Vali Gökmen Çiçek: Alanda Sizlere Çok Ihtiyacimiz Var dedi.

Vali Gökmen Çiçek: Alanda Sizlere Çok Ihtiyacimiz Var dedi.

Dünya 30.03.2022 18:26:53 0
Vali Gökmen Çiçek: Alanda Sizlere Çok Ihtiyacimiz Var dedi.

Afyonkarahisar ev sahipliginde düzenlenen Gençlik ve Spor Bakanligi Rehberlik ve Denetim Baskanligi Müfettis Yardimcilari Hizmet Içi Egitim Programi Vali Gökmen Çiçek’in katilimiyla basladi.

Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan programda ilk konusmayi Rehberlik ve Denetim Baskan Yardimcisi Dilek Öztürk yapti. Ardindan Vali Gökmen Çiçek söz aldi.

Dünyanin Türk Gençlerine Ihtiyaci Var

Dünya üzerinde yasanan sikintilara dikkat çeken Vali Gökmen Çiçek: “Gizemli Sehir olarak ifade ettigimiz, kurtulusun sehrinde sizleri agirlamaktan dolayi son derece mutluyum. Hepimiz koskoca bir tarihin üzerinde ciddi bir sorumluk içerisindeyiz.

Çok büyük imparatorluklar kurmus, dünyanin 3 kitasinda hüküm sürmüs, adalet ve nizam götürmüs milletin çocuklari olarak, dünyanin yine bizlerin güçlü olmasina ihtiyaci oldugunu ve her yerde vicdanimizin kurdugu adaletin bir kere daha tesis edilmesi gerektigini bir kere daha hissettigimiz bir dönemdeyiz. Etrafimiz kan gölü. Suriye, Irak ve son dönemde Ukrayna.

Dünyanin birçok yerinde kan ve gözyasi var.

Çekildigimiz topraklarin tamaminda büyük sikintilar bizleri bekliyor. Bunlari neden anlatiyorum. Su sebepten. Dünyanin Türk gençlerine, Türk gençlerinin bilinçli olmalarina, ziyan olmadan memleketimize kazandirilmasina ihtiyaci var” dedi.

Bazen Bir Kisi Tüm Emekleri Zayi Edebiliyor

Gençlik ve Spor Bakanliginin gençler için çok önemli yatirimlar yaptigini vurgulayan Vali Gökmen Çiçek: “Öyle bir dönemden geçiyoruz ki bir tek ferdi bile kaybetmememiz gereken hepimizin saglam bir aile yapisi içerisinde gelecegimiz için çalismamiz gereken bir dönemdeyiz.

Ayriliklari bir kenara birakarak, birbirimize tamamen baglanarak, çalismak durumundayiz.

Bunun için geçlerimizin uyusturucudan, batakliklardan, çaresizliklerden uzak, milli bilinci yüksek, sporla kaynasmis, ahlakli bireyler olarak yetismek zorundayiz.

Bunun için son zamanlarda özellikle Gençlik ve Spor Bakanligi tüm Türkiye’de gençlerimizi hem gençlik merkezleri, hem spor salonlari hem de kendilerini gelistirebilecekleri ortamlar yapmak için çok büyük bir bütçe harcadi.

Sadece Afyonkarahisar’a 300 milyon TL’lik yatirim yapildi. Suan Afyonkarahisar’in her ilçesinde sentetik kapali çim sahalar, spor salonlari, gençlik merkezleri ile donatildi.

Birçok ilçede yüzme havuzlari yapildi. Bu paralar sirf gençlerimizi kurtarmak için harcaniyor.

Devlet büyükleri böylesi yatirimlar yaparken bizler sahada bambaska olaylarla karsilasiyoruz.

Bu yatirimlar yapiliyor bakiyoruz saha bombos, salon kilitli. Gençler için çalismasi gerekenler bazen üzerine düseni yapmiyor

. Dolayisiyla yapilan bir yanlis koca bir teskilata zarar verebiliyor. Bir kisinin huzur bozmamasi koca milletin harcadigi emekleri zayi edebiliyor” seklinde konustu.

Sizler Yöneticilerin En Büyük Motivasyonu Olacaksiniz

Egitimlerin önemine dikkat çeken ve müfettis yardimciligi görevinin zorluguna deginen Vali Gökmen Çiçek: “Müfettis yardimciligi kadrosunun ihdasi, verilen egitimler çok önemli. 3 yillik egitim süreci çok önemli. Sizin alan hâkimiyetiniz, sorunlari tespitiniz ve yapilan yanlislari bulmaniz ve egitici müdahaleniz hem biz Valilileri hem de yöneticilerimizin elini güçlendirecektir.

Bazen sirdas olacaksiniz, bazen yoldas, bazen egitici olacaksiniz. Sizler yöneticilerin en büyük motivasyonu olacaksiniz.

Sadece kizmakla bu görev yapilmaz. Göreviniz zor, sorumlulugu çok. Alanda sizlere çok ihtiyacimiz var.

Birçok is iyi bir teftisle düzelebilir.

Sunu da belirtmek isterim makamlar mevkiler önemli degildir.

Önemli olan sizin o makama kattiginiz degerlerdir.

Bir durusunuz, yaklasiminiz, üslubunuz her seyi aslinda bizler kazaniyor ve saygiyi da bizler hak ediyoruz.

Sözlerimi uzatmadan sizlere tekrar hos geldiniz diyor. Verimli bir egitim programi diliyorum” ifadelerini kullandi.

Egitimler kapsaminda Spor Egitimi ve Arastirmalari Daire Baskani Sükrü Yilmaz, Devlet Denetleme Kurulu Üyesi Ferhat Karas, Afyonkarahisar Cumhuriyet Bassavcisi Fatih Karabacak, Idare Mahkemesi Baskani Yasin Ayna, Basmüfettis Murat Özdogan gibi çok sayida isim egitimler verecek.

Programin kapanisinda ise milli sporcu Mete Gazoz bir konusma yapacak.

Habere Ek Fotograf(lar)

Çarşamba 22.4 ° / 7.6 °
Perşembe 21.8 ° / 10.8 °
Cuma 22 ° / 8 °