Bizlerde burada hem hemsehrilerimiz ile hemde türk kökenli vatandaslarimiz ile bir araya geldik.

Bizlerde burada hem hemsehrilerimiz ile hemde türk kökenli vatandaslarimiz ile bir araya geldik.

Siyaset 25.04.2022 12:28:16 0
Bizlerde burada hem hemsehrilerimiz ile hemde türk kökenli vatandaslarimiz ile bir araya geldik.

AK Parti Genel Merkez görevlendirmesi ile AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Ali Özkaya ve Ibrahim Yurdunuseven Belçika'da bir dizi ziyaretler gerçeklestirdi. Ziyaretlerinde gurbetçi Türk vatandaslari, bürokrat ve temsilciler ile bir araya gelen Milletvekilleri Ali Özkaya ve Ibrahim Yurdunuseven, ziyaretlerin ardindan yazili bir açiklama yayimladi.

 

 AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili ve TBMM Türkiye-Belçika Dostluk Grubu Baskani Ali Özkaya, AK Parti Genel Merkezi’nin görevlendirmesiyle Belçika’da bir dizi temaslarda bulundu.

Mevkidasi Belçika Parlemantosu Dostluk Grup Baskani ile de görüsen Milletvekili Özkaya, “Belçika bilindigi üzere, özellikle Emirdag’li hemsehrilerimizin yogun olarak yasadigi bir ülke

. Bizlerde burada hem hemsehrilerimiz ile hemde türk kökenli vatandaslarimiz ile bir araya geldik.

Hasret giderdik, onlarin bizlerden Türkiye’den beklentilerini ve taleplerini dinledik. Ramazan ayinin sevincini ve mutlulugunu gurbetteki hemsehrilerimiz ile yasadik” dedi.

“Türkiye’den Avrupa’ya giderek, Avrupa ekonomisine katki sunan gurbetçilerimiz 1960’li yillarin basindan itibaren Avrupa’nin bir çok kentinde önemli bir isgücü olmus, buralara adapte olarak aralarindan Milletvekili, Belediye Baskani, Bakan ve önemli is adamlari çikarmayi basarmistir.

Vatanindan binlerce kilometre uzakta, vatan hasretiyle yasayan gurbetçilerimiz ile bir arada olmaktan, ziyadesi ile memnun olduk” dedi. Avrupa’da yasayan Türklerin artik Avrupa’yi olusturan asli unsur olduguna da dikkat çeken Milletvekili Özkaya, “Türkiye olarak gurbetteki her bir vatandasimizin yanindayiz.

Elhamdülillah, bugün güçsüz ve zayif Türkiye degil, sözü dinlenen pasaportu itibar gören, güçlü bir Türkiye var.

Buralarda yasayan vatandaslarimiz müsterih olsunlar Türkiye Cumhuriyeti devleti her zaman dünyanin neresinde olursa olsun vatandasinin hizmetindedir” dedi.

 

Türkiye'nin artik dünya siyasetine yön verdigine vurgu yapan Yurdunuseven:

"Ülke olarak bugün geldigimiz noktaya ulasana kadar zorlu yokuslar keskin virajlari geride biraktik. Kumpaslar, kalkismalar hainlikler gördük.Milletimizle birlikte insa ettigimiz büyük ve güçlü Türkiye'nin artik çok daha büyük sorumluluklari var

. Bu güçlü ve büyük Türkiye'nin atacagi her adim Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan'in agzindan çikacagi her sözü tüm dünya artik merakla bekliyor. Artik yurtiçinde oldugu gibi yurtdisinda da büyük sorumluluklarimiz var.

AK Parti Genel Merkez görevlendirmeleri ile gittigimiz Belçika'nin Brüksel, Anvers ve Gent sehirlerinde yasayan gurbetçi vatandaslarimiz ve esnaflarimizla bir araya geldik.

Yurdumuzdan binlerce kilometre rizkini kazanan ve burada  yasayarak kültürümüzü burada gösteren gurbetçilerimizin yasadiklari sorun ve problemlerini dinledik.

Buradan bakildiginda da, yabanci ve türk vatandaslari için Türkiye büyük bir güç ve dünyadaki denge saglayicisi konumunda. Hamdolsun bugünlere hep birlikte geldik

. Yine Belçika'da ziyaret ettigimiz AK Parti Brüksel temsilcimiz önceki dönem milletvekilimiz Ruhi Açikgöz, Brüksel Büyükelçimiz Hasan Ulusoy,Anvers Baskonsolosumuz Batu Kesmen ile burada yürüttügümüz çalismalar ve Türkiye olarak yürüttügümüz hizmetler üzerine görüsmeler gerçeklestirdik.

Belçika Dostluk Grubu Baskani Joris Vandenbroucke ile iki ülke iliskilerinin gelistirilmesi adina istisarelerde bulunduk. AK Parti olarak dünyanin neresinde olursa olsun her vatandasimizin yanindayiz.

Bunu pandemi döneminde çok net bir sekilde tüm dünyaya gösterdik ve göstermeyede devam ediyoruz

. Attigimiz her adimda gerçeklestirdigimiz her reformda yine yurtdisindaki vatandaslarimizi ve ülkemizin çikarlarini gözeterek ikili iliskilerimizi gelistirmeye devam edecegiz

Afyon HABERI

Habere Ek Fotograf(lar)

Pazar 24.9 ° / 8.6 °
Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °