AFYONKARAHISARDA CAMILER RAMAZANA HAZIR.

AFYONKARAHISARDA CAMILER RAMAZANA HAZIR.

Gündem 23.03.2022 09:36:00 0
AFYONKARAHISARDA CAMILER RAMAZANA HAZIR.

CAMILERIMIZ 11 AYIN SULTANI RAMAZAN’A HAZIRLANIYOR

Belediyemiz, her yil Ramazan ayi öncesi oldugu gibi bu yil da camilerde temizlik çalismasi yaparak ibadethaneleri Ramazan Ayi için hazirliyor. Belediye Baskanimiz Mehmet Zeybek’in talimatiyla çalismalarina baslayan ekiplerimiz,

Ramazan ayinda vatandaslarin daha temiz bir mekânda ibadetini yerine getirebilmesi için yogun mesai harciyor.

170  CAMII 70 KUR’AN KURSU

Sehrimizdeki camiler, temizlik çalismalariyla Ramazan Ayina hazirlaniyor. Islam âlemi için rahmet, bereket ve beraberlik ayi olan, oruç ibadetinin yerine getirildigi 11 ayin sultani Ramazan ayinda, vatandaslarimizin temiz ve ferah bir ortamda ibadetlerini yerine getirdikleri camilerdeki temizlik çalismalari yogunlasti. Temizlik Isleri Müdürlügümüze bagli ekipleri ekipler; camilerin iç mekânlarinda bulunan hali, ayakkabilik, kapi ve duvarlarda detayli temizlik yapiyor, ayna ve camlar silinerek genel ve kapsamli bir çalisma yürütülüyor.

Bunun yani sira, cami önleri ve girisleri, sadirvan ve abdest alma yerleri ile tuvaletlerin genel temizlikleri de gerçeklestiriliyor

. Cami ve mescitlerdeki halilar yerlerinden kaldirilmadan bulundugu alanlarda yikanarak temizlendikten sonra gül suyu sikiliyor.

Planlamalar dâhilinde sehrimizde bulunan 170 cami ve 70 Kur’an Kursu Ramazan Ayi’na kadar temizlenerek hazir hale getirilecek.

“CAMILERIMIZI RAMAZAN AYI’NA HAZIRLIYORUZ”

Belediye Baskanimiz Mehmet Zeybek, vatandaslarin gönül rahatligiyla saglikli bir sekilde ibadet etmeleri için Ramazan ayi öncesinde camilerde temizlik çalismalarina agirlik verdiklerini söyledi. Baskanimiz Zeybek; “2 Nisan günü oruç tutmaya baslayacagiz.

Vatandaslarimizin yogun olarak kullandigi ibadethaneleri temiz tutmak, bizim sosyal belediyecilik anlayisimiz geregidir.

Ramazan ayi öncesi yapilan temizlik çalismalarimizda, hemsehrilerimizin saglikli ve huzurlu bir sekilde gönül rahatligiyla ibadet edebilmeleri için camilerimizde iç ve dis mekân temizligimizi yapiyoruz.

Mübarek Ramazan Ayi’ni dört gözle bekliyor ve bu ayin Islam âlemine hayirlar getirmesini Cenab-i Allah’tan niyaz ediyorum’’ dedi.

 

Afyon HABERI


Pazartesi 16 ° / 6.4 °
Salı 17.9 ° / 4.9 °
Çarşamba 19.5 ° / 6.4 °