SORUNLARIN ÇÖZÜLMESI,KARSILANMASI TEMENNISIYLE EBELER HAFTASI KUTLU OLSUN

SORUNLARIN ÇÖZÜLMESI, TALEPLERIMIZIN KARSILANMASI TEMENNISIYLE EBELER HAFTASI KUTLU OLSUN

Gündem 21.04.2022 12:17:00 0
SORUNLARIN ÇÖZÜLMESI,KARSILANMASI TEMENNISIYLE EBELER HAFTASI KUTLU OLSUN

 

 

Anne ve bebek sagliginin koruyucusu, cefakâr saglik çalisanlari Ebe arkadaslarimizin 21-28 Nisan Ebeler Haftasi kutlu olsun diyoruz.

Önemli gün ve haftalarin tam anlamiyla kutlanmasinin ise saglik çalisanlarin taleplerinin hayata geçirildikten sonra olacagini israrla vurguluyoruz.

Ne yazik ki saglik çalisanlari salgin sürecince en çok çalisan ve en fazla gelir kaybina ugrayanlar oldular.

Adaletsiz ek ödeme, yok olup giden döner sermaye ile ekonomilerinde çok ciddi kayiplar yasadilar.

Alkislarin yerine haklarin verilmesi gerektigini israrla vurgulamamiza ragmen saglik çalisanlarinin yüzünü güldürecek somut adimlar atilmadi.

Tüm bunlarin üstüne toplu sözlesmede 2 yil için imza atilan zam oraninin 3 ayda tüm ekonomik degerin yitirmesi de eklenince bu durumun mutlaka düzeltilmesi, kayiplarin telafi edilmesi gerekliligi ortadadir.

Türk Saglik-Sen olarak saglik çalisanlari için ücret politikasinda yeni bir tavra ihtiyaç oldugunu ifade ediyoruz. Tek ödeme seklinde maaslara zam yapilmasini istiyoruz.

Ücretlerin reel olarak artmasi için ek zammin yani sira refah payi ve enflasyon farkinin aylik olarak ödenmesi uygulamalari da hayata geçmelidir.

Ekonomik haklarin yani sira sosyal haklarda iyilestirmeler yapilmalidir. Vekil ebe hemsire, sözlesmeli ebe gibi istihdam modelleri terk edilmeli ve kamuda bu istihdam modelleri ile görev yapan tüm çalisanlar kadrolu memur olmalidir.

Anne ve bebek sagligi hizmetini yürüten ebe arkadaslarimizin kres magduriyeti sonlandirilmali,  aile yasamlarini etkileyen çalisma sartlari düzeltilmelidir.

Saglik çalisanlarinin, ebe arkadaslarimizin özveri ile yürüttükleri saglik hizmetinin karsiliginda onlara mali, özlük ve sosyal haklar açisindan daha iyi sartlar mutlaka saglanmalidir. Kamuda görev yapan 55 Bin ebe arkadasimiz bunu fazlasiyla hak etmektedirler.

Biz öneriler sunuyoruz, çözüm istiyoruz. Saglik çalisanlarinin magdur edilmedigi, mutlu oldugu bir çalisma hayati talep ediyoruz.

 “Ebe arkadaslarimiz nezdinde bütün saglik çalisanlarinin sesine kulak verilmeli, onlari sevindirecek düzenlemeler bir an önce hayata geçirilmelidir.” diyoruz. 

Bu düsüncelerle fedakârlik gerektiren meslegin cefakâr çalisanlari olan bütün ebe arkadaslarimizin Ebeler Haftasini kutluyor; bu haftanin, sorunlarin çözülmesinde adimlarin atildigi bir hafta olmasini temenni ediyoruz. 

Afyon HABERI


Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °
Salı 20.1 ° / 3.4 °
Çarşamba 22.4 ° / 7.6 °