MHP Afyonkarahisar Il baskani Mehmet Kocacan haftalik basin toplantisi düzenledi

MHP Afyonkarahisar Il baskani Mehmet Kocacan haftalik basin toplantisi düzenledi

Gündem 24.03.2022 15:23:13 0
MHP  Afyonkarahisar Il baskani Mehmet Kocacan haftalik basin toplantisi düzenledi

Kocacan, “Milletvekilimiz Mehmet Taytak gururumuzdur”

Milliyetçi Hareket Partisi Il Baskani Mehmet Kocacan, MHP MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak’in vekil seçildigi günden bugüne kadar yapmis oldugu bazi önemli çalismalari anlatti. 2021 yillinda yapilan anketlerde Milletvekili Taytak’in yilin vekili seçildigini hatirlatan Kocacan, “Milletvekilimiz Mehmet Taytak gururumuzdur” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Il Baskani Mehmet Kocacan düzenledigi haftalik basin toplantisinda Il Sekreteri Beytullah Bostanci, Yönetim Kurulu üyeleri Mustafa Gün, Ramazan Eryildiz ve Recep Yaman katildi. Kocacan, “Adim adim 2023 faaliyetlerimiz kapsaminda çalismalarimiz tüm hiziyla devam ediyor.

Türkiye genelinde yapmis oldugumuz ‘Adim Adim 2023 Ilçe Ilçe Aydinlatma ve Anlatma Toplantilari’miz hemen hemene tamamlanmak üzeredir. Vatandaslarimizdan olumlu dönüsümler aldik.

Simdide belediye baskanlarimiz Antalya da Genel Baskanimiz Bilge Liderimiz Devlet Bahçeli Beyefendi’nin önderliginde toplanti yapacaklardir. Belediye baskanlarimiz geçmise dönük 3 yil boyunca ne yaptiklarini dosyalar halinde sunacaklar ve önümüzdeki dönemde yapacaklari projeleri anlatacaklar.

2023 yili seçimlerine giderken belediye baskanlarimiza nasil bir yol izleyecekleri anlatilacak.

Milliyetçi Hareket Partisi olarak 2023 yilinda yapilacak olan seçimlere faaliyetlerimiz araliksiz devam edecektir” dedi.

 

Kocacan, “Milletvekili Mehmet Taytak gururumuzdur”

Basin toplantisinda ülke ve yerel gündemin yani sira Milletvekili Mehmet Taytak’in yapmis oldugu önemli çalismalara da deginen Kocacan, 2021 yillinda yapilan anketlerde yilin vekili seçilen Taytak’in Afyonkarahisar’in gururu oldugunu söyledi.

Kocacan, “Vekilimizin yapmis oldugu faaliyetlerin tamamini burada anlatmamiz zaman açisindan yeterli olmayacagi için yillara göre yapmis oldugu bazi önemli çalismalari siz degerli basin mensubu arkadaslarimiz ile paylasacagim.

2018 YILI ÇALISMALAR

Askida ekmek projesine destek kampanyasi

Liderimiz Sayin Genel Baskanimiz Devlet Bahçeli Beyefendinin baslatmis oldugu "Askida Ekmek Projesi'ni" ilimizde de devam ettirdik. “Askida Ekmek Projesi’nin" iki ana kaynagi vardir.

Birincisi inanç ve iman ölçülerimiz, ikincisi Türk kültürünün asirlar ötesinden süzülüp gelen kurumsallasmis sosyal övüncüdür.

Bir elin verdigini diger elin görmemesi, komsusu aç iken tok yatanin bizden sayilmamasi asildir, esastir.

Dinar, Iscehisar ve Bolvadin’e KOSGEB müjdesi

Dinar, Iscehisar ve Bolvadin ilçelerimizdeki KOSGEB temsilciliklerinin kurulusunun onaylanmasi tamamlandi. Ilçelerimize, esnaf ve sanatkarlarimiza, KOBI’lerimize hayirli olsun.

Eber sorununu TBMM gündemine tasidi

Afyonkarahisar ilimiz Bolvadin ilçesi sinirlari içerisinde bulunan Eber Gölümüz, Eber Kasabamizin sinirlari içerisinde Türkiye’nin 12. büyük gölü ve ülkenin en büyük 11’inci tatli su kaynagidir.

Vatandasimizin geçim kaynagi olan gölün kurumasiyla magdur durumdadir.

