Biz Afyonkarahisar’i Seviyoruz, Güzellestirmeye Devam Edecegiz”

Biz Afyonkarahisar’i Seviyoruz, Güzellestirmeye Devam Edecegiz”

Gündem 30.04.2022 11:22:21 0
Biz Afyonkarahisar’i Seviyoruz, Güzellestirmeye Devam Edecegiz”

Biz Afyonkarahisar’i Seviyoruz, Güzellestirmeye Devam Edecegiz”

 

Afyonkarahisar Gazeteciler Cemiyeti üyesi gazetecilerle iftar sonrasi bir araya gelen Vali Gökmen Çiçek, görev süresi boyunca yaptigi çalismalari, hayata geçirilen projeler, yatirimlari ve gelinen asamayi tüm yönleriyle degerlendirdi.

Afyonkarahisar Gazeteciler Cemiyeti basin mensuplari için iftar programi düzenledi. Geçtigimiz günlerde vefat eden Haci Hakki Özsoy, hayatini kaybeden basin çalisanlari ve ahirete irtihal eden tüm geçmislerimiz için Kur’an-i Kerim okunup dualarin edildi.

Programa Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odasi (ATSO), Megabirlik Yönetim Kurulu Baskani Hüsnü Serteser, Il Müftüsü Sinan Kazanci, Afyonkarahisar Gazeteciler Cemiyeti Baskani Sezer Küçukkurt ve çok sayida basin mensubu katildi.

Afyonkarahisar Parlayan Bir Yildiz

Vali Gökmen Çiçek de iftar sonrasi programa katilarak basin mensuplariyla bir araya geldi.

“Afyonkarahisar basiniyla bir arada oldugumuzda sanki evimizdeymisiz, akrabalarimizla sohbet ediyormusuz hissine kapiliyoruz” diyen Vali Gökmen Çiçek: “ Afyonkarahisar’a geldigim günden bugüne birçok vesile ile bir araya geliyor. Birbirimizin dertleriyle dertleniyoruz, mutluluguyla mutlu oluyor, kimi zamanda sakalasiyoruz.

Sitem etigimiz de oluyor ama hep bir aile içerisinde kalmaya çalisiyoruz.

Afyonkarahisar’i hep birlikte bir adim öteye götürmek için neler yapabilecegimizin derdini çekiyoruz.

Geldigimiz noktada Afyonkarahisar sizlerin de farkinda oldugu gibi gerçekten parlayan bir yildiz konumunda ilerliyor.

Her geçen gün üzerine biraz daha koyarak ilerliyoruz. Basinimizin kalitesi kurumlarimizin uyum içerisinde çalismasi, gündemdeki haberlerin ulusal basina aktarilmasi noktasinda birlikte güzel isler yaptik” dedi.

Zaferin Esintilerini Mayis Ayi Itibariyle Görecegiz

Büyük Taarruz ’un 100. Yil etkinlikleri hakkinda bilgiler veren Vali Gökmen Çiçek: “Bugün itibariyle Büyük Taarruz Zaferi’nin 100. Yilina hep birlikte odaklanmis durumdayiz. Zaferin 100. Yilinda 100 etkinlik hazirladik. Zaman zaman bu konuda elestiri Aldik

. Geç kaliyoruz, biran evvel planlamaliyiz seklinde yazilar çikti. Bu tür yorumlar bizlere dikkatli bir sekilde hareket etmemiz gerektigini gösterdi.

Daha acil ve etkin çalismamiz noktasinda da bizlere yol gösterdi. Büyük Zafer’in coskuyla kutlanmasi gerektigini en çok isteyen grubun basinda basinin geldigini ben biliyorum.

Vali Yardimcimiz Dr. Mehmet Boztepe baskanliginda kurdugumuz komisyon ile tüm kurumlarimizin isbirligiyle yogun bir çalisma içerisine girdik. Mayis ayindan itibaren zaferin esintilerini hep beraber görecegiz” diye konustu.   

Festivaller, Müsabakalar, Sölen

Yapilacak bazi etkinliklerin içerigine dair detaylari da paylasan Vali Gökmen Çiçek sunlari söyledi:

“16-22 Mayis tarihlerinde Büyük Taarruz Uluslararasi Kisa Film Festivali ile basliyoruz.  Festivalimize simdiden 106 ülkeden 2428 eser basvurdu. Konserler, söylesiler, 20 dakikalik özel belgesel çekimi, tarihi içerikli film gösterimleri olacak, ayni zamanda filmlerin yönetmen ve oyunculari da ilimizde olacak.

Ilk filmimiz Yandim Ali olacak. Dersimiz Atatürk filmi hem açik alanda hem ilçelerde izlenecek. Akabinde Afyonkarahisar’da yapilmasini çok istedigim Üniversite Olimpiyatlari olarak da adlandirilan, Üniversiteler Ligi dedigimiz Ünilig ilimizde olacak ki bu çok büyük bir basari.

Bunun degerini bilmeliyiz. 5 bin ögrenci gelecek.

Türkiye’nin farkli üniversitelerinden gelecek ögrenciler futbol, basketbol, extrem sporlar dahil olmak üzere pek çok bransta üniversiteleri adina ilimizde yarisacaklar. Kiraç konseri de bu organizasyonda olacak. Bu kapsamda Gençlik Söleni de yapacagiz.

Binlerce genç farkli oyunlarin yapilacagi sölene katilacak.”

Bu Yil Zafer Afyonkarahisar’da Kutlanir Mesajini Tam Anlamiyla Verecegiz

Sehrin tüm etkinlikleri ve 100. Yili iyi sahiplenmesi gerektigini vurgulayan Vali Gökmen Çiçek: “TEKNOFEST’i almak isteyen çok il oldu. Agustos ayi içerisinde insallah IHA yarismalari ile Afyonkarahisar’da bu heyecani hep birlikte yasayacagiz.

Dünya Motokros Sampiyonasi zaten artik markamiz haline geldi. Dolu dolu geçecek günler bizleri bekliyor. Türk Tarih Kurumu Afyonkarahisar’i çok önemsiyor. Kurum tarafindan uzun metrajli ve kisa metraji filmler çekilecek. Çok önemli yapimlar olacak.

  Önemli yapimcilara suan çekimleri basladi. Ilber Ortayli’yi Afyonkarahisar’da agirlayacagiz

. Bu yil Zafer Afyonkarahisar’da kutlanir mesajini tam anlamiyla verecegiz. Zafer elbette sadece bizim degil Kütahya, Izmir gibi milli mücadelenin yasandigi diger illerle de isbirligi yapacagiz. Afyonkarahisar’da 100. Yil farkli bir ortamda geçmis olacak.

Bu noktada sizlerden de destek bekliyoruz. Afyonkarahisar tarihe adini yazdirmis bir sehir ama bazi seyler sadece tarihle olmuyor. Ilin de onu sahiplenip birçok platformda dile getirmesi gerekiyor. Biz bunu basarmisiz. Insallah Zafer’in 100. Yili çok güzel olacak” seklinde konustu.

Ayazini’de Yeni Bir Sehir Insa Ettik

Ayazini köyüne yapilan yatirimlara ve bu konuda gündeme gelen elestirilere de deginen Vali Gökmen Çiçek: “Yine Ayazini dolu dolu etkinliklerle bu yilda adini duyuracak Oguzhan Koç konseri ile baslayan süreç devam edecek. Bizler hep birlikte büyük islere imza attik.

Bu basari uyum içinde çalismamizdan kaynakli. Ayazini de yeni bir sehir insa ettik. Bugün itibariyle 120 kisi sigortali olarak orada ise baslamis durumda. 270 kisi Antalya’dan Ayazini köyüne geri göç etmis. Bugün itibariyle 42 yeni müessese Mayis ayi içerisinde açilacak.

Firin, çig köfteci, butik oteller, kafeteryalar derken hummali bir çalisma sürüyor. Sürekli Ayazini diyerek bazen sehrin esnafindan sitem aldigimiz oluyor.

Bizim için önemli olan Afyonkarahisar’da istihdam olusturabilmek. Afyonkarahisar’i açmak. Biz büyüksehir olma yolunda hizla ilerliyoruz. Yeni cazibe merkezleri olusturmaliyiz.

Sadece termalle degil tarih ve kültür turizmi ile de anilmak istiyoruz. Sunu bir kez daha söylüyorum Afyonkarahisar Il Özel Idaresi bütçesinden Ayazini köyüne harcanan para sadece 1 Milyon TL. Diger tüm paralar diger yerlerden geldi.

Bu noktada kimse Afyonkarahisar’in parasi Ayazini’ne harcandi diyemez” ifadelerini kullandi.

Ayazini Bambaska Bir Destinasyon Oldu

Ayazini’yi neden sürekli gündeme getirdigini de açiklayan Vali Gökmen Çiçek: “Burada Balon turizmi biraz zayif kaldi.

Biraz daha sahiplenmeliyiz. Çevre iller imrenirken Afyonkarahisar’in sahiplenmemesi beni üzüyor.

Biraz daha desteklemeliyiz diye düsünüyorum.

Suanda birçok turizm yatirimcisi bizlerden randevu talep ediyor yeni yatirimlar için ama yerimiz yok.

Yani Frigya artik bambaska bir yer oldu. Milleti biktiracak, sogutacak kadar Ayazini dememin bir sebebi var, reklam.

Orasi bambaska bir destinasyon oldu ve bölgede çok güzel hikayeler var.

Orada bir restoran sahibimiz daha önce büyük sikintilar yasamis, hapishaneye girmis.

Simdi kendisine yeni düzen kurdu ve diyor ki Allah’im böyle bir mutluluk yok. Orada aile isletmeleri var. Insallah beklenti içerisindeler.

Insallah orasi biz olsak da olmasak da yürüyecek bir yer haline geldi” dedi.

Selçuklu Eserlerinin Iç Içe Oldugu Baska Yer Yok

Sultandagi bölgesinde tarihin adeta yeniden yazildigina dikkat çeken Vali Gökmen Çiçek söyle devam etti: “

Türkiye’de böyle Selçuklu eserlerinin iç içe oldugu, bin yillik kervansaray, cami, hamam ve çesmenin ayni alanda oldugu baska bir yer yok.

Orada muhtesem bir çalismamiz var. Kiraz çiçekleri ile açtiginda proje sehir bütünlestirecek. Haziran ayinda insallah bitecek.

Ayni zamanda oraya Gençlik Kampi yapiyoruz gerçekten muhtesem. Hazirandan itibaren ful dolu.

Tüm rezervasyonlar yapildi. Söz verdigimiz her seyi bir sekilde yapmaya çalisiyoruz.

Sporla da çok ilgilendik. Sporun her türlüsüne destek olduk. Afjet Afyonspor’un basarili olmasi için çok büyük mücadele verdik.

Sehri kenetlemek için de futbolu bir araç olarak kullandik. Sadece Sivas maçinda Emirdag’dan bin vatandasimiz maça gelmisti. Dinar’dan gelen sayisi 700’dü.

Bu insanlar zorla falan gelmiyorlar. Ilçeler il merkezinden daha çok belki de bu takimi sahipleniyor. Farkli kesimlerin hep bir agizdan Afyon demesi benim için amacina ulasmis bir faaliyet. Bir de takim basarili olsaydi bambaska olacakti. Ama hala pes etmis degiliz. Sonuna adar mücadele edecek arkadaslarimiz.

Degerlerimizi Biraz Daha Öne Çikarmaliyiz

Afyonkarahisar’da yapilan diger çalismalar hakkinda da bilgiler veren Vali Gökmen Çiçek: “Bu sehir için bir seyler yapmaya, sehri hep bir adim daha öteye tasimaya gayret ediyoruz. Kabul edelim bugün hafta sonu otellerimizde yer yok

. Sehir merkezine ilk kez Kano Merkezi kurduk. 3 haftada çocuklarimiz egitildi ve simdi Türkiye Sampiyonasinda yariliyorlar. Kisa sürede Türkiye’nin en iyi kanoculari Afyonkarahisar’da yetisecek göreceksiniz. 2 tane Türkiye’nin en iyi hocasini getirdik. Çalismalara basladilar.

Genç Ofis hizla tamamlaniyor. OSB’lerin durumu ortada. Sinanpasa OSB 10 yilda alacagini 3-4 ayda aldi

. Bolvadin OSB 20 yildir 1 fabrika ile yürüyordu. Sadece bu yil insaatina baslanacak 28 fabrika ile anlasma yapildi.

Hiçbir alani bos geçmemeye çalisiyoruz.

Türkiye’nin her yerinde termal çikiyor. Türkiye termal cenneti. Afyonkarahisar’a baktigimizda buraya gelen turist sadece 2 gün kaliyor.

Bu süreyi uzatmanin tek yolu alternatif turizm. Akdag bölgesi var orasi için de çalismamiz var.

Bu yaz çok sik tanitim yapacagim insallah. Yolu kisaldi, otel insaati bitiyor. Orasi da muhtesem olacak insallah. Afyonkarahisar her alanda büyüyor. Biz kendi içimizde biraz daha degerlerimizi öne çikarmaliyiz. Turizm potansiyeli olan her yeri öne çikaracagiz” dedi.

Biz Afyonkarahisar’i Seviyoruz

Kadin kooperatiflerinin basarilarindan da söz eden Vali Gökmen Çiçek sözlerini söyle sürdürdü: “Bir diger marka kadin kültür evleri. Sürekli dile getiriyorum. Kooperatiflerimiz destan yaziyor. 16.5 milyonu geçtik. Sadece Suhut Istanbul’da bir firmaya 1 milyon TL’lik ürün satti. Sultandagi’nin ABD ile yaptigi anlasma 6 milyon TL. Dinarelli Danimarka’ya gönderdigi rakam 250 bin dolar.

Trendyol satislarini hiç saymiyorum. Birçok kadinimiz sigortali olarak çalisiyor

. Bu isleri kisa sürede basardik.

Mantar atölyelerimiz köylere indi. Bayat ilçemiz mantar üretim merkezi oldu. Insallah bu sekilde daha güzel isler ortaya çikacak. 2 yildir gece gündüz demeden çalisiyoruz. Hani bir filmde diyor ya bir yeri seversin orasi dünyanin en güzel yeri olur diye.

Biz Afyonkarahisar’i seviyoruz. Sevdigimiz için de bir seyler yapmaya, bu sehri güzellestirmeye devam edecegiz''

Afyonkarahisar’i Merkezden Yönetmiyorum

Vali Çiçek konusmasinin son bölümünde sunlari söyledi: “Sadece kültür sanat paylasimlari yapiyoruz ama aslinda biz birçok alanda çok iyiyiz. OSB’ler uçuyor. En çok hükümet konagi bu dönemde yapildi.

Emniyet binalarimiz hizla yapildi.

En çok istedigim husu bu sehir tek yürek olsun, ayni hedefe kilitlensin düsüncesiydi.

Ben her ilçeye defalarca gittim. Afyonkarahisar’i merkezden yönetmiyorum. Ilk geldigimde bunu söylemistim.

Tüm yatirimlari, çalismalari ezbere biliyoruz.

Her aksam toplanti yapiyor, saatlerce bu ülke için, bu sehir için neler yapabilecegimizi konusuyoruz. Insallah çalismaya da devam edecegiz” 

Afyon HABERI


Çarşamba 22.4 ° / 7.6 °
Perşembe 21.8 ° / 10.8 °
Cuma 22 ° / 8 °