BASMAKÇI ÇIGRI BARAJI SULAMASINDA ÇALISMALAR ARALIKSIZ DEVAM EDIYOR

BASMAKÇI ÇIGRI BARAJI SULAMASINDA ÇALISMALAR ARALIKSIZ DEVAM EDIYOR

Gündem 27.04.2022 12:01:19 0
BASMAKÇI ÇIGRI BARAJI SULAMASINDA ÇALISMALAR ARALIKSIZ DEVAM EDIYOR

 

 

DSI yatirimlarinin kaynagini teskil eden su, yasamsal öneminin yaninda tüm üretim süreçlerinin ana girdilerinden birini olusturuyor. Ulastigi her alanda adeta zincirleme bir reaksiyona sebep olan su, hem sektörel hem de sektörler arasi hareketliligi tetikliyor. Suyun tarim ve sanayide yarattigi güçlü etki, genis is sahalarinin dogmasina da vesile oluyor.

 

Tarim, enerji, hizmet ve çevre sektörlerinde faaliyetlerini yürütmekte olan Tarim ve Orman Bakanligi, Devlet Su Isleri (DSI) Genel Müdürlügü; insa ettigi dev barajlarda depoladigi suyu basta içme, kullanma ve sanayi suyu üretimine yönelik tesisler olmak üzere; hidroelektrik enerji üretimi, tarimsal sulama, atiksu aritimi, taskin kontrolü gibi çok genis bir yelpazede mühendislik yapilari vasitasiyla milletimizin hizmetine sunuyor.

 

Bu baglamda ülkemizde 1954 yilindan bu yana toprak ve su kaynaklarini gelistirmekle mesul olan DSI, aralarinda dünyada ilk kez uygulanan projelerin, en yüksek ve büyük barajlarin, en uzun sulama kanallarinin ve içme suyu maksatli tünellerin bulundugu sayisiz tesisi tamamlayarak milletimizin istifadesine sunmus ve sunmaya da devam etmektedir.

 

Bu kapsamda Afyonkarahisar Basmakçi Çigri Baraji Sulamasi insaatinda gelinen son nokta hakkinda yazili açiklamalarda bulunan DSI Genel Müdürü Kaya Yildiz; “Tamamlanmasi ile 168 kisiye istihdam saglayacak olan Basmakçi Çigri Baraji Sulamasinda çalismalar devam ediyor. Projedeki HDPE borularin tamami santiyeye gelmis olup, imalatlar baslamistir. PE 100 boru imalatlari tamamlandi.1375 metre çelik boru imalati tamamlandi’’ seklinde konustu.

 

Milli Ekonomiye 7 Milyon 215 Bin TL Katki

Daha önce tamamlanip su tutan Basmakçi Çigri Baraji ile 4 bin 810 dekar arazi sulamaya açilacak olup, temelden yüksekligi 40,70 metre, depolama hacmi 1,40 hm3 tür.  Basmakçi Çigri Baraji Sulamasinin tamamlanmasi neticesinde 2022 birim fiyatlari ile ülke ekonomisine yillik 7 Milyon 215 Bin TL katki saglanmasinin hedeflendigini vurgulayan Genel Müdür Yildiz; “Sulama insaatini 2022 yili sonuna kadar tamamlanmasi hedeflenmektedir” dedi.

 

 

Afyon HABERI

Habere Ek Fotograf(lar)

Perşembe 18.4 ° / 8 °
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °