam biçimleri çoklu ve parçalanmis yapisindan yani Devlet memuru, döner sermayeden 4-B çalisani, sözlesmeli personel, taseron çalisani vb. durumdan arindirilacak, her bir saglik meslegi üyesi tek tipte devlet memuru olarak istihdam edilecek.
• Saglik çalisanlarinin ek göstergeleri 3600’den baslamak üzere kademeli olarak yükseltilecek.

Saglik çalisanlarinin hak ettikleri temel ücretleri almalarini saglayarak, refah düzeylerini yükseltecegiz.
• Çalisma saatlerini Uluslararasi Çalisma Örgütü normlarina uygun olarak insancil hale getirecegiz.
• Saglik çalisanlari arasinda ayrim yapmayacagiz.
Tarafsiz ve adil bir atama, yer degistirme ve yükselme yöntemi uygulayacagiz.

Saglik çalisanlarinin sayisini; saglik hizmetinin, farkli becerilerle birbirini tamamlayan bir ekip tarafindan sunuldugunu göz önüne alarak planlayacagiz.
Saglik emek gücünün nitelikli bir biçimde yetistirilmesine özen gösterecegiz. Bu baglamda tip, dis hekimligi, eczacilik, veteriner hekimlik, hemsirelik, saglik teknisyenligi vb. her bir saglik mesleginin yetistirilme ölçütlerini gözden geçirecek ve egitimlerini yeniden düzenleyecegiz.

Afyon HABERI


Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °