Milletvekili Ibrahim Yurdunuseven'in 5 Nisan Avukatlar Günü münasebetiyle Yayimladi

Milletvekili Ibrahim Yurdunuseven'in 5 Nisan Avukatlar Günü münasebetiyle

Gündem 4.04.2022 12:26:34 0
Milletvekili Ibrahim Yurdunuseven

AK Parti Insan Haklari Baskan Yardimcisi, Afyonkarahisar Milletvekili Ibrahim Yurdunuseven'in 5 Nisan Avukatlar Günü münasebetiyle yapmis oldugu basin açiklamasidir.

            "Adaletin tecellisi, birey hak ve özgürlüklerinin savunulmasi, haklarinin korunmasi, hukukun üstünlügünün varolmasi için çalisip çabalayan avukatlarimiz demokratik toplumlarin olmazsa olmaz ön kosuludur.

Asirlardir ilerleyen kendini gelistiren medeniyetler arasinda  Aziz Milletimiz "Adelet" kavramini her zaman ön planda tutmus ve sadece kendi için degil tüm milletler için adaletin savunucusu olmustur. Bugün dünyanin gözleri önünde Ukrayna Rusya arasinda yasanan savasta, Filistin'de, Suriye'de ve daha nice zulme ugrayan haklarin yaninda hala adaletin insan haklarinin en büyük savunucusu olmaya devam ediyoruz

. Avukatlik mesleginin bir mensubu olarak sahsim adina inaniyorum ki; "Dünyanin imari ancak adaletle mümkündür."

 

 

Bu dogrultuda Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan liderliginde adaletin tesisi, hak ve hukukun yerini bulmasi için hiçbir unsurun noksan olmamasi ve bu ugurda çalisanlarin yalniz birakilmamasi bugüne kadar birçok reform gerçeklestirdik.

Bir zamanlar ülkemizi hapsetmek isteyen habis zihniyetin elini ayagini bagladigi toplumsal adaletin zincirlerini tabiri caizse kirarak bugün milletimizi hakettigi refah düzeyine ulastirdik.

Bizlere bu yolda destek olan basta hakka, hukuka inanarak görevini yapan avukatlarimiza ve Yüce Milletimize yürekten tesekkür ediyorum.

            Bu duygu ve düsüncelerle mensubu olmaktan gurur duydugum avukatlik meslegini hakkiyla icra eden tüm avukatlarimizin 5 Nisan Avukatlar Günü'nü tebrik ediyor çalismalarinda kolayliklar diliyorum.

Afyon HABERI


Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °