Uluçay, Berat Kandili nedeniyle bir kutlama mesaji yayinladi.

Uluçay, Berat Kandili nedeniyle bir kutlama mesaji yayinladi.

Gündem 16.03.2022 13:09:00 0
Uluçay, Berat Kandili nedeniyle bir kutlama mesaji yayinladi.

AK PARTI IL BASKANI ULUÇAY’DAN BERAT KANDILI MESAJI

 

AK Parti Il Baskani Hüseyin Ceylan Uluçay, Berat Kandili nedeniyle bir kutlama mesaji yayinladi. Uluçay mesajinda “Berat Kandili’nin basta gönül cografyamiz olmak üzere ülkemizde, Islam aleminde hayrimiza ve kurtulusumuza vesile olmasini diliyorum” ifadelerine yer verdi.

 

AK Parti Il Baskani Hüseyin Ceylan Uluçay Berat Kandili nedeniyle yayimlamis oldugu mesajinda tüm Islam aleminin kandilini kutladi.

 

“Islam ademinde beratin hayrimiza vesile olmasini diliyorum”

 

Uluçay, “Birlik ve beraberlik içerisinde gönülleri fethederek, ülkemizde, Islam aleminde beratin hayrimiza ve kurtulusumuza vesile olmasini diliyorum. Sevgili Peygamberimiz (SAV) bu gecede Allah’a çokça ibadet edilmesini, gündüzünde ise oruç tutulmasini tavsiye etmistir.

Berat gecesi günes batinca Allah Teâlâ’nin dünyaya rahmetiyle tecellî ederek fecre kadar: ‘Bagislanmak dileyen yok mu, onu bagislayayim!

Rizik isteyen yok mu, ona rizik vereyim! Belâya dûçar olan yok mu, ona afiyet vereyim!..’ buyurdugunu müjdelemistir” dedi.

 

“Kandiller af ve sükür vesilesidir”

 

Ramazan ayinin habercisi olan Berat Kandilini idrak etmenin mutlulugunu yasadiklarini kaydeden Uluçay, “Af ve sükür vesilesi olan kandiller, müminler için de manevi bir arinmanin yaninda, hayat muhasebesi yapma firsati sunan müstesna gecelerdir.

Berat Kandili de bu önemli gecelerden biridir. Bu gece yüce Mevla’mizdan beratimizi isteyelim.

Sorumluluklarimizi yeniden hatirlayalim. Maneviyat duygularimizi en üst düzeyde yasayacagimiz bu mübarek gecenin; bizleri birlik, dirlik, kardeslik ve baris içinde yasamaya ulastirmasini diliyor, tüm Islam Âlemi’nin mübarek Berat Kandili’ni kutluyorum” dedi.

Afyon HABERI


Cuma 21.5 ° / 7.4 °
Cumartesi 17.6 ° / 5.7 °
Pazar 18.7 ° / 3.8 °