Yaklasik 10 bin dekar arazi tarima elverisli durumdadir, bu arazilerin biran evvel tarima açilmasi için yetkililerin harekete geçmesini, vatandasin magduriyetinin giderilmesini bekliyor, bu konunun takipçisi olacagimi belirtiyorum.

Büyükbas hayvan üreticilerinin sorunlari

Afyonkarahisar’da büyükbas hayvancilikla ugrasanlarin önemli sorunlari bulunmaktadir.

En büyük problem yem girdilerinin yüksek olusudur.

Yem sektöründe faaliyet gösteren firmalar hammadde ihtiyaçlarinin yariya yakinini ithalat yoluyla karsilamaktadir.

Hayvancilik desteklemelerinin tek kalem altinda örnegin yem adi altinda toplanarak tatminkar ölçüde ve denetime daha müsait bir destekleme sistemi altinda verilmesi talep edilmektedi.r

TBMM’de ögretmenlerin sorunlarini

Milliyetçi Hareket Partisi olarak ögretmenlerimizin 3600 ek göstergeden yararlanmalari,  ek ders ile egitim ve ögretim tazminatlarinin yükseltilerek egitime hazirlik ödeneginin arttirilmasi, özür grubu tayinleriyle ilgili sorunlarin çözülmesi, kadrosu olmadan çalistirilan sözlesmeli ve geçici ögretmenlerin daimi kadrolara alinmalari ile emekli ögretmenlerin magduriyetlerinin giderilmesi ve atanamayan ögretmenlerin tamaminin kademeli olarak atanmasi için kadro ihtisas edilmesi gibi birçok sorunun takipçisi olacagiz.

 

Pancar sorunlari

Buna göre;

1- Seker pancari üretim sözlesmesinde, mücbir nedenler hariç noksan pancar teslim edenlere cezai müeyyideler uygulanir maddesi yer almaktadir. Bunun disinda çiftçilerin yazili beyanlari ile hasar tespitleri yapilmaktadir. Afyonkarahisar Seker Fabrikasi özellestikten sonra, hasar tespit raporu düzenlenmis midir?

2- Seker pancari üretim sözlesmesinde, pancarini dogrudan fabrika merkez kantarina teslim eden dis kantar üreticilerinin A kotasi pancarlarina; nakliye ihaleleri neticesinde bagli bulundugu kantar için olusan nakliye ücreti ile olusabilecek fiyat farklari, nakliye ücretinin % 15 fazlasi ve Sirketçe tespit edilecek nakliye tazminati ve tesvik primi ödenir denilmektedir.

Buna ragmen nakliye firmalari çiftçilerden ek ücret talep etmekte midir?

3- Fabrika özellesmeden önceki fire ortalamasi ile özellesmeden sonraki fire ortalamalarinda neden fark vardir?

4- Afyon Seker Fabrikasi Seker pancari üretim sözlesmesinde yer alan müeyyidelere uymakta midir?

 

Geçici kuran kursu ögreticileri kadroya alinmali

Diyanet Isleri Baskanligi bünyesinde görev yapan geçici Kur'an kursu ögreticilerimizden mesajlar almaktayim. Din Hizmetleri Alan Bilgisi ve Kamu Personeli Seçme Sinavi'na girerek, ayrica illerdeki mülakatlarda 70 puanin üzerinde basari göstererek görev alan geçici Kur'an kursu ögreticilerimiz hafta içinde fiilen çalismis oldugu günlere ait SGK keseneginin tam yatirilmamasi nedeniyle magduriyet yasamaktadir.

Magduriyet sadece bununla da sinirli degil, tabii ki böyle olmasi emekli olma sürelerini de uzatiyor.

Geçici olduklari için is güvenceleri de yoktur. Çok zorlu eleme süreçlerinden geçerek geçici Kur'an kursu ögreticisi olan bu vatandaslarimizin kadroya alinmasiyla ilgili bir çalisma yapilmasini rica ediyorum.

2019 YILI ÇALISMALAR

Taytak’tan hayvan kontrol istasyonu müjdesi

Afyonkarahisar’ da kurulmasi planlanan hayvan dinlendirme istasyonu ile ilgili olarak bakanlik tarafindan proje çizim ihalesi yapildi, proje çizim islemleri süreci devam ediyor.

Afyonkarahisar’a kurulacak bir kontrol noktasi ilimiz hayvancilik sektörüne katki saglamasinin ötesinde, sunacagi istihdam imkâni yönüyle de tarafimizca degerli görülmektedir

Afyon kamp merkezi olmali

Afyon ilimizin, futbol takimlarinin sezon içindeki basarilarinin temelini olusturan sezon öncesi kamplarinin yapilmasi için uygun cografyaya, iklime, alana ve altyapiya sahip oldugu futbol otoriteleri tarafindan belirtilmistir.

Asya, Avrupa ve Afrika'daki futbol takimlarini sürekli Afyon’a çekerek ülke ekonomisine katki saglamaktir

Beraberinde ülkemizdeki evlatlarimiza spor-futbol kültürünü asilamaktir. Gençlik ve Spor Bakanimizdan bu konuyla alakali gerekli yardimlari bekliyoruz.

Müge anli programina katilarak, Gizem A.’ya destek

Afyonkarahisar’da yasanan bu çok üzücü olayi ve drami gündeme tasidiniz. Talihsiz bir sekilde annesini korumak için, babasini öldürmek zorunda kalan kizimizin dramini, elbette böyle bir olayi tasvip etmiyoruz.

Ancak üniversiteye gitme hayalleri kuran kizimizin, hapishaneye girmek zorunda kalmasi bizi çok üzüyor.

Aile ile görüsecegim ne gerekiyorsa kizimiz ile ilgili hem kamu noktasinda hem de ihtiyaçlari noktasinda gereken her seyi yerine getirmeye çalisacagim.

Küçük Ahmet’in tedavisi için dügmeye basti

Afyonkarahisar’in Bayat Ilçesine Bagli Sagirli Köyünde yasayan vebir tür kas hastaligi bulunan minik Ahmet’in tedavisi için girisimlere basladi.

Ahmet Oruç Bostan ve ailesini ilk olarak Eskisehir Osmangazi Üniversitesi Hastanesine bizzat götürerek burada uzman doktorlardan hastaligin gidisati ve çareleri hakkinda bir yol haritasi belirlemelerini istedi.

Yumurta üreticilerinin sorunlari

Merkezi Irak hükümeti tarafindan yumurta ithalatinin izine baglanmasi ve ithalati azaltmaya yönelik hamleler yapilmasi, yumurta sektörüne büyük bir darbe vurmus ve sektörü durdurma noktasina getirmistir.

Diger ülkelerin ürünlerini ihraç etmek için ne kadar çaba gösterdigini biliyoruz.

Bu konuda merkezi irak hükümeti ile gerekli görüsmeler yapilarak, yumurta ithalatçilarimizin sorunlari için gerekli girisimler yapilmalidir.”

Mevsimlik orman isçileri sorunlari

Afyonkarahisar ilimizde ve Türkiye genelinde orman genel müdürlügüne bagli mevsimlik orman isçilerimizin sorunlari bulunmaktadir.

5620 sayili kanun kapsaminda mevsimlik isçilerin çalisma süreleri kurum talebi ve maliye bakanligi onayi ile 9 ay 29 güne çikarilmistir.

Bu isçiler geçen sene 9 ay 29 gün çalismistir.

Bu güvenceler karsisinda orman isçileri; evlenmis, kredi çekmis, borçlanmistir. Maliye Bakanliginin konuyu yeniden gözden geçirmesini talep ediyorum.”

2020 YILI ÇALISMALAR

Taytak’tan seracilara destek

Sik sik yasanan elektrik kesintileri ile sera sicakliklari düsmekte ürünler zarar görmektedir. Seralarda çalisan isçiler ile sera sahibi firmalarin maddi kayiplari olmakta, yasanan kesintiler ile zorluklar yasanmaktadir.

Ve bu magduriyetin giderilmesi için orada bulunan tüm yetkilileri ve enerji üreten ve enerji satan firmayi tekrardan bu anlamda gereken ilgiyi göstermesini rica ediyorum

Bir aylik maasini bagisladi

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan tarafindan açiklanan Milli Dayanisma kampanyasina ilk destegi Milliyetçi Hareket Partisi Genel Baskani Devlet Bahçeli 5 maasini bagislayarak destek oldu.

MHP MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak’ta 1 aylik maasini bagislayarak kampanyaya katildi.

Tarihi ve kültürüne sahip çikmaya devam ediyor

 Ilimiz merkezinde bulunan, 1711 yilinda Abdi Çavus tarafindan yaptirilan “Yeni Camii’nin” peyzaj ve restorasyonu için  planlanma yapilmasini, Yeni Camii yakinlarinda bulunan “Yeni Hamam” için bürokratik sürecin tamamlanip, vakif olarak restore edilmesi için çalismalarin baslatilmasini, Ihsaniye ilçemiz Döger Beldesi’nde bulunan Osmanli dönemi eserlerinden olan “Döger Kervansarayi’nin” su sizintilarinin giderilmesi tamir ve onariminin yapilmasini ve isletilmesini ayrica Sinanpasa ilçemiz Boyali Köyü’nde bulunan daha önce tamir ve onarimi yapilan “Boyaliköy Külliyesi’nin” yeniden bakim ve onariminin yapilmasi ve aktif hale getirilmesi hemsehrilerimiz için önem arz etmektedir.

Milletvekili Taytak, yeni müze için destek istedi

Ilimizde Termal Turizm Bölgesi içerisinde kendine özgü mimarisiyle uluslararasi nitelikteki müzelerde aranan gerekli bütün üniteleri içerisinde bulunduran, Yeni Müzemizin 2011 yilinda Basbakanlik Toplu Konut Idaresi Baskanligi tarafindan ihalesi yapilmis, 2012 yili içerisinde yapiminin tamamlanmasi hedeflenmistir. Ancak 2012 yilinda yapimi tamamlanmayan müze 2017 yilinda tekrar ihalesi yapilarak yapimina baslanmis fakat ara verilmistir.

Hava iklim sartlarindan dolayi yipranmis ve deforma olan Yeni Müze insaatinin kalan kisimlarinin tekrar ihale edilmesi gerekmektedir”

Taytak, bakan pekdemirli ile görüsme

Afyonkarahisar’a bir Tarim Lisesi açilmasi, kaymakamlar ve belediye baskanlari ile görüsülerek, yer tahsis edilmesi halinde, ilçelerde çiftçi egitim merkezleri kurulmasi, Afyonkarahisar’a özgü hashas poleni bazli aricilik faaliyetleri ve aricilik enstitüsü projesi ve yine Afyon Kocatepe Üniversitesi Veteriner Fakültesi destegi ile yapilmasi planlanan 300 bas anaç kapasiteli “model” koyun barinagi projesi yer aldi.

patates üreticisine sattigi ürün miktari üzerinden kg bazli fiyat artis destegi verilmesi gerektigine, Ihracatin önünün açilmasi ve tesvik verilmesi gerekliligine ve birçok ekipmana verilen makine ve hibe desteginin patates ekipmanlarina da getirilmesi hususlarina özel vurgu yapti.

Türk standartlari enstitüsü belgelendirme müdürlügü kurulacagini müjdeledi

TSE Belgelendirme Müdürlügünün ilimizde kurulmasi için Türk Standartlari Enstitüsü Baskani Prof.Dr. Adem Sahin’i makaminda ziyaret eden MHP MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, sanayici ve üreticilerimize müjdeli haberi verdi.

Taytak, sucuk üreticisi firmalari ile bir araya geldi

Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, Afyonkarahisar Ticaret Borsasi Baskani Mehmet Mühsürler ve ilimizin önde gelen sucuk üreticisi firmalari ile bir araya geldi.

Cumhuriyet, Ikbal ve Ahmet Ipek Sucuklari’nin temsilcileriyle ve Ticaret Borsasi Baskani Mehmet Mühsürler ile bir araya gelen MHP MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, sucuk üreticilerinin sorunlarini dinledi

Sira termalde

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odasi Yönetim Kurulu Baskani Hüsnü Serteser ve Zafer Turistik Otelciler ve Isletmeciler Dernegi Baskani Ali Gümüshan, MHP MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak’a TBMM Genel Kurulunda görüsülmesi planlan ‘Elektrik Piyasasi Kanunu ile Bazi Kanunlarda Degisiklik Yapilmasina Dair Kanun Teklifinin 27.Maddesi Termal su idare payi hakkinda’ istek ve taleplerini ilettiler.

Milletvekili Mehmet Taytak ve beraberindeki heyet ile birlikte çikan kanun geregi hazirlanacak olan yönetmelik ile ilgili olarak Maden Tetkik Arama Genel Müdürü Cengiz Erdem’i makaminda ziyaret etti.

Hashas üretimi için kota arttirilmali

Afyonkarahisar topraklari, hashas üretiminin Türkiye’deki en önemli üretim sahasidir. Daha çok Dinar, Sandikli ve Bolvadin ilçelerimizde üretilen hashas ekimi için ekim alani kotalarinin mutlaka artirilmasi gerekmektedir”

Napolyon kirazi için meyve tasnif ve paketleme tesisleri kurulmali”

Ilimizde daha çok Sultandagi ve Çay ilçelerimizde yetistirilen bir diger tarimsal ürün ise napolyon kirazidir.

