Gazeteciler Cemiyeti’nden vefa iftari

Gazeteciler Cemiyeti’nden vefa iftari

Gündem 26.04.2022 14:38:13 0
Gazeteciler Cemiyeti’nden vefa iftari

Afyon Gazeteciler Cemiyeti tarafindan düzenlenen iftar programinda, basin mensuplari hep birlikte iftar açarken, geçmisten bugüne Afyonkarahisar basin camiasina hizmet etmis olan meslek büyüklerine duada bulundu.

Afyon Gazeteciler Cemiyeti’nin geleneksel iftar programi Afyonkarahisar Il Müftülügü’ne bagli Miftah Kur’an Kursu’nda gerçeklestirildi. Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu’nun masrafini üstlendigi iftar yemegine basin mensuplari aileleri ile birlikte katildilar.

ATSO Yönetim Kurulu Baskani ve AGC Yönetim Kurulu üyesi Hüsnü Serteser’in de katildigi iftarda Miftah Kur’an Kursu’nun hafiz ögrencileri tarafindan okunan hatim ve dualar Afyonkarahisar basin camiasina katkisi bulunan ve vefat etmis olan meslek büyüklerinin ruhlarina bagislandi.

Vefat etmis olan basin sektörünün ustalari M. Saadettin Aygen, Ibrahim Küçükkurt, Sükrü Küçükkurt, Behçetoglu Muzaffer Görktan, Mehmet Tokman, Lütfi Bozkurt Sepin, Hulusi Özerkan, Ali Türk Keskin, Hüseyin Sen Sastimoglu, Recep Yasayacak, Mehmet Türkak, Fatih Gümüs, Veli Gürsoy, Osman Attila, Ismail Hizal, Kazim Köken, Haci Hakki Özsoy isimleri zikredilerek dualarla anildi.

Afyon Gazeteciler Cemiyeti Baskani Sezer Küçükkurt, “Temposu son derece yüksek bir meslek icra ediyoruz.

Ama bu fani bir alemde oldugumuz gerçegini degistirmiyor. Cemiyet yönetimimiz, meslek büyüklerimizi iftar programinda anmak için hazirliklarini sürdürürken bir baska meslek büyügümüz olan Haci Hakki Özsoy’u da ebedi aleme ugurladik mesela.

Kendisini bir kez daha rahmetle aniyoruz. Afyon basin camiamizin meslek büyüklerimize olan vefasini göstermek, camiamizda bir gelenek olusturabilmek amaciyla düzenledigimiz iftar programimiza katilan tüm meslektaslarimiza tesekkür ediyoruz” dedi.

Baska bir iftar programina katildiktan sonra Afyon Gazeteciler Cemiyeti’nin programina dahil olan Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek basin mensuplarina ilimiz gündemine dair önemli açiklamalarda bulundu. Vali Gökmen Çiçek’e Vali Yardimcisi Mehmet Boztepe ve Afyonkarahisar Il Müftüsü Sinan Kazanci da eslik ettiler.

MIFTAH KUR’AN KURSU HAKKINDA

Miftah kelimesi Arapça’da “anahtar” anlami tasiyor. “Kur’an’i açan anahtarlar yetistirilmesi amaciyla Kur’an Kursu’na bu ismin verildigi bildirildi. Afyonkarahisar Müftülügü bünyesinde hizmet veren ve Dumlupinar Mahallesi Hayri Telekoglu caddesinde bulunan Miftah Kur’an Kursu’ndu 100’e yakin Hafiz, hafizlik taliminin yani sira Kur’an-i anlama programinda egitim görüyor.

Miftah Kur’an Kursu hayirsever isadami Bekir Balik ve oglu Yusuf Bayik tarafindan yaptirilip Afyonkarahisar Müftülügü’ne bagislandi.

 

 

Afyon HABERI


Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °
Pazar 12.2 ° / 3.7 °