Yesilay Afyonkarahisar Subesi’nden Ramazan mesaji

Yesilay Afyonkarahisar Subesi’nden Ramazan mesaji

Dünya 15.04.2022 13:58:00 0
Yesilay Afyonkarahisar Subesi’nden Ramazan mesaji

Yesilay Afyonkarahisar Subesi’nden Ramazan mesaji

Bagimliliklara karsi önleme ve rehabilitasyon alanlarinda mücadelesini araliksiz sürdüren Yesilay, Ramazan ayinin iyi ve saglikli yasam aliskanliklari kazanmak için önemine dikkat çekti. 7’den 77’ye her yas grubundan bireylere bagimliliktan uzak bir yasam sürmesi için çagrida bulunan Yesilay Afyonkarahisar Subesi, bagimliliklarindan kurtulmak isteyenleri Yesilay Danismanlik Merkezine (YEDAM) davet etti.

Tüm Islam âlemiyle birlikte Ramazan ayina ulasmaktan mutluluk duydugunu belirten Yesilay Afyonkarahisar Sube Baskani Nurullah KAYA sunlari söyledi:

“Basta hemserilerimiz olmak üzere tüm Islam âlemine hayirli Ramazanlar diliyorum.

Ramazan ayi nefsimizi kontrol altina aldigimiz, irademize hâkim oldugumuz bir ay

Bagimliliklardan uzak durmak; ruhen ve bedenen kötü aliskanliklardan arinmak için de çok güzel bir firsat. Bu ay sagligimizin kiymetini bilmek için kendimize vesileler olusturarak ve bagimlilik yapacak tüm madde ile davranislardan uzak durarak Ramazan’i hakkiyla yasayabiliriz.

Tüm vatandaslarimiz sagliga ve sihhate davet ederken, bagimliliklarindan kurtulmak isteyenleri Afyonkarahisar YEDAM’da bekledigimizi hatirlatmak isteriz.

Halkimiza bir kez daha hayirli Ramazanlar; saglikli ve bagimliliktan uzak günler diliyorum.”

YEDAM’dan bagimlilara ve ailelerine ücretsiz destek

Yesilay, Yesilay Danismanlik Merkezlerinde (YEDAM) bagimlilar ile yakinlarina ücretsiz psikolojik danismanlik ve sosyal hizmet destegi sagliyor.

YEDAM’in tamami bagimlilik alaninda uzman psikolog ve sosyal hizmet uzmanlarindan olusan ekibi; alkol, tütün, madde, kumar ve teknoloji bagimliliklari konusunda bilgi verme, dogru yönlendirme, danismanlik ile ayaktan terapi hizmetleri sunuyor.

Türkiye’nin 81 ilinde ve KKTC’de 105 YEDAM bulunuyor ve YEDAM’lara 115 YEDAM Danisma Hatti üzerinden de ulasilabiliyor.

YEDAM’in tüm faaliyetleri Afyonkarahisar’da da yürütülüyor; bagimlilar ve aileleri merkeze gelerek ya da telefonla ulasarak destek isteyebiliyor

. Yesilay Afyonkarahisar Subesi ve YEDAM, bagimliliklarla mücadele için araliksiz çalismaya devam ediyor.


Pazar 12.2 ° / 3.7 °
Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °
Salı 20.1 ° / 3.4 °