Sanayide planli büyüme sart

Sanayide planli büyüme sart

Dünya 6.04.2022 17:32:26 0
Sanayide planli büyüme sart

Bursa Sanayici ve Isinsanlari Dernegi’nin geleneksel Çekirge Toplantisi’nin konugu, Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas oldu. Iftar organizasyonuyla birlestirilen etkinligin açilisinda konusan BUSIAD Baskani Bugra Küçükkayalar, “Ramazanlar bizleri birlestirir, kardeslik duygularini pekistirir. Bu anlayis, beraberinde yardimlasma ve dayanismayi getirir.

Bugünlerde bu ve benzeri toplantilarla bir araya gelerek, birlikteliklerimizi sürdürüyoruz.

Bu anlamda ihtiyaç sahiplerini hatirlamali, onlari unutmamaliyiz.

Çabamiz; kalp kirmadan, kul hakki yemeden, yasadigimiz ortama olumlu izler birakarak bu dünyadan ayrilmak.

Hepinize arkanizdan iyi insandi denilecek bir hayat diliyorum” dedi.

BUSIAD’in konugu olan Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas da sunumunda, is dünyasinin merak ettigi ‘2040 Çevre Düzeni Plani, Kültürpark Master Plani, TEKNOSOB ve ulasim basta olmak üzere kente kazandirilan’ yatirimlar hakkinda bilgiler verdi.

Sanayilesmede hamle yapilabilir

Zaman zaman kamuoyunda da tartisilan yeni sanayi bölgelerine ihtiyaç olmadigi konusuna 2040 Çevre Düzeni Plani üzerinden deginen Baskan Aktas, Bursa’da yeni sanayi bölgeleri açmak ile ilgili bir engelin bulunmadigini söyledi. Ancak hazirlanan planda sehir içinde kalan sanayilerle alakali revizyonlar olacagini kaydeden Baskan Aktas, “Sehir; bulundugu lokasyon itibariyle çok kiymetli, çok degerli.

Almanya’da sanayinin toplam yüzölçüme orani yüzde 4.5. Bizde ise planli sanayi bölgeleri için yüzde 0,8. Plansiz sanayi bölgelerini de hesapladigimizda, yüzde1.8–2 civarinda oluyor. Yani sanayilesme ile ilgili hamle yapilabilir.

Benim kanaatim, önce içerisini temizlemek lazim.

Visne Caddesi gibi, konutlar ile sanayinin iç içe girdigi bölgeler var. Yeni tanimlanacak sanayi bölgelerinde tasima yöntemi uygulanmasi lazim.

Çali gibi plansiz sanayilerle alakali, Visne Caddesi tarzi yapilanmalarin oldugu yerlerle ilgili… Sanayi ile konutun iç içe geçtigi yerleri ayiklamak gerek. Alt kat imalathane, üst kat konut yerler var. Bunlari ayiklamak lazim.

Bunun için 2040 Çevre düzeni plani basliginda; bizim nerede konut, nerede ticaret, nerede sanayi olacak bunlari tanimlayarak hareket etmemiz gerekiyor.

Bunu 2035 Ulasim Master Plani ve 2040 Çevre Düzeni Plani ile çerçevelememiz ve o dogrultuda hareket etmemiz gerekli. Konutu çevir sanayiye, tarim alanini çevir sanayiye yaklasimi ile bu isin üstesinden gelmemiz imkaniz” diye konustu.

Bursa HABERI


Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °
Pazar 12.2 ° / 3.7 °
Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °