7 Bakan degisti ama hala hizli trene kavusamadik”

“9 yil geçti, 7 Bakan degisti ama hala hizli trene kavusamadik”

Siyaset 19.04.2022 13:11:00 0
7 Bakan degisti ama hala hizli trene kavusamadik”

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, 2013 yilinda temeli atilan, Afyonkarahisar-Ankara arasi Yüksek Hizli Tren hattinin simdiye kadar neden bitirilemediginin arastirilmasi için TBMM Baskanligina önerge verdi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Afyonkarahisar-Ankara arasi Yüksek Hizli Tren hattinin 9 yildir neden tamamlanmadiginin tespit edilmesi ve Yüksek Hizli Tren hattinin tamamlanmasi için yapilmasi gerekenlerin belirlenmesi amaciyla Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Baskanligina “Meclis Arastirmasi” açilmasi için önerge verdi.

7 BAKAN DEGISTI, 9 YIL GEÇTI AMA PROJE HALEN DAHA BITMEDI!

Milletvekili Köksal, Afyonkarahisar-Ankara arasi Yüksek Hizli Tren hattinin temelinin “21 Eylül 2013” tarihinde atildigini hatirlatarak, “Bu süreçte 7 bakan degisti. Her gelen Ulastirma ve Altyapi Bakani projenin bitis tarihini ortaya koydu. Bazilari 2018 dedi bazilari 2019’da bitecek dedi.” ifadelerini kullandi.

 Köksal, TBMM Baskanligina verdigi önergede, “2022 yilinin neredeyse ortalarina geldigimiz su dönemde aradan geçen 9 yila ragmen Yüksek Hizli Tren hattinin hala niçin tamamlanmadiginin tespit edilmesi ve Yüksek Hizli Tren hattinin tamamlanmasi için yapilmasi gerekenlerin belirlenmesi amaciyla Anayasanin 98.Türkiye Büyük Millet Meclisi içtüzügünün 104. ve 105. maddeleri geregince Meclis Arastirmasi açilmasini talep ediyorum.” dedi.

9 YILDA HER GELEN BAKAN TARIH VERDI, MILYONLARCA LIRA PARA HARCANDI PROJE BITMEDI..!

Milletvekili Burcu Köksal, önergesinin gerekçesinde su ifadelere yer verdi:

“Ankara-Izmir arasi Yüksek Hizli Tren projesinin sözlesmesi 2012’de imzalandi. Afyonkarahisar-Ankara kesiminin temeli ise 21 Eylül 2013’de atildi. Yapim bedeli 714 milyon 432 bin 200 lira olan projeyi Sigma-Burkay-Makimsan-YDA is ortakliginin yürütecegi belirtildi. 1080 günlük süre verildi.

Hatta dönemin Orman ve Su Isleri Bakani Veysel Eroglu 1080 günün asagi çekilmesini isteyince yüklenici firma temsilcisi 6 ay erken bitirme sözü de verdi.

Ancak aylar geçti, yillar geçti tren hatti projesi bitmedi. 9 yilda 7 bakan degisti her gelen projenin bitimi için tarih verdi ama hiçbirinin söyledigi tarihte proje bitirilmedi.

2013 yilindaki yatirim programinda tahmini maliyeti 3,5 milyar TL olarak öngörüldügü halde 9 yilda neredeyse 8 kat artarak 28 milyara yükseldi.

Ancak proje yine de tamamlanmadi.

Yillardir seçim dönemlerinde bitirme sözü verildigi ve milyonlarca lira para harcandigi halde hala bitirilmemis olmasi karsisinda projenin tümüyle ele alinmasi niçin tamamlanmadiginin iktidarin bitirme sözünü neden yerine getirmediginin bu noktada vatandasa niçin dogru bilgi verilmediginin arastirilip ortaya çikarilmasi gerekmektedir.”

Afyon HABERI


Pazar 10.5 ° / 6.5 °
Pazartesi 16 ° / 6.4 °
Salı 17.9 ° / 4.9 °