SUHUT BELEDIYESININ HATIRA PARALARI DAGITIM IÇIN HAZIR.

SUHUT BELEDIYESININ HATIRA PARALARI DAGITIM IÇIN HAZIR.

Gündem 25.04.2022 12:57:53 0
SUHUT BELEDIYESININ HATIRA PARALARI DAGITIM IÇIN HAZIR.

Büyük Taarruz'un 100. Yili Etkinlikleri kapsaminda Suhut Belediye Baskanligi tarafindan hazirlanan "Zafer Mesalesinin Yakildigi Topraklar'da 100.Yil" temali hatira paralarin dagitimina önümüzdeki günlerde Suhut Belediye Baskanligi tarafindan baslanacak.

 

Suhut Belediye Baskani Recep Bozkurt yaptigi açiklamada sunlari söyledi.

"Bilindigi üzere taarruz planlarin son sekli M.Kemal Atatürk ve silah arkadaslariyla birlikte Suhut'ta bulunan Atatürk Evinde yapilmis ve taarruzun basladigi 25 Agustos 1922 tarihine kadar Türk Ordusunun 70 binden fazla askeri Suhut Ilçesinde toplanarak taarruzun baslatildigi Kocatepe'ye çikmistir. Suhut Halki tüm imkanlarini seferber ederek, Türkiye'nin dört bir tarafindan gelen binlerce askeri Ilçe Merkezinde bagrina basmis ve Türk Ordusuyla birlikte her türlü ihtiyaçlarini gücü yettigince gidermeye çalisarak, Milli Mücadele noktasinda önemli bir manevi görevi gururla yerine getirmistir.

 

Suhut Ilçesi süphesiz; Büyük Taarruz'un tarihinde cografi açidan Ordumuz açisindan önemli bir kilit olmus ve bagimsizlik yolunda atilan en son imzanin baslangiç noktasi olmustur. Suhut'un, Büyük Taarruzda üstlendigi vazifenin önemi savasi idare eden basta M.Kemal Atatürk ve silah arkadaslarinin hatiratlarinda siklikla yer bulmus ve Suhut Halkinin üstün fedakarligi dile getirilmistir dedi.

 

Recep Bozkurt, Suhut Belediye Baskanligi olarak bu yil Büyük Taarruzun 100. Yili olmasi sebebi ve Büyük Taarruzun baslangicina fedakarca ev sahipligi yapmis olan Ilçemiz adina çok özel, farkli projeler ve etkinliklerle yüzüncü yil kutlamalarina anlamli anilar katmak istediklerini belirterek, bu dogrultuda Suhut Belediye Baskanligi tarafindan hazirlatilan yüzüncü yila özel hatira para projesinde son asamaya geldiklerini ve hatira paralarin dagitimina önümüzdeki günlerde baslayacaklarini ifade etti.

Suhut Belediyesi için hazirlanan 100.Yil Hatira Para projesinin fikir,tasarim ve uygulama çalismasi Suhutlu Sehit ve Gaziler Hatira Merkezi Proje Koordinatörü Gazeteci Yazar Murat Akarçay tarafindan gerçeklestirildi.

 

Suhut Belediye Baskanligi tarafindan hazirlatilan Hatira Paralarin çapi 34 milimetre, kalinligi 2.25 milimetre olarak tasarlanirken, pirinç ve nikel alasim üstü sari elektrolid kaplama teknigiyle Belçika'da özel olarak üretildi. Hatira Paralarin üzerinde hiçbir lira ve birim ifadesi olmayip, nümismatik yani ani parasi ve madalyon koleksiyonerligi statüsü ve ebatlarinda üretimi gerçeklestirilerek küresel nitelikte sertifikalandirildi.

 

Hatira Paranin ön yüzünde Suhut Atatürk Evinin kabartma Rölyefine yer verilirken, diger tarafinda 2D Madeni Para Basim teknigiyle Suhut Belediyesinin logosuna yer verildi.

Hatira Paralar dagitimda aksaklik olmamasi ve Resmi olarak kayit altinda sahiplerine ulasmasi adina, Ankara Devlet Protokolü basta olmak üzere, Afyonkarahisar ve Suhut Ilçe Protokolü ayrica Ilimizde bulunan tüm Basin Yayin Kuruluslarina dagitimda aksaklik olmamasi ve tüm noktalara saglikli ulasmasi adina kargo ile iletilecek. Üretilen hatira paranin yakin dönemde Uluslar arasi Para Koleksiyonerlerinin dikkatini çekecegi,Uluslar arasi para koleksiyonlarinda dolasimda olacagina kesin gözüyle bakiliyor.

Suhut Belediyesi tarafindan gerçeklestirilen Büyük Taarruz'un 100.Yili Hatira Para çalismasi; Afyonkarahisar genelinde bu yil gerçeklestirilecek Zafer Haftasi yüzüncü yil etkinlikleri kapsaminda çok özel ve ayricalikli bir projeler arasinda hafizalarda yerini alacak.

Afyon HABERI


Pazar 10.5 ° / 6.5 °
Pazartesi 16 ° / 6.4 °
Salı 17.9 ° / 4.9 °