Bu sene yaklasik 30 bin ton ihracati yapilmis ve ülkemize 1 milyar dolar ihracat geliri saglamistir.

Bölgede yeterli sayida meyve tasnif ve paketleme tesisi bulunmamaktadir.

Bu tesislerinin kurulmasi hem ilimizden yapilan ihracati artiracak hem de istihdama olumlu etkisi olacaktir.

35 bin adet Maske dagitildi

Pandemi döneminin hemen basinda vatandaslarimizin yeterli maske bulamadigi dönemlerde merkez ilçe dahil olmak üzere 17 ilçeye maske dagitimi gerçeklesti. Yaklasik 35 bin maskeyi ilçe baskanliklarimiz araciligi ile vatandaslarimiza ulastirdik.

Afyonkarahisar’imizin ve hemsehrilerimizin her daim hizmetindeyiz.

Dünya genelinde oldugu gibi ülkemiz de koronavirüs salgini ile mücadele etmektedir.

Devletimiz virüsün yayilmasini önlemek için önemli tedbirler almistir.

Ülke olarak birlik ve beraberlik içinde bu virüs belasindan insallah en kisa zamanda kurtuluruz.

MHP olarak bizim önceligimiz halkimizin sagligidir.

Yumurta sektörü

Yumurta üreticilerinin gider kalemleri olan misir, soya, ayçiçek için toprak mahsül ofisi tarafindan belirlenen taban fiyatlarinin uygulanmamasi, taban fiyati 1,35 lira olan misirin serbest piyasada 2 liralara kadar çikmasi, soya fiyatlarinin 380 dolardan 680 dolara kadar yükselmesi, lisansli depo maliyetleri olusan kur farki yumurta fiyatlarinin artmasina ragmen üreticilerin zarar etmesine neden olmus ve 2020 yilinda yumurta üretimi yüzde 20 azalmistir.

  Çözüm için, hammadde girdilerinin sürdürülebilir hale getirilmesi gerekmektedir”

Çiftçilerimizin kredi faizleri ertelenmeli

Çiftçilerin nefes almasi için borçlarinin uzun vadeli yapilandirilmasini gerektigini de ifade eden Taytak, “Çiftçilerimizin, bankalara ve tarim kredi kooperatifine birikmis borçlarindan kaynaklanan hacizlerinin ertelenerek, borçlarini faizsiz olarak uzun vadeli sekilde yapilandirmalari, çiftçimize nefes aldiracaktir”

 

2021 YILI ÇALISMALAR

Muhtarlarin Anaokul ve lise talebi

Gazi Mahallesi Muhtari Mehmet Yalçinkaya, mahallesine anaokulu yapilmasi için Milli Emlak Genel Müdürlügünden yer tahsisini saglayan Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak’a mahalle halki adina tesekkür etti.

  Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak,  4 mahalle muhtarinin lise talebiyle ilgili müjdeli haberi verdi.

Taytak, Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek’in de yakindan takip ettigi lise için imzalarin atildigini müjdeledi.

Sinanpasa KOSGEB

Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, Kasim 2020’de KOSGEB Baskani Prof. Dr. Cevahir Uzkurt’u ve KOSGEB Baskan Yardimcisi Tuna Sahin’i ziyaret ederek Sinanpasa Ilçesine KOSGEB Temsilciligi kurulmasi için söz almisti.

Taytak, “Afyonkarahisar ilimiz spor sehri olacak”

Afyonkarahisar’daki spor yatirimlarinin yakindan takipçisi oldugunu söyledi.

Milletvekili Taytak, “Tüm yatirimlarla birlikte Afyonkarahisar ilimiz spor sehri olacak” dedi.

Ögretmenlik Meslek Kanunu açiklama

Taytak mecliste yaptigi açiklamada Ögretmenlik Meslek Kanunu’nun yasalastigini belirtti.

Bu baglamda ögretmenlerin daha rahat ve kariyer odakli meslek sahibi olabilmeleri için; TBMM Genel Kurulu'nda ögretmenligin kariyer meslegi olmasini öngören 'Ögretmenlik Meslek Kanunu Teklifi' Cumhur Ittifaki Milletvekillerince TBMM Genel Kurulu'nda oylanarak yasalasmistir.

Afyon HABERI


Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °