IKTIDARA HAZIRIZ

IKTIDARA HAZIRIZ

Siyaset 28.03.2022 17:33:02 0
IKTIDARA HAZIRIZ


24-25 Temmuz’da, Antalya’da Büyük Örgüt Bulusmasini gerçeklestirdik. Genel Baskanimiz Sayin Kiliçdaroglu’nun katilimiyla, PM Üyelerimiz, il ve ilçe baskanlarimiz, kadin ve gençlik kollari ve 81 ildeki örgütlerimizle bir araya geldik.

IKTIDARA HAZIRIZ

Sayin Genel Baskanimiz Kemal Kiliçdaroglu’nun talimatlarini, öneri ve tavsiyelerini aldik. CHP olarak tüm örgütlerimizle birlikte iktidara haziriz…

 

Akp saray iktidari, ülkeyi yönetmedeki zafiyetini, kifayetsizligini, bakan, genel müdür gibi atanmislari degistirerek geçistirmeye, basarisizligini gizlemeye çalisiyor. Halbuki degismesi gereken kisilerden önce sistemdir, yönetme anlayisidir.

Elbette atanmislarin liyakatli olmasi çok önemlidir ancak siz eger esitlikçi, halkçi, demokratik bir yönetim sistemi kuramazsaniz, yönetemezsiniz!

 

Milli Egitim Bakanlari degisti, yarattiklari ucube egitim sistem düzeldi mi? Hayir. Egitimdeki kalite düstü, daha da kötüye gidiyor.

 

Maliye bakanlari degisti, ekonomi de bir iyilesme oldu mu?

Hayir. Merkez Bankasi Baskanlari degisti, enflasyon düstü mü?

Türk lirasi deger kazandi mi? Hayir. Motorine 1 yilda yüzde 300’ün üzerinde zam geldi.

Elektrik, dogalgaz faturalari can yakiyor.

Piyasalar ates pahasi, kimse yarin ne olacagini bilmiyor. Esnafimiz, çiftçimiz, isçimiz, emeklimiz, issizimiz, ögrencimiz zor durumda.

 

Saglik bakanlari degisti, saglikta sisteminde bir düzelme oldu mu?

Yok. Ilaç yok, doktor yok, hastanelerde yeterli cihaz-ekipman yok, saglik çalisanlarinin düzeni yok, hastalarin huzuru yok.

Akp Iktidari; her alanda oldugu gibi saglik sistemini de ticarilestirdi.

Saglik sistemi, yandas müteahhitlere, özel hastane zincirlerine ve patronlarina servet aktarma aracina dönüstü.

Sagligi, kent disina insa ettirilen lüks binalardan ibaret gören iktidar zihniyeti, 5 dakikada bir hastanin muayene edilemeyecegini, teshis ve tedavi uygulanamayacagini, tetkikler vs. nedeniyle o hastanin en az 4-5 kez daha 5 dakikalik randevular almak zorunda kalacagini öngöremiyor. Sözde mükemmel saglik sistemi diye övdükleri Merkezi Hekim Randevu Sistemi tikaniyor ve islemiyor! Bir röntgen, tomografi çekimi için 2-3 ay sonrasina randevu veriliyor.

 

Tarim bakanlari degisti, tarimda, üretimde düzelme, ilerleme var mi? Yok.

Tarim arazilerinin üçte birinden daha fazlasi ekilip biçilmiyor artik. Çiftçi kayit sistemine kayitli olan çiftçi sayisi her geçen gün azaliyor.

Peki neden? Çünkü fahis zamlardan dolayi girdileri artan çiftçimiz, köylümüz tarimdan, hayvan üreticiliginden uzaklasiyor.

 

Adalet Bakani degisti, yarginin bagimsizligindan söz edebilir miyiz? Tabii ki hayir. Eger ülkede yasayan insanlarin haklari yeniyorsa, haklinin degil, güçlünün hukuku hakimse, adalet yok edilmisse, orada düzen olmaz. Demokrasi olmazsa ekonominiz gelismez.

Köprüler, alt geçitler, duble yollar, hava limanlari, sehir hastaneleri yapabilirsiniz. Bunlar ihtiyaçtir, dogru planlamayla, ihtiyaç olan yatirimlar yapilmalidir. Yatirimlar dogru yapildiginda elbette tesekkür ederiz. Ancak rant için yapilmissa, halka degil de iktidarin yandaslarina, faiz lobisine hizmet için yapiliyorsa, o zaman israftir, gereksiz yatirimdir, halktan alinan vergileri ona-buna peskes çekmektir.

 

Gelelim Afyonumuza..

Bildiginiz üzere Afyon belediye baskaninin 2019 yerel seçimleri öncesinde halka vadettigi bir takim vizyon projeleri vardi.

 

Askeri Havaalani sivil uçuslara açilacakti. Bunun için bir adim atilmadigi gibi, belediye baskani geçtigimiz günlerde yaptigi bir açiklamayla, buranin NATO’ya ait oldugu için yapilamayacagini dile getirdi.
 

2022 yili, Afyonumuzun kurtulusunun 100 yili. Bu yil ilimizdeki askeri havaalaninda, insansiz hava araçlarinin tanitiminin yapilacagi Teknofest Festivali yapilacak. Bu önemli etkinligi firsat bilerek, simdiden alt yapisini hazirlayabilirsek, tüm siyasi partilerin ve kitle örgütlerinin destegini alabilirsek, Afyon Askeri Havalimaninin sivil uçuslara açilmasini saglayabiliriz.


Buradan 1 kez daha Afyon Valimize ve tüm siyasilere, oda baskanlarimiza, kitle örgütlerine çagrida bulunuyorum; ilimizin hizla gelismesini istiyorsak, bir araya gelelim ve Afyonumuza sahip çikalim. Birlikte sesimizi yükseltirsek, talebimizi dile getirirsek, askeri havalimaninin sivil uçuslara açilmasini saglayabiliriz.

 

Afray yapilarak rayli toplu tasima sistemi devreye girecekti. Girdi mi?

Hayir. Bu konuda 1 adim atildi mi? Hayir. Ha bire hikaye yaziyorlar.

Belediye baskani daha önce Afray için yaptigi açiklamada, “ilimizin altyapisi uygun degilmis, yapamiyoruz” demisti.

Milletvekilleri de Afray projesinin 2020’de ilk etabinin baslayacagini, 2. etabi için 2021’de kazmayi vuracaklarini söylemisti.

Peki ne oldu? Kazmayi vuramadilar ama “baltayi tasa vurdular”.

Efendim ulastirma bakaniyla görüsmüsler, tüm talepleri uygun görülmüs, bu sene hizli tren hattinin üst yapisina baslanacakmis. Buradan soruyorum; alt yapisi bitmeyen hizli tren hattinin üst yapisina nasil baslanacak?

Yine bir baska Akp’li vekil çikiyor, hizli tren hattinin istasyonu ana duraginin, sehir merkezinde bulunan istasyon olacagini söylüyor.

Bunu söyleyen vekile soruyorum, proje de degisiklik mi oldu da, hizli tren il merkezindeki istasyona gelecek?

Sonra da kalkiyor, “Afyon’u, karayolu ve tren yollarinin kavsak noktasi haline getirecegiz” diyor. Demek siz hala farkinda degilsiniz, ya da kabullenmiyorsunuz ama, Afyonumuz T.C’nin ilk ulastirma bakani olan degerli hemserimiz Ali ÇETINKAYA döneminde ülkemizin kavsak noktasi olmustu zaten.
 

Kentsel dönüsüm yapilacakti, ne oldu? Tam bir fiyasko! Vatandasi kandiralim derken, duvara tosladilar, gerçek yüzleri ortaya çikti. Yapamiyorlar. Yapamayacaklar çünkü bunlar Kentsel Dönüsüm degil “rantsal dönüsüm” yapmaya kalktilar, vatandas destek vermedi. Çünkü güven duymuyor.

 

Sehir içi trafik sorunu ve park sorunu çözümlenecekti. Ne oldu?

Koca bir hiç! Trafik yogunlugu daha fazla artti. Park yeri bulunmuyor.

Bari bir yerden baslansa da yeni yapilan konut ve isyerlerinin altina park yeri yapilsa..

O da yok maalesef, istisnalar hariç yapilmiyor.

 

Hayat pahaliligi artarak devam ediyor. Ucuz yag, ucuz ekmek kuyruklari giderek artiyor. Et, süt, seker her sey ates pahasi.

Pazarda 20 liranin altinda sebze yok. Tarim kredi kooperatiflerinde seker yok. Kömür satisi yapan bir esnafimiz; “Soma kömür ocaginda kömürün tonu KDV dahil 1305 TL. Afyona geldiginde 4000 bin liradan satiliyor.

25 kg lik 1 torba kömür 90 lira. Ne kömür ocagi kazaniyor, ne alan kazaniyor, ne satan, ne de nakliyeci. Peki kim kazaniyor? Araci, komisyoncu kazaniyor” diye dert yaniyor. Yazik degil mi kirsaldaki vatandaslarimiza.

 

AFSÜ’de Hematoloji bölümünde doktor eksikligi nedeniyle aksakliklar artarak devam ediyor. Acilen doktor eksikliginin giderilmesi gerekiyor. Çocuk bölümünde de yine doktor eksikligi nedeniyle büyük sorunlarin yasandigi bilgisini aliyoruz. Ivedilikle çözüm bulunmasini doktor eksikliginin giderilmesini bekliyoruz.

 

Afyonkarahisar Caz Festivali ile Afyonkarahisar Klasik Müzik ve Caz Dernegi, 2021 Yili Kültür ve Turizm Bakanligi Özel Ödülleri'ne layik görüldü. Ödülü Afyonumuzun çocugu Hüseyin Baskadem, Cumhurbaskani Yardimcisi Fuat Oktay'in elinden aldi.

Afyonumuz adina gurur verici bir durumdur. Kültür ve sanat düsmanligi yapanlara kapak olsun.

 

Sayin basin emekçileri, degerli halkimiz, hiç kimse umutsuzluga kapilmasin! Umut var. Umut CHP’de.

Umut Millet Ittifakinda, umut biziz, hepimiziz. Kimsesizlerin kimsesi, sessizlerin sesi CHP iktidara hazirdir.

GELIYOR GELMEKTE OLAN

Yalçin Görgöz
CHP Il Baskani

 

Afyon HABERI


Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °
Pazar 12.2 ° / 3.7 °
Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °