Milletvekili Ibrahim Yurdunuseven'in 1 Mayis Emek ve Dayanisma Günü mesaji

Milletvekili Ibrahim Yurdunuseven'in 1 Mayis Emek ve Dayanisma Günü mesaji

Gündem 30.04.2022 11:10:02 0
Milletvekili Ibrahim Yurdunuseven

AK Parti Insan Haklari Baskan Yardimcisi, Afyonkarahisar Milletvekili Ibrahim Yurdunuseven'in 1 Mayis Emek ve Dayanisma Günü mesajidir.

 Ülkemizin yarinlarinin insasinda, üretiminde ve her alanda alinteri dökerek hizmet eden tüm isçilerimizin 1 Mayis Emek ve Dayanisma Günü kutlu olsun.

 Yillarca belirli bir kesim tarafindan sömürülen, istismar edilen ve haklari bir türlü verilmeyen isçilerimiz, bu ülkedeki en büyük pay ve emek sahibidir. Hem kültürümüzde hem dinimizde emek daima kutsaldir.

Emegin ise yegane kaynagi olarak insan en degerli varliktir. Asirlar öncesinden günümüze isik tutan Yüce Peygamberimiz "Isçinin ücretini alin teri kurumadan önce ödeyiniz." diye buyurarak emegin ve emekçinin önemini vurgulamis ve altini çizmistir

. Ülkemizde demokrasiden söz edilemeyen her tarafta vesayetçi zihniyetin varoldugu dönemlerde sendikalarda dahi hakkini arayamayan emekçilerimizin bütün temel haklarini 20 yilda bir bir olmasi gerektigi gibi düzenleyerek gerekeni yaptik.

Siddetin, provakasyonun günü haline getirilen 1 Mayis'in korkulu bir gün vasfindan çikarilarak bayram ve tatil ilan edilmesi yine AK Partimiz döneminde gerçeklesti. En temel sorunlardan olan sigortasiz isçi çalistirmakla olan mücadelemizi ise bugün hala sürdürüyoruz. 

Bu hakli mücadelemizde rakamlara bakildiginda 2002'den bu yana sigortali çalisanlarin sayisi  ve Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan'in açikladigi Cumhuriyet tarihindeki en yüksek maas artisi ile rekor üstüne rekor kirdik.

Bizler bu millete hizmet için variz. Ve bu milletin en temel hizmetlerini gören bu milleti yükselten emekçilerimizin de her zaman yaninda olmaya hakettigi degeri göstermeye devam edecegiz.

 Bu duygu ve düsüncelerle emegi ve alinteriyle ülkemiz için çalisan ve üreten, rizkini en temiz ve helal yoldan kazanan emekçilerimizin 1 Mayis Emek ve Dayanisma Günü'nü kutluyor, çalismalarinda kolayliklar ve basarilar diliyorum.

Afyon HABERI


Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °
Pazar 12.2 ° / 3.7 °
Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °