Büyüksehir, Fatih’in emanetlerine sahip çikiyor

Büyüksehir, Fatih’in emanetlerine sahip çikiyor

Gündem 6.04.2022 17:50:41 0
Büyüksehir, Fatih’in emanetlerine sahip çikiyor

Balikesir genelindeki tarihi eserlerin restorasyonuna büyük önem veren Balikesir Büyüksehir Belediyesi, yillardir harap bir halde bulunan Fatma Sultan Türbesi’ni restore ediyor. Çalismalar Ekim ayinda tamamlanarak Türbe vatandaslarin kullanimina açilacak.

BALIKESIR’IN TARIHI VE MANEVI KIMLIGI ÖN PLANA ÇIKIYOR

Büyüksehir Belediyesi, Balikesir’in tarihi ve manevi kimligini öne çikaran çalismalari titizlikle sürdürmeye devam ediyor.

Tarihi yapilar ile tescilli çesmelerin restorasyonundan sokak sagliklastirma çalismalarina kadar birçok projeyi hayata geçiren Büyüksehir Belediyesi simdi ise Altieylül Ilçesi Halalca ve Ovaköy kirsal mahalleleri arasinda yillardir harap bir halde bulunan Fatma Sultan Türbesi’ni restore ediyor.

Türbenin restorasyon projesi Altieylül Belediyesi tarafindan hazirlanirken çalismalar Büyüksehir Belediyesi’nce sürdürülüyor.

EKIM’DE TAMAMLANACAK

Bazi kaynaklara göre Fatih Sultan Mehmet'in ablasi Fatma Sultan ile kizi Sitti Hatun’un bazi kaynaklara göreyse Zagnos Pasa'nin ilk esinin ve Fatih Sultan Mehmet’in halasinin kabirlerinin bulundugu söylenen “Fatma Sultan Türbesi”ndeki restorasyon çalismalarinin Ekim ayinda tamamlanmasi planlaniyor.

Türbenin restorasyonun yani sira ziyarete gelecek vatandaslar için alana tuvalet, abdesthane ve mescitte insa edilecek.

Balikesir HABERI


Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °