Gizemli Sehir Afyonkarahisar Uluslararasi Yatirim Kongresi Basladi

Gizemli Sehir Afyonkarahisar Uluslararasi Yatirim Kongresi Basladi

Gündem 29.03.2022 13:28:23 0
Gizemli Sehir Afyonkarahisar Uluslararasi Yatirim Kongresi Basladi

 

Afyonkarahisar’in tarihi, kültürel ve turizm degerlerini, ekonomik potansiyelini tanitmak ve sehrimize yeni yatirimcilar kazandirmak üzere düzenlenen Gizemli Sehir Afyonkarahisar Uluslararasi Yatirim Kongresi, 27 ülkeden çok sayida yatirimcinin katilimiyla basladi.

3 gün sürecek kongrenin açilis programina Vali Gökmen Çiçek, Milletvekilleri Veysel Eroglu, Ibrahim Yurdunuseven, Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakan Yardimcisi Fatma Varank, Belediye Baskani Mehmet Zeybek, Afyon Kocatepe Üniversitesi(AKÜ)  Rektörü Mehmet Karakas, Afyonkarahisar Saglik Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Rektörü Nurullah Okumus, Vali Yardimcilari Nurullah Kaya, Mehmet Boztepe, Mehmet Keklik,  Il Genel Meclisi Baskani Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odasi (ATSO) Baskani Hüsnü Serteser, il müdürleri, kurum ve kurulus temsilcileri, is dünyasi ile çok sayida yabanci yatirimci katildi.

Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan Afyonkarahisar’i anlatana tanitim videosu izlendi. Ardindan protokol konusmalarina geçildi.

Ilk konusmayi Hamza Yusufoglu yapti. Ardindan Irak Sanayi Bakanligi Sanayi ve Kalkinma Dairesi Genel Müdürü Aziz Abd Hammad konustu. Il Genel Meclisi Baskani Burhanettin Çoban ile Belediye Baskani Mehmet Zeybek de Afyonkarahisar’a neden yatirim yapilmasi gerektigi konusunda bilgiler içeren konusmalarini gerçeklestirdi. Afyonkarahisar Milletvekili Ibrahim Yurdunusven’in konusmasinin akabinde Milletvekili Veysel Eroglu, Yatirimin Merkezi Türkiye konulu sunumunu gerçeklestirdi.

Afyonkarahisar’in Potansiyeli ve Yatirim Imkânlari konulu bir sunumu da Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odasi Genel Sekreteri Ali Senol yapti.

Türkiye Yatirimcilar Nezdinde Ciddi Bir Cazibe Merkezidir

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakan Yardimcisi Fatma Varank ise konusmasinda: “Türkiye genis üretim imkânlari, kalifiyeli is gücü, stratejik konumu, modern lojistik altyapisi ve her ihtiyaca cevap verebilecek altyapisiyla, tesvik paketleriyle uluslararasi dogrudan yatirimcilar nezdinde ciddi bir cazibe merkezidir. Yine ülkemiz, 4 saatlik uçus mesafesiyle 1,3 milyarlik nüfusa ve 26 trilyon dolarlik dev bir pazara ulasma imkânina sahiptir.
 Biz de bakanlik olarak Türkiye'nin yatirim imkânlarini, firsatlarini ve potansiyelini artirmak için ulusal ve uluslararasi anlamada çalismalar yürütüyoruz” dedi.

Buraya Yatirim Yaparsaniz Karsinizda Vali Degil, Kardes Göreceksiniz

Son olarak söz alan ve yatirimcilari Afyonkarahisar’da agirlamaktan memnuniyet duydugunu ifade eden Vali Gökmen Çiçek: “Kardeslerim cümlesini bilinçli olarak kullandim. Biz ayni peygambere inanan ayni ümmetin çocuklariyiz.
 Bagdat’ta bomba patladiginda, Filistin’de bir sikinti oldugunda hepimizin yüregi birlikte yaniyor.
Ayni duygulari sizin de paylastigini düsünüyorum.
 Biz Afyonkarahisar’da sizlerin yani gönül cografyamizdan gelen kisilerin olmasini istiyoruz.
 Bunun öncesinde yaptigimiz turizm toplantisinda ’hangi ülkeye yönelik çalisma yapalim?’ dedigimizi de bütün kentin Islam dünyasindan yatirimcilarin olmasini istedi. Bu da sizlere olan sevgimizin göstergesi. Buraya yatirim yaparsaniz karsinizda vali degil, kardes göreceksiniz. 
Afyonkarahisar’a geldiginiz için mutlu oldugumu ve seref duydugumuzu belirtmek isterim. 
Burasi Afyonkarahisar, kesinlikle sizlere kucak açmis, sizleri kardesi olarak görüyor. Is dünyasi, is insanlari da ayni sekilde. Buradaki misafirliginizin verimli geçmesini ve sehrimize arti deger saglamasini diliyor, hepinize saygilar sunuyorum” diye konustu.

Kongrede yerli ve yabanci çok sayida is insanina tüm degerleriyle Afyonkarahisar anlatilacak. Katilimcilar teknik geziyle de Afyonkarahisar’in tarihi, kültürel ve turizm degerlerini de yerinde incele firsati bulacak.

Afyon HABERI


Perşembe 18.4 ° / 8 °
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °