Muhtarlara Afet Farkindalik Semineri Verildi.

Muhtarlara Afet Farkindalik Semineri Verildi.

Gündem 16.03.2022 16:44:01 0
Muhtarlara Afet Farkindalik Semineri Verildi.

Il Afet ve Acil Durum Müdürlügü Afyonkarahisar merkezinde görev yapan muhtarlara yönelik Afet Farkindalik Semineri düzenledi. 
Il Afet ve Acil Durum Müdürlügünde gerçeklestirilen seminer, Vali Yardimcilari Mehmet Boztepe ve Ömer Tekes’in, Il AFAD Müdürü Mehmet Buldan, Idari ve Denetim Müdürü Tuncay Eroglu, Belediye Muhtarlar Müdürü Mustafa Demirhüyük ve Muhtarlar Dernegi Baskani Suat Uygur’un katilimiyla yapildi. 
AFAD Il Müdürü Mehmet Buldan’in açilis konusmasinin ardindan sirasiyla Idari ve Denetim Müdürü Tuncay Erogul, Il Afet ve Acil Durum Müdürlügünde Mustafa Demirhüyük ve Muhtarlar Dernegi Baskani Suat Uygur sirasiyla söz alarak birere konusma yapti. 
Vali Yardimcisi Ömer Tekes ise görev yaptigi afetlerdeki tecrübelerini muhtarlarla paylasti. 
Seminerde; AFAD'in genel tanitimi yapilirken ayrica, Afet Acil Mobil Uygulamasi, 2021 Afet Egitim Yilinin degerlendirmesi ve 2022 yili Afet Tatbikat Yilinda yapilacak faaliyetler görüsüldü. Afet Farkindaligi, Seferberlik Bilgisi, AFAD Gönüllülük Sistemi, Il Afet Risk Azaltma Plani, Türkiye Afet Müdahale Plani, Afet Sonrasi Insani Yardimlar, Iyilestirme Çalismalari, Hak Sahipligi ve Borçlandirma, Afetlerde Psikososyal hizmetlerin önemi hakkinda da muhtarlara ayrintili bilgiler verildi. 
Seminer sonunda muhtarlara katilim belgeleri ve afet çantalari takdim edildi.

Afyon HABERI


Pazar 12.2 ° / 3.7 °
Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °
Salı 20.1 ° / 3.4